Χάρης Δούκας και Νάντια Γιαννακοπούλου, στηρίζουν τις θέσεις της Κίνησης Πολιτών, ενάντια στο καταστροφικό Real Estate, στο χώρο της ΔΕΘ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απο την Κίνηση Πολιτών έγιναν γνωστά τα εξής:

Η Κίνηση Πολιτών, με επιστολή της ζήτησε συναντήσεις από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη, για να τους παρουσιάσουν τις θέσεις της, για την επιλογή της κυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων της, να παραχωρήσουν το οικόπεδο της ΔΕΘ σε επιχειρηματίες, μαζί με 200 εκ. Ευρώ, για να κατασκευάσει ξενοδοχείο, επιχειρηματικό-εμπορικό κέντρο, πάρκινγκ 2,5 χιλιάδων θέσεων στάθμευσης, τρία κτίρια για εκθεσιακές δραστηριότητες, υπερδιπλάσια του Παλέ Ντε Σπορ, συνεδριακό κέντρο και στον υπόλοιπο χώρο πράσινο. Τις κατασκευές αυτές θα εκμεταλλεύεται για 35 χρόνια.
Όλα αυτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την πυκνότερη δόμηση, με την υψηλότερη αέρια ρύπανση, από τοξικά αιωρούμενα σωματίδια, για την οποία η χώρα μας πέρσι καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από προσφυγή της Κομισιόν, γιατί η χώρα μας, παρ’ ότι είχε προειδοποιηθεί από το 2010, όχι μόνο δεν πήρε μέτρα, αλλά σχεδιάζει νέες κατασκευές, όπως το Real Estate, στο χώρο της ΔΕΘ, που θα οξύνουν το πρόβλημα, σε συνδυασμό και με τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής κρίσης.
Εάν δεν είχαν αλλάξει την ομόφωνη επιλογή της Θεσσαλονίκης, το 2013, να μεταφερθούν οι βαριές και ιδιαίτερα οχλούσες εκθεσιακές δραστηριότητες, όπως η Agrotika, στα δυτικά της πόλης και στον χώρο της ΔΕΘ, να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη και, ανακαινίζοντας μερικά από τα ιστορικά εκθεσιακά κτίρια, να πραγματοποιούν τις μικρές και μη οχλούσες κλαδικές εκθέσεις, τότε με πολύ λιγότερα χρήματα, θα είχε γίνει εδώ και χρόνια.

Ο Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηνών και Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ιδιαίτερα τόνισε ότι, έχει τοποθετηθεί ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο, ως νεοκλεγείς Δήμαρχος Αθηνών, αλλά και ως ειδικός επιστήμονας, στην ημερίδα που είχε οργανώσει η Κίνηση Πολιτών, στην αίθουσα του ΔΣ Θεσσαλονίκης.
Ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνει την θέση του και θα το τοποθετήσει στις απόλυτες προτεραιότητες του Κινήματος, αν εκλεγεί πρόεδρος. Τα λόγια όλων για πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και της χώρας, πρέπει να έχουν αντίκρισμα αλήθειας.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Υποψήφια πρόεδρος, αναφέροντας και την εμπειρία της από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας, δήλωσε ότι, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΔΕΘ, είναι καταστροφικό και πρέπει να το σταματήσουμε.
Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και ειδική ερώτηση στην βουλή και φυσικά, θα είναι στις πιο επείγουσες επιλογές της, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η Κίνηση Πολιτών είναι σε επικοινωνία με τους συνεργάτες και των άλλων υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για ανάλογες συναντήσεις, όταν επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη.

Επίσης είχε ζητήσει και συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά όμως τις αποφάσεις του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, θα ζητήσει συνάντηση με τον Νίκο Παπά, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, που θα εκπροσωπήσεις το κόμμα στην ΔΕΘ.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα