Η κυβέρνηση κάνει το «χατίρι» της Τουρκίας στο Αιγαίο;

- Advertisement -

Προς τα τέλη του 1995 η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο τότε ΥΦΕΘΑ Μανώλης Μπεντενιώτης, είχαν ανακοινώσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εγκατάστασης πολιτών και οικογενειών σε μικρά νησάκια του Αιγαίου. Στόχος ήταν να αποκτήσουν ζωή και κυρίως οικονομική ζωή. Τον Ιανουάριο του 1996 η Τουρκία προκάλεσε την κρίση των Ιμίων. Δεν ήταν άσχετα τα δύο γεγονότα και έδειξαν πόσο φοβάται η Τουρκία την «αναζωογόνηση» περιοχών του Αιγαίου.

Το 2024 η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το ακριβώς αντίθετο! Καταδικάζει σε ολοκληρωτική ερήμωση μικρά νησιά του Αιγαίου που για λόγους που δεν χρειάζεται ανάλυση θα έπρεπε να αναστήσει! Πως το κάνει αυτό; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, μιλά για πιθανή βλάβη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, εάν δεν ανακληθούν επίμαχες διατυπώσεις και ρυθμίσεις των διατάξεων του Νομοσχεδίου για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, καθότι δίνονται ερείσματα για επιχειρήματα της Αναθεωρητικής και Επεκτατικής Πολιτικής της Τουρκίας, με τη χρήση εννοιών που αντιβαίνουν τους ορισμούς του Διεθνούς Δικαίου. Την ίδια στιγμή, που όπως τονίζει το παράνομο “δόγμα” της Γαλάζιας Πατρίδας, που διχοτομεί το Αιγαίο, άρχισε να διδάσκεται στα Σχολεία της Τουρκίας!!!

Ο βουλευτής Λέσβου με παρέμβασή του προς την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια θέτει δύο βασικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα αν προτίθενται να πάρουν πίσω το επίμαχο άρθρο 6, αν προτίθενται να αντικαταταστήσουν στο ΣΜΠΕ ΕΧΠ – Τουρισμού, τον ορισμό της έννοιας βραχονησίδας και να τον προσαρμόσουν επακριβώς στο ορισμό που δίνει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που έχει κυρώσει η Ελληνική Δημοκρατία, ενώ ζητά να του κοινοποιηθεί η αιτιολογική έκθεση του Νομοσχεδίου. Στο εισηγητικό πλαίσιο της παρέμβασης ο κ. Παρασκευαΐδης κάνοντας ειδική αναφορά στην υποομάδα «ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες» επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη υποομάδα, αφορά όλα τα νησιά και τις βραχονησίδες που βρίσκονται κατά μήκος του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, και καθορίζουν τα εθνικά χωρικά μας ύδατα και πως το Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εγείρει δύο, πολύ σημαντικά ζητήματα, σε επίπεδο Αστικού & Διεθνούς Δικαίου.

https://www.militaire.gr/i-kyvernisi-kanei-to-chatiri-tis-toyrkias-sto-aigaio-panagiotis-paraskeyaidis/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά κάνει και το επισημαίνει ο βουλευτής, αν κι έχει επισημανθεί ήδη, χωρίς βεβαίως να δοθεί σημασία από τον “κυρίαρχο” (sic) ελληνικό λαό. Είδατε εσείς κανέναν, πλην ελαχίστων, να ανησυχεί; Πλήρης απάθεια και μαρασμός σε μία χώρα, τής οποίας ο λαός έμαθε να σκύβει το κεφάλι.

    @ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ: Παρακαλώ, βάλτε τον τίτλο τού άρθρου, ο οποίος είναι “Η κυβέρνηση κάνει το «χατίρι» της Τουρκίας στο Αιγαίο”. Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα