Όσο για το επιχείρημα οτι ήσαν πραξικοπηματίες, και επειδή πολλοί εξ ημών ζουν με το αρχαιοελληνικό μεγαλείο, θυμίζω πως ο τυραννοκτόνος ετιμάτο στην αρχαία εποχή. Δεν υποστηρίζω πως θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και στη γειτονική χώρα αλλά η κάθε περίπτωση καθαίρεσης ενός αυταρχικού ηγέτη κρίνεται διαφορετικά.
Κύριε Σαββίδη,
“Φοβούνται και τον ίσκιο τους, εδώ που οδήγησαν τη χώρα”
Μα η Ελλάδα δεν έγινε ούτε σήμερα, ούτε χθες, ούτε προχθές ψοφοδεής. Από το 1922, η Τουρκία έχει το πάνω χέρι και η Ελλάδα τρώει καρπαζιές. Ξεχάσατε το πογκρόμ τού 1955 στην Πόλη, τα Ίμια 1996, την Μαδρίτη 1997, τις συνεχείς παραβάσεις/παραβιάσεις τού εθνικού εναερίου και θαλασσίου χώρου μας; Ποιοι οδήγησαν την χώρα πού;
Εύχομαι Καλή Χρονιά σε σάς, την οικογένειά σας και όλους τούς συνεργάτες των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ.
Δεν αναφέρομαι μόνο στους σημερινούς.
Κύριε Παντελή Σαββίδη Υγεία να έχετε!
Να είστε βέβαιος, κανένας εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών δεν θα εκδοθεί στον νεο Οθωμανό Ερντογάν!
Διαθέτετε το πολιτικό υπόβαθρο για να γνωρίζετε το γιατί.
Δεν είναι “ψοφοδεείς” ή μη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Απλά ασκεί και εκείνη πολιτική στα πλαίσια της συνήθους αλλά και χυδαίας θεώρησης γι’ αυτήν ως τέχνης του εφικτού!Και στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών θα λέει άλλα για να γίνονται τα εντελώς διαφορετικά για να φτάσει, ακριβώς, στο εφικτό. ώστε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές του προβλήματος, Ελλάδα-σύμμαχοι-Τουρκία να αποφύγουν να αναγάγουν το γεγονός σε αφορμή περαιτέρω όξυνσης. Δίχως ποτέ να αποφασίζουν οριστική λύση.
Το κακό μ’ εσάς τους “εθνο ριζοσπάστες” (τονίζω εθνο ριζοσπάστες και όχι εθνικιστές για να μην παρεξηγούμαστε) είναι ότι θεωρείτε τον αναθεωρητισμό-επεκτατισμό των νεο Οθωμανών Τούρκων ηγετών ως τον μοναδικό επίβουλο της εθνικής μας ανεξαρτησίας και εαυτούς μοναδικούς υπερασπιστές της!
Ως να θέλετε να λησμονήσουμε ότι από εγχώριους εθνο ριζοσπάστες και συμμάχους χάσαμε την Κύπρο!σύμμαχοι “σκάρωσαν” και εγχώριοι εθνο ριζοσπάστες αποδέχτηκαν το σχέδιο ΑΝΑΝ,σύμμαχοι “εμπνεύστηκαν” και εθνο ριζοσπάτες υπερασπίζονται και σήμερα τη διζωνική, κι αυτούς ακολουθεί πιστά κι ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ στα ελληνοτουρκικά!!!
Στην πραγματικότητα, η ουσιαστική διαφορά σας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το κόμμα αυτό ΆΔΡΑΞΕ ΜΊΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΣΥΓΚΥΡΊΑ για να βρίσκεται σήμερα στην πολιτική εξουσία, ενώ εσείς την διεκδικείτε! με αναφορά σε μια πιο δυναμική και θαρραλέα τακτική αντιμετώπισης εσωτερικών και εξωτερικής πολιτικής ζητημάτων, πλην στα ίδια πλαίσια ξενοκρατίας!
Κι αυτό, παρατηρούμε να συμβαίνει, διότι στα ίδια πλαίσια αποδοχής της ξενοκρατίας από ΗΠΑ-ΕΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζεται ΚΑΙ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα ίδια πλαίσια ξενοκρατίας τα οποία ουδέποτε αμφισβητήσατε στα κείμενα σας, τον αντιπαλεύεστε! πλην ματαίως, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να μείνει στην κυβέρνηση.Έχει σαφή επίγνωση της πτώσης των μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων στις συνειδήσεις των πολιτών κάθε κοινωνικής τάξης. Αποδέχτηκε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, να συγκυβερνήσει με τον δεξιό Καμμένο, ακριβώς, για να αυξήσει την επιρροή του στο εκλογικό σώμα ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάδειξή του σε πολιτικό υποκείμενο συγκυβέρνησης! Κι όλα αυτά τα μεθόδευσε και τα υλοποίησε ως γνήσιο τέκνο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας όχι σήμερα, αλλά από το 1968 με την έξοδο των ΤΌΤΕ στελεχών του, σημερινού σκληρού πυρήνα του, από το φιλοσοβιετικό ΚΚΕ! Άλλωστε, πολλά εκ των στελεχών του, εργάζονταν, ήδη, πριν την άνοδό του στην κυβέρνηση εντός του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, μαθαίνοντας την “τέχνη” να κυβερνάς, περιμένοντας υπομονετικά, το κόμμα, το μοιραίο λάθος του ΠΑΣΟΚ για να κάνει το δικό του ντεμπούτο στην επίσημη-κυβερνητική ιστορία της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας. Γεγονός που συνέβη το 2010 στο Καστελόριζο!
Να γιατί, θεωρώ, ότι οι παρεμβάσεις σας ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν φλεγματικές με πολύ δόση αισθήματος πολιτικής κατωτερότητας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί καλώς ή κακώς κατάφερε να κυβερνά Και αυτό το κόμμα από κοινού με τους συμμάχους που εθνο ριζοσπάστες μας είχαν προ πολλού φορτώσει στις πλάτες!!!
Εντούτοις, ως ένθερμη αναγνώστρια της σελίδας σας επειδή προκαλείτε, αλλά, και αναζωογονείτε την ιστορική μου μνήμη ,
σας εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία
Για την υπόθεση των 8 τούρκων αξιωματικών ακούγεται συχνά το επιχείρημα της διάκρισης των εξουσιών στη δημοκρατία. Ας το εξετάσουμε λίγο το επιχείρημα αυτό. Συνιστά η πρωτοβουλία της κυβέρνησης παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας; Εάν η Ελλάδα συνόρευε με το Βέλγιο ή την Ελβετία, που σέβονται το διεθνές δίκαιο, θα απαντούσαμε με σιγουριά πως ναι, η παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας είναι απαράδεκτη. Η χορήγηση ασύλου θα εξετάζονταν υπό το πρίσμα της Συνθήκης της Γενεύης του 1951 αλλά και της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948.
Η Ελλάδα όμως συνορεύει με μία αναθεωρητική δύναμη, την Τουρκία, της οποίας ηγείται ένας ασταθείς πρόεδρος, με μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις, ενώ εξαιτίας της οικονομική κρίσης, η ανισορροπία σκληρής ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει διευρυνθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, που δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή δίκη, μήπως η δικαστική εξουσία παρεμβαίνει στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας; μήπως η δικαστική εξουσία οικειοποιείται αρμοδιότητες της κυβέρνησης και ασκεί εξωτερική πολιτική;
Δεν ισχυρίζομαι πως δεν πρέπει να σεβαστούμε την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί θα πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει ελληνοτουρκική διάσταση και όχι ευρωτουρκική. Γιατί δεν πρέπει από ελληνικής πλευράς να υπάρξει μία «μεθόδευση» ώστε την τελική απόφαση να την πάρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Γιατί δεν μας εξυπηρετεί να πετάξουμε τη μπάλα στην εξέδρα; Γιατί εξυπηρετείται το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον εάν έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Τουρκία; Δεν ισχυρίζομαι πως η αντιπαράθεση θα πάρει αναγκαστικά στρατιωτικά χαρακτηριστικά, αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει ζημιά με διαφορετικό τρόπο στην Ελλάδα; Σύμφωνα με τα στοιχεία, η άμεση συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας το 2015 ανήλθε σε 13,3 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 7,6% του συνολικού ΑΕΠ. Τι θα γίνει εάν η συγκεκριμένη υπόθεση παραμείνει μία ελληνοτουρκική διαφορά και ο κ Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα και μας στείλει διακόσιες ή τριακόσιες χιλιάδες μετανάστες από τα τρία εκατομμύρια που υπάρχουν στην Τουρκία και απειλεί την Ευρώπη κατά καιρούς με προώθηση τους; Τώρα τα βόρεια σύνορα μας είναι κλειστά και αυτοί οι συνάνθρωποι μας θα μείνουν αναγκαστικά στα ελληνικά νησιά στα οποία το τουρισμός θα μειωθεί κατά 70% όπως έγινε στη Λέσβο ή στη Χίο. Η μείωση του ΑΕΠ δεν θα συνεπάγεται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;
Καλή χρονιά σε όλους.
Μήπως είσαι ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ τού Ιγνατίου;
τί σημασία έχει,
αφού είναι ό σεσημασμένος από διετίας εδώ μέσα κουφιοκάρυδος,
νά:
https://www.anixneuseis.gr/?p=145152&cpage=1#comment-525163
Σίγουρα πάντως Σαββίδης Ιγνατίου Παπαχελάς βλέπουν την πραγματικότητα χωρίς ηρεμιστικά.
Βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και με διάθεση σκωπτική.
1. Η παρούσα κυβέρνηση ‘πρόλαβε’ μια κυβέρνηση τύπου Σώρρα, την οποία μετά βεβαιότητας θα ψήφιζαν κάποιοι συμπατριώτες μας.
Άρα ως προς αυτό είχε θετική συμβολή για την χώρα και τον χάρτη των πολιτικών της εμπειριών.
Είδαμε το χειρότερο…
2. Επιβεβαίωσε όσους ζούσαν-με σε ροζ συννεφάκια, ότι οι κατακτήσεις του σύγχρονου κράτους (δικαιοσύνη, πλουραλισμός, ανεξαρτησία, ουδετερότητα κλπ) είναι αυτονόητες υποθέσεις.
Άρα η κριτική θα επανατοποθετηθεί βελτιωτικά προς το πολιτικό σύστημα να εκδημοκρατιστεί και να γίνει πιο διαφανές και όχι για να εκφασιστεί στο όνομα της “προόδου”.
3. Είναι η τελευταία χρονιά της ιδιότυπης αυτής νεοφιλελεύθερης αριστεράς (καμιά σχέση με φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος δικαίου πρόκειται περί μιας σοβιετικής εμπνεύσεως νομενκλατούρα ως προς τη νομή του κράτους και νεοφιλελεύθερη ως προς την αντιπαραγωγική εκποίηση της χώρας όχι όμως ανάταξής της).
Με την εκπνοή του 2018 ήδη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο αφού την μεθεπόμενη άνοιξη είναι οι ευρωεκλογές.
Οπότε το πείραμα της δημαγωγίας και της κουτοπονηριάς ολοκληρώνει φέτος τον κύκλο του.
Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν μετά βεβαιότητας.
Θα διεξαχθούν αναγκαστικά (όχι επειδή το θέλουν) το πρώτο 4μηνο των ερχόμενων ευρωεκλογών.