Χαρά Κιοσσέ: Πέθανε η δημοσιογράφος και στενή συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη

- Advertisement -

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και στενή συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη, Χαρά Κιοσσέ.

Η Χαρά Κιοσσέ, διακεκριμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας, στενή συνεργάτης και φίλη του Χρήστου Λαμπράκη, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11:30, ενώ η αποτέφρωση θα γίνει στο Κρεματόριο Ριτσώνας στις 16:00.

Η Χαρά Κιοσσέ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 1934. Μετά την αποφοίτησή της από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, το Pierce College, συνέχισε τις σπουδές της στο Pittman’s School of Economics στο Λονδίνο, αποκτώντας γνώσεις στα Οικονομικά.

Η δημοσιογραφική της πορεία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν άρχισε να γράφει για θέματα Αρχαιολογίας και τέχνης. Στο «Βήμα», όπου εργάστηκε για περίπου πενήντα χρόνια, αναδείχθηκε ως μία από τις σημαντικότερες φωνές στον τομέα αυτό, εστιάζοντας σε ζητήματα που αφορούσαν την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ελλάδας.

Στο διάστημα 1967-1970, διετέλεσε διευθύντρια του γυναικείου περιοδικού «Μόδα», εμπλουτίζοντας το πεδίο της δημοσιογραφίας με την αισθητική και τον πολιτισμό της εποχής.

Μέσα από το ρεπορτάζ της, η Χαρά Κιοσσέ ανέδειξε σημαντικά θέματα, όπως αρχαιολογικές ανασκαφές, την προστασία των μουσείων, την επιστροφή αρχαιοτήτων στην Ελλάδα και τη διάσωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία. Παράλληλα, κατέγραψε θεματικές εκθέσεις που συνδέονταν με την ελληνική τέχνη και ιστορία, ενισχύοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Χαρά Κιοσσέ υπήρξε αθόρυβος και πολύτιμος υποστηρικτής στο όραμα του Χρήστου Λαμπράκη για τη δημιουργία και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλοντας στην εδραίωση του ως έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/265899/xara-kiosse-pethane-i-dimosiografos-kai-steni-synergatis-tou-xristou-lampraki

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα