Ώρα για πολιτικές εξελίξεις

- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι τέτοια έγραφαν οι ”δημοκρατικές ”εφημερίδες προ του 1967 και μας ήρθε το 1967-74, με την γνωστή κατάληξη στην Κύπρο .
    Ποιος θα κινηθεί εξωσυνταγματικά για να λύσει το πρόβλημα , που δεν το αντιλαμβάνονται οι Έλληνες , οι περισσότεροι από τους οποίους τώρα βρίσκονται παρ’θιν’ αλός;;;.
    Το Σύνταγμα από το 1986 δεν επιτρέπει παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τα πολιτικά κόμματα κάνουν πύργους στην άμμο , η Ελλάς όμως θέλει κυβέρνηση με δεδηλωμένη πλειοψηφία στην Βουλή-την έχει – και οπωσδήποτε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση -την παραέχει-,η οποία δεν δέχεται εξωδημοκρατικές λύσεις με οποιαδήποτε δικαιολογία .
    Οι ανησυχούντες -δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα -από αυτήν την κυβέρνηση θα περιμένουν λύσεις μέχρι το 2027 , οπότε την λύση θα δώσουν οι Έλληνες με την ψήφο τους .
    Ας μη χάνουμε την ψυχραιμία μας-πάμε καλά-η υπόθεση ”δεν είναι του θανατά”.
    ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ -ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ -ΠΟΛΎ .
    Υ,Γ Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα ”γαυγίσματα ”των γειτόνων μας .Εμείς σιωπούμε αλλά αυτοί που γνωρίζουν την παροιμία για τα σιωπηλά σκυλιά φοβούνται ”μέσα τους ” όσο και να λαϊκίζουν γιατί λαϊκίζουν ,ιδιαίτερα στα Σκόπια και τα Τίρανα.

  2. Δεν πήρα υπόψη μου ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην κατανοήσουν αυτά που έγραψα. Στις αστικές δημοκρατίες κ. ΣΑΝ όταν έρχονται σε αδιέξοδο η κυρίαρχη τάξη προσπαθεί να παίξει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο. Αυτό εννοώ. Αν δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε και ο νους σας πάει στην εκτροπή, δεν μπορώ να κάνω τίποτε με την τάση σας.

    • Και να είναι αληθές αυτό για την κυρίαρχη αστική τάξη-τέτοια δεν υπάρχει στην Ελλάδα από τότε που έπαυσαν να υπάρχουν παραδοσιακές οικογένειες με διαδόχους τους σε Επιχειρήσεις -ποιος θα ορίσει το αδιέξοδο και τον χρόνο παρέμβασης και με ποιους τρόπους να επιβάλλει τις απόψεις της -χωρίς να απομονωθεί από τον δημοκρατικό λαό , που πάντα στις πολυκομματικές Δημοκρατίες ρυθμίζει τις εξελίξεις είτε με την πίεση προς τα κόμματα για οικουμενική κυβέρνηση ,είτε το αποτελεσματικότερο με γενικές εκλογές.
      Αμφιβάλλω εν τέλει αν η όποια αστική τάξη στην Ελλάδα ,ανησυχεί και θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες με τέτοια μάλιστα διάλυση των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως.
      Θα περίμενα να ζητήσετε να επαναφερθεί ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας ,που καταργήθηκε το 1986 ,ο οποίος μετά τις Ευρωεκλογές θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες ,όπως φοβήθηκε το ΑνδρεοΠΑΣΟΚ το 1984 ,όταν υποχώρησαν τα ποσοστά του στις Ευρωεκλογές (από 48% στο 41%) και δεν μειώθηκαν τόσο τα ποσοστά της Ν.Δ με Αρχηγό τον μακαρίτη Αβέρωφ.
      Να ζητήσουμε ευθύνες -νομίζω επιβάλλεται- από τους πρωταγωνιστές (εν οίς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος) για την καθεστωτικής νοοτροπίας πρώτη συνταγματική αναθεώρηση του 1986.
      ΓΑΙΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;;;. Το 1986 ζει αυτό μας οδηγεί .
      Μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια της Πατρίδος
      Υ.Γ Ευχαριστώ για την συνέχιση του διαλόγου -καλό καλοκαίρι στις Ανιχνεύσεις και σε όλους τους φίλους της .

  3. Υπάρχουν δύο σημαντικοί κάβοι που θα ορίσουν τις προσεχείς εξελίξεις.
    Η κυοφορούμενη τουρκοελληνική διευθέτηση στο Αιγαίο υπό αμερικάνικη επιδιαιτησία. Η συμφωνία είναι στην ουσία ήδη κλεισμένη. Αυτή θα έρθει στη Βουλή. Ποιός θα την ψηφίσει;
    Και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είναι πια συνταγματικό το κώλυμα, αλλά πολιτικά η κυβερνητική παράταξη θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δύσκολη συνθήκη. Ο Μητσοτάκης, ό, τι κι αν λέει, θέλει ξανά τη Σακελλαροπούλου. Οι μισοί βουλευτές του, μη λέω και λίγους, δεν τη θέλουν. Ακόμα και αν κατόρθωνε (που δεν γίνεται με τίποτα) να συμπληρώσει και στις 2 περιπτώσεις τον αναγκαίο αριθμό προθύμων από την αντιπολίτευση, καταλαβαίνετε πόσο βαθιά τραυματισμένη θα βγει η κυβέρνηση από τέτοια διαδικασία.
    Το 2027 είναι πολύ μακρινό, όταν υπάρχουν μπροστά μας αυτές οι δύο προκλήσεις. Κι όταν λέω “μπροστά μας”, εννοώ το προσεχές 6μηνο.
    Σκεφτείτε τα παραπάνω υπό το πρίσμα της καταλυτικής παρέμβασης Καραμανλή – Σαμαρά την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρώσετε την εικόνα.
    Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει πίσω, γιατί έχει αναλάβει πολιτικά συμβόλαια και υποχρεώσεις για εκτέλεση. Αλλιώς, θα επέλεγε την προφανή επιλογή λογικής, δηλαδή το πάγωμα των ελληνοτουρκικών και την πρόταση για ορισμό ενός εκ των Καραμανλή ή Σαμαρά στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Δεν θα το κάνει, διότι αυτοί δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν τη χώρα.
    Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και επισπεύδει τον χρόνο διενέργειας των βουλευτικών εκλογών.

    • Δυνατό σενάριο το 1ο (πιθανόν και να ισχύει), για το οποίο κανένας δε θα είχε αντίρρηση. Το μόνο που ενδιαφέρει την ελληναρία, είναι η πάρτη (δηλ η τσέπη).

      Ούτε για το 2ο υπάρχει πρόβλημα, μια και απ’ όσο θυμάμαι στο τέλος, εκλέγεται ΠτΔ με απλή πλειοψηφία, χωρίς τη γελοιότητα που είχαμε να διαλύεται η Βουλή.

  4. Απίθανα πράγματα. Η Ελλάδα στηρίζει τον Σινιρίογλου για ΓΓ του ΟΑΣΕ. Τον πατέρα της Γαλάζιας Πατρίδας!! Τον συντάκτη και υπογράφοντα της τουρκικής επιστολής στον ΟΗΕ το 2021 για την αποτρατιωτικοποίηση των νησιών και το γκριζάρισμα του Αιγαίου!! Θα το πω όσο πιο καθαρά γίνεται. Είναι εθνική προδοσία. Με όλη τη σημασία της λέξης.

    • Η Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε δορυφόρο τής Τουρκίας. Τίποτε απ’ αυτά δεν με εκπλήσσει πλέον.

  5. ”Τα μυαλά σας και μια λίρα” αγαπητοί προηγούμενοι τρείς σχολιαστές , γιατί τίποτε από αυτά που ”ονειρεύεσθε” δεν θα γίνει και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά μας θέματα ,γιατί τα πάντα ρεί στις Αμερικανικές εκλογές και γιατί η Ν.Δ ,που με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ανέπτυξε πλήρως τις θέσεις της και την θέλησή της να μην υποχωρήσει στις πολλές έξωθεν πιέσεις που θα υπάρξουν .
    Όλα θα είναι αδιατάρακτα μέχρι το 2027 , η εκλογή Προέδρου θα γίνει -στη χειρότερη περίπτωση -με 151 βουλευτές με εκλεγμένο τον πρώην πρωθυπουργό κ Κώστα Καραμανλή, που θα υποχρεωθεί να θελήσει το αξίωμα ενόψει ποικίλων εξελίξεων στα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως .
    Μόνο ανησυχητικό η συνέχιση των δύο πολέμων και οι εξελίξεις τους .Υ.Γ Πανθομολογείται πια ότι η 50χρονη Ν . Δ αποτελεί το κυπαρίσσι της Ελλάδος ,ενώ τα άλλα κόμματα είναι οι λυγαριές , που κινούνται Ο.Φ.Α .
    ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΆΧΟΥΜΕ.

    • Δεν τέλειωσε η βάρδια ακόμη στη γαλάζια υπόγα;Στον ύπνο σου μας βλέπεις; Εσύ δεν μας ευχήθηκες καλό καλοκαίρι;
      Θα δεις τι…αδιατάρακτα θα περάσετε τώρα, περίμενε.
      Για την ώρα, σφιχτά αγκαλιά τον Σινιρίογλου για ΓΓ του ΟΑΣΕ και άσε τα άλλα. Ο πατριωτισμός και η τσίπα δεν είναι για όλους, και σίγουρα δεν είναι για εσένα. Άιντε. Ξαναέλα, τώρα που έχω όρεξη. Τα ακούσεις κι άλλα, όπως σου αρμόζουν.

      • Είναι 81 χρονών, απόστρατος χωροφύλακας, που έχει και κάποια δυσχέρεια να καταλάβει. Άνευ σημασίας αυτά που γράφει.

  6. Από αλλού περίμενα απαντήσεις, αλλά πήρα από τους α-κομμάτιστους μεν ,αλλά φανατικούς και υβριστές , που προσπαθούν και με ηλικιακό και επαγγελματικό (χωροφύλακας 81 ετών) ρατσισμό να μειώσουν την όποια απήχηση των σχολίων μου .
    Ευχαριστώ τους περίπου 1300 αναγνώστες του άρθρου και των σχολίων μου ,τους οποίους πληροφορώ ότι ουδέποτε υπήρξα χωροφύλακας ,αλλά μόνο βαθμοφόρος (υπαξ/κός και αξ/κός ) με τρία πανεπιστημιακά πτυχία και πολλές γνώσεις και κυρίως εμπειρίες από την 30χρονη επαγγελματική μου υπηρεσία προς την Πατρίδα.
    Κατάφερα απλώς να μην εξελιχθώ -ελισσόμενος- σε ”δημοκράτη” αξιωματικό επί Πασοκοκρατίας.

    • α) Δεν υπάρχει ηλικιακός “ρατσισμός” (= φυλετικό μίσος).

      β) Είναι ψέμματα ότι είσαι 81 ετών (τουλάχιστον), αφού, κατ’ ομολογίαν σου τελείωσες το σχολείο το 1961. Λέω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, διότι δεν ξέρω πότε μπήκες στο σχολείο, ή αν έμενες στην ίδια τάξη.

      γ) Για τουλάχιστον 100ή φορά σού εξηγώ, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις, ότι ο επάνω δεξιά εμφανιζόμενος αριθμός (τώρα 1335) δεν εμφανίζει άτομα, αλλά φορές που “άνοιξε” το άρθρο. Ούτε αυτό το απλό μπορείς να καταλάβεις.

      δ) Τρία πανεπιστημιακά διπλώματα, λες, εκ των οποίων το ένα τής νομικής, χωρίς γνώση τής λατινικής, πράγμα αδύνατο, εκτός και αν σού το χάρισαν με κομματικό μέσο.

      Μετά απ’ αυτά, τι αξιοπιστία θέλεις να έχεις; Όλοι σ’ έχουν πια πάρει πρέφα ότι είσαι ένα κομματόσκυλο, που γράφεις ό,τι σού υπαγορεύει το κόμμα, πουτο βάζεις πάνω από έθνος και πατρίδα.

  7. Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, οι μεγάλες ανατροπές γίνονται bottom up και εδώ δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τέτοιες εξελίξεις.
    Είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί μια νέα μόδα ενδυμασίας ή μετακίνησης των πολιτικών η οποία θα υιοθετηθεί από τους δικούς μας σε μια ανανέωση της πεποίθησης ότι “ανήκομεν εις την Δύσην” (πολλοί θα θυμούνται τον καιρό τον οποίο οι βουλευτές παράτησαν τα αυτοκίνητα και ερχόταν με μηχανάκια στην βουλή, ή τον καιρό της Τρόικα όπου ο καθένας είχε και τον σάκκο του – ο δε Τσακαλώτος είχε κόκκινο σάκκο για να δείξει πόσο καλά προσαρμόζεται η αριστερά σε νέα… δεδομένα).
    Μια χώρα χωρίς αστική τάξη είναι σαν ένα κακομαθημένο παιδί που ζητά αντί να διεκδικεί και το μόνο το οποίο έχουν να φοβηθούν οι άλλοι από αυτό είναι το ενοχλητικό, ενίοτε και τσηριχτό, κλάμα του.

  8. Προσπερνώντας τις γραφικότητες του Νεοδημοκράτη βάρδιας και υπηρεσίας Σ. Α.Ν., θα επιμείνω στα δύο βασικά θέματα. Τα αναδεικνύει ο Κοττάκης ο οποίος, αν θυμάμαι καλά, ποτέ δεν ήταν εχθρός της ΝΔ, αλλά τυγχάνει πατριώτης και σοβαρός (σε αντίθεση με τα σκυλιά υπηρεσίας).
    1. Τουρκοελληνική διευθέτηση στο Αιγαίο. Σχεδόν κλεισμένη υπόθεση. Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς προειδοποίησαν στο Πολεμικό Μουσείο. Καμία σκέψη για Πρέσπες του Αιγαίου.
    2. Σακελλαροπουλου. Είναι κόκκινο πανί για τη μισή ΚΟ της ΝΔ, και για κάθε σοβαρό πατριώτη γενικότερα. Ο Μητσοτάκης κάνει ελιγμούς, αλλά αυτήν θέλει ξανά να προτείνει.
    Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και επισπεύσει τον χρόνο των εκλογών.

  9. Από το θέμα ”Είναι ώρα για πολιτικές εξελίξεις ” φθάσαμε σε άλλα αντ’ άλλων. Πάντα έτσι γίνεται .
    Απαξιώνουν ,βρίζουν τον ΣΑΝ που είναι μεν νεοδημοκράτης αλλά αναφέρεται πάντα σε γεγονότα, που συνέβησαν , τα οποία όμως δεν θέλουν -εν προκειμένω- πλην του κ. Επισκέπτη και οι κ.κ. Βάρδιας, Εντάξει κ.ο.κ να τα αναφέρει γιατί ”τους χαλάει τη σούπα ”.
    Γράφω ό,τι γράφω για τη χιλιάδα των αναγνωστών, που θέλουν να μαθαίνουν ”τα περασμένα”.
    Μπορείς να μην υπολήπτεσαι τον κ. Λούμπεν, με αυτά που γράφει και απαντώντας;;;.
    Αδέρφια να σκέπτεστε θετικά -τα πράγματα είναι απλά.
    Αυτό το καλοκαίρι θα το περάσουμε με τις εκκρεμότητες σε Σύριζα και ΠΑΣΟΚ , θα γίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ ,θα αποκτήσει νέα ηγεσία η Ένωσή μας και σοβαρή πολιτική ”δουλειά ”θα πιάσουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα το 2025 , γιαυτό ας μεταθέσουμε τις πολιτικές εξελίξεις -που θα είναι βατές και καθαρές-στον επόμενο χρόνο , γεροί να είμαστε.

      • Θα τον παρακαλέσει και επιβάλλεται για την Ελλάδα μας -και νομίζω πως θα δεχθεί-,γιατί ο μόνος τον οποίον θα τιμήσουν και θα υπολογίσουν όλα τα κόμματα ,όπως τον Καραμανλή του 1974, τον οποίον θα γνωρίσουν τώρα όλοι οι Έλληνες με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 ετών της Μεταπολιτεύσεως .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα