Φωτογραφίες ενός εργοστασίου «αναβάθμισης» της NSA δείχνουν τον δρομολογητή Cisco να εμφυτεύεται

- Advertisement -

Τουλάχιστον παραλαμβάνουν την επιπλέον αποστολή —

Οι διακομιστές, οι δρομολογητές λαμβάνουν «φάρους» που εμφυτεύονται σε μυστικές τοποθεσίες από την ομάδα TAO της NSA.

– 

Οι τεχνικοί της NSA πραγματοποιούν μια μη εξουσιοδοτημένη αναβάθμιση πεδίου σε υλικό Cisco σε αυτές τις φωτογραφίες του 2010 από ένα έγγραφο της NSA.

Ένα έγγραφο που περιλαμβάνεται στο θησαυροφυλάκιο των αρχείων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας που κυκλοφόρησε με το βιβλίο του Glenn Greenwald No Place to Hide περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η μονάδα Tailored Access Operations (TAO) της υπηρεσίας και άλλοι υπάλληλοι της NSA παρεμποδίζουν διακομιστές, δρομολογητές και άλλο εξοπλισμό δικτύου αποστέλλονται σε οργανισμούς που προορίζονται για επιτήρηση και εγκαθιστούν κρυφό υλικολογισμικό εμφυτευμάτων σε αυτά πριν από την παράδοσή τους.

Αυτά τα συστήματα δούρειου ίππου περιγράφηκαν από έναν διευθυντή της NSA ως «μερικές από τις πιο παραγωγικές λειτουργίες στο TAO επειδή προτοποθετούν σημεία πρόσβασης σε δίκτυα σκληρού στόχου σε όλο τον κόσμο».

Το έγγραφο, ένα άρθρο εσωτερικού ενημερωτικού δελτίου του Ιουνίου 2010 από τον επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης πρόσβασης και στόχων της NSA (S3261) περιλαμβάνει φωτογραφίες (παραπάνω) υπαλλήλων της NSA που ανοίγουν το κιβώτιο αποστολής για έναν δρομολογητή Cisco και εγκαθιστούν υλικολογισμικό beacon με σχεδιασμένο “σταθμό φόρτωσης”. ειδικά για την εργασία.

Ο διευθυντής της NSA περιέγραψε τη διαδικασία:

Δείτε πώς λειτουργεί: οι αποστολές συσκευών δικτύου υπολογιστών (διακομιστές, δρομολογητές, κ.λπ.) που παραδίδονται στους στόχους μας σε όλο τον κόσμο ανακόπτονται. Στη συνέχεια, ανακατευθύνονται σε μια μυστική τοποθεσία όπου οι υπάλληλοι του Tailored Access Operations/Access Operations (AO-S326), με την υποστήριξη του Remote Operations Center (S321), επιτρέπουν την εγκατάσταση εμφυτευμάτων beacon απευθείας στις ηλεκτρονικές συσκευές των στόχων μας. Αυτές οι συσκευές στη συνέχεια επανασυσκευάζονται και επανατοποθετούνται για μεταφορά στον αρχικό προορισμό. Όλα αυτά συμβαίνουν με την υποστήριξη των συνεργατών της Intelligence Community και των τεχνικών οδηγιών στο TAO.

Sean Gallagher
Ο Sean ήταν προηγουμένως συντάκτης IT και Εθνικής Ασφάλειας της Ars Technica και τώρα είναι κύριος ερευνητής απειλών στο SophosLabs. Πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, διαχειριστής συστημάτων και ολοκληρωμένων συστημάτων δικτύων με 20 χρόνια εμπειρίας στη δημοσιογραφία πληροφορικής, ζει και εργάζεται στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

arstechnica.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα