Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, κάλεσε σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο όλους τους CEO των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών της χώρας για να τους ζητήσει να βοηθήσουν στη θωράκιση των ΗΠΑ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά από μία περίοδο μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων στις υποδομές της χώρας, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στις κυβερνητικές υπηρεσίες.
Η πραγματικότητα είναι πως το μεγαλύτερο μέρος των κρίσιμων υποδομών μας είναι στην κατοχή του ιδιωτικού τομέα και χειρίζονται από αυτόν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση μόνη της. – Joe Biden
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο CEO της Aplhabet, Sundar Pichai, ο CEO της Amazon, Andy Jassy, ο CEO της Apple, Tim Cook, ο CEO της IBM, Arvind Krishna και ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι από άλλους τομείς της βιομηχανίας όπως της ενέργειας και της εκπαίδευσης.
Μετά τη συνάντηση, η Microsoft δεσμεύτηκε πως θα διαθέσει $20 δισεκατομμύρια προς αυτό το σκοπό, με τα πρώτα $150 εκατομμύρια να γίνονται διαθέσιμα άμεσα για την επέκταση του δικτύου εκπαίδευσης της εταιρίας και για να βοηθήσει τις αμερικανικές υπηρεσίες να αναβαθμίσουν τα ψηφιακά συστήματα ασφαλείας τους.
Thank you @POTUS for convening a critical conversation on cybersecurity. Microsoft will invest $20 billion to advance our security solutions over the next 5 years, $150 million to help US government agencies upgrade protections, and expand our cybersecurity training partnerships.
— Satya Nadella (@satyanadella) August 25, 2021
Η Google με τη σειρά της δεσμεύτηκε για διάθεση $10 δισεκατομμυρίων, ενώ θα επικεντρωθεί στο zero-trust μοντέλο ασφαλείας, εξασφαλίζοντας την αλυσίδα προμηθευτών στο software, δημιουργώντας μία open-source ασφάλεια και προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε Αμερικανούς. Συγκεκριμένα, η Google είπε πως θα βοηθήσει 100.000 Αμερικανούς τα επόμενα τρία χρόνια για να αποκτήσουν Google Career Certificates στους τομείς της κυβερνοασφάλειας.
Apple, Amazon και IBM δεν έκαναν κάποια χρηματική δέσμευση. Η Apple ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τους προμηθευτές της για να “πιέσει για μία μαζική υιοθέτηση της πιστοποίησης πολλαπλών παραγόντων”, ενώ θα προσφέρει και εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας, ανταπόκριση σε περιστατικά και θα θεσπίσει νέα, πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας στην αλυσίδα προμηθευτών της.
Η Amazon θα προσφέρει την εκπαίδευση κυβερνοασφάλειας που διαθέτει στους εργαζομένους της, στο ευρύ κοινό δωρεάν. Άλλοι οργανισμοί όπως η IBM και το Code.org θα διευρύνουν την κυβερνοασφάλεια στους τομείς της κυβέρνησης, της κοινωνίας και της βιομηχανίας.
Πηγή : unboxholics