Φθάνει στα όριά της η Τουρκία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο πόλεμος της Τουρκίας εναντίον μας εκδηλώνεται με κάθε τρόπο- τα όπλα θα είναι τα τελευταία- και σίγουρα ανώδυνο για την ίδια μέχρι τώρα. Προσπαθεί να σβήσει κάθε ελληνικό από την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και κάθε άλλη εκδήλωση που ανάγει στη χώρα μας. Επιπλέον, μας φορτώνει με “παράτυπους”(sic) μετανάστες που θα αποτελέσουν και την 5η φάλαγγά τους εντός της χώρας μας καθώς, εκτός από την κοινωνική αναταραχή που βρίσκεται στα σκαριά, θα είναι και οι γενίτσαροί της στον αναπόφευκτο μεταξύ μας πόλεμο.
    Γνωρίζει, επίσης, ότι η προσφυγή στα όπλα θα προκαλέσει δυνάμεις που όχι μόνο θα αδυνατεί να διαχειριστεί, αλλά θα προκαλέσουν τον τεμαχισμό της. Οι Κούρδοι περιμένουν γι’ αυτό και δίκαια. Μέχρι στιγμής, πάντως, ελέγχει τις “κυβερνήσεις” μας με μπαξίσια προς πρόθυμους για τούτο εγγράφοντας κέρδη που θα κεφαλαιοποιήσει τη στιγμή που θα κρίνει ως καταλληλότερη.

  2. Ανέκαθεν υποστηρίζω -συγγνώμη για τον ενικό αλλά αυτό κάνω-ότι η Τουρκία του κ. Έρντογαν, παρ’ότι αυτός ισχυροποιήθηκε μετά το ”Πραξικόπημα” του 2016 είναι διχασμένη βαθιά (και στις Ένοπλες της Δυνάμεις ) σε Κεμαλικούς -φιλοευρωαπαϊστές, φιλοδυτικούς και σε Ερντογανικούς-Ισλαμιστές φιλοανατολικούς και ως τέτοια ΕΙΝΑΙ -όπως γράφει και το άρθρο- ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , η οποία από το 2019 ισχυροποιείται περισσότερο από ποτέ και μαζί με την Κύπρο έγιναν -δηλωμένα συχνά από επισήμους Δυτικούς- στρατηγικοί εταίροι των ΗΠΑ και του Ισραήλ ,ειδικά τώρα που και όποια Αριστερά στην Ελλάδα και Κύπρο ”εξαμερικανοποιήθηκαν” ή αυτοδιαλύθηκαν.
    Απλώς η Τουρκία επειδή φοβάται την διεθνή κατακραυγή από τυχόν έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων εις βάρος της Ελλάδος περιμένει -όπως και από το 1964-1974 – κανέναν ”ελληναρά” νέο Ιωαννίδη να ξεκινήσει πρώτος για να πραγματοποιήσει το όνειρο της Γαλάζιας Πατρίδας , γιαυτό και προκαλεί -τσικ του τσικ- στην Κάσο όπως και το 1987 στην Θάσο.
    Ούτε τα Ίμια θα χάναμε αν ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Λυμπέρης -έστω εν αγνοία της τότε κυβερνήσεως -είχε καταλάβει και τα δεύτερα Ίμια ,τα οποία βρήκαν χωρίς φύλαξη και ”κατέλαβαν” Τούρκοι δημοσιογράφοι της Χουριέτ για να δράσει η εμβρόντητη τότε πρωθυπουργός της Τσιλέρ και να πει ο δικός μας πρωθυπουργός κ. Σημίτης το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις ΗΠΑ που δεν μας άφησαν να πολεμήσουμε.
    Υ.Γ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ και πρώτη φορά γραμμένη η φράση του άρθρου ”Αμερικανοί μπαινόβγαινα στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Χρήστου Λυμπέρη και επίμονα απαιτούσαν να μη προβεί η Ελλάδα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων”.
    ΚΑΙ τέλος πάντων ο ναύαρχος Λυμπέρης (Α/ΓΕΕΘΑ το 1994-1996) ήταν ο νέος Αραπάκης -ναύαρχος και αυτός -του 3ημερου 20/23 Ιουλίου 1974;;;.
    Να μην έχουμε κάποια αντίδραση του κ.Λυμπέρη , που σημειωτέον ήταν εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και είχε επαναφερθεί στην ενέργεια μετά τις νικηφόρες εκλογές του 1993 από το όλο ΠΑΣΟΚ (που το θρασύ τώρα την Δεξιά πετροβολεί);;;.

  3. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΕΩΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ .
    ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ (ΑΙΤΙΑ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΞΩΣΗ” ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΔΙΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΟΠΩΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΥΠΡΟΣ ΙΜΙΑ ΚΛΠ).
    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΤΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ. ΑΡΑ ΤΟΙΠΟΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ .
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ 21 ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΒΑΒΑΡΟΥΣ.

    • Κύριε Χρήστο ”μας βλέπουν και μας ακούνε” με τα παραδείγματα ”της φίρμας Γ. Παπανδρέου και Υιός ”,οι οποίοι υπήρξαν καλοί πρωθυπουργοί των κομμάτων τους και όχι όλων των Ελλήνων και οι οποίοι για το γινάτι τους και την προσωπική πολιτική επιβίωσή τους ”έπαιξαν κορώνα- γράμματα” την Ελλάδα και την Κύπρο από το 1963 ως το 1965 , όταν άφησαν τον μακαρίτη Μακάριο ”να κάνει ό,τι θέλει ”από τα Χριστούγεννα του 1963 και όταν τορπίλισε(έγραψαν μαζί με τον Ανδρέα)το Σχέδιο Άτσεσον , που ήταν η συμφερότερη λύση για το Κυπριακό μετά την ντε φάκτο διχοτόμηση από τις αρχές του 1964 η οποία (πολλοί λένε και γράφουν) ότι έγινε με εντολή των Βρετανών .
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΝΑΤΟΪΚΗ-ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ;;;.
      Μήπως εν γνώσει όλων εστάλη εντισυμβατικώς για να ”εξημερώσει” τον Κάστρο της Μεσογείου Μακάριο και όταν πέρασε -χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα- ο καιρός μας την έστειλαν πίσω οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Αρχηγοί το ΝΑΤΟ ;;;.

    • @ ΧΡΗΣΤΟΣ September 17, 2024 At 10:58 am

      Παράκληση: Μην γράφης μόνο με κεφαλαία, διότι κουράζουν τα μάτια και φαίνεται ότι φωνάζεις.

      Διόρθωση: Αιτία τής Αποστασίας δεν ήταν η αποστολή τής μεραρχίας στην Κύπρο, αλλά η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ και η άτυχη για την στιγμή επιθυμία τού Γ. Παπανφρέου να θέλει να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ.

  4. Στο σχόλιό μου δεν ανέφερα ούτε λέξη για την λεγόμενη αποστασία – με την οποίαν διεσώθη και ”στοίχειωσε” η Παπανδρεοκρατία (Γ.Παπανδρέου και Υιός) μέχρι τον θάνατο και του υιού, διαλύοντας εκ των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής της περιόδου την Πατρίδα-.
    Ξαναγράφω με μικρά την φράση που έγραψα με κεφαλαία γράμματα.
    Αλήθεια πιστεύετε-κύριε Χρήστο-ότι η Τουρκία , που ήταν μέλος του ΝΑΤΟ δεν εγνώριζε για την Ελληνική-Νατοϊκή Μεραρχία που εστάλη στην Κύπρο;;;.
    Επειδή και αυτά τα έζησα επαγγελματικά από το 1963-1967 στον Έβρο τα καταγράφω για τον ”ιστορικό του μέλλοντος”, που σίγουρα δεν θα είναι ”δημοκρατικός” γιατί όλοι τους αποφεύγουν να γράψουν τα συμβάντα όταν αγγίζουν τις πράξεις ”δημοκρατικών” ηγετών.
    Ποιος από αυτούς κατέγραψε τα γραπτά ντοκουμέντα των κυβερνήσεων των Ελευθερίου Βενιζέλου , Παπαναστασίου ,Πλαστήρα ή της οικογένειας των Παπανδρέου;;;.
    Λίγο παραπάνω ”κοίταγμα” θέλουν οι ιστορίες των πρωθυπουργών της Ελλάδος, οι οποίοι ως άνθρωποι έχουν τα υπέρ και τα κατά με μερικούς περισσότερα τα καλά για την Πατρίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα