Υπο την μαγεία του σεληνόφωτος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Magic in the Moonlight, τίτλος ταινίας με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόν που υποδύεται τη μάγισσα.
1.-Η πολιτική της Τουρκίας είναι σαφής και έχει Οθωμανικές ρίζες. Τα έχουμε καλά και με την Δύση και με την Ανατολή και επωφελούμεθα και απο τις δύο.
Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι απτά.
2.-Οι μη ισλαμιστές Τούρκοι θεωρούν την πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν ως δική του πολιτική, όχι της Τουρκίας. Ποσώς τον ενδιαφέρει τον Ερντογάν. Είναι αλήθεια ότι έχει ανατρέψει την παραδοσιακή κεμαλική πολιτική. Οι κεμαλιστές δεν θα έκαναν αίτηση ένταξης στους BRICS.
3.-Υπάρχει ένα βιβλίο του Πωλ Κέννεντυ καθηγητή στο Yale, με τίτλο η Άνοδος και η πτώση των Μεγάλων Δυνάμεων. Μελέτησε το θέμα απο το 1500 ως το 2000. Το συμπέρασμα είναι ότι η βασική αιτία της πτώσης ήταν η Υπερεπέκταση.
Η Τουρκία δεν είναι μεγάλη δύναμη αλλά προσπαθεί να γίνει περιφερειακή. Τα ανοίγματά της μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικά και να χαρακτηρισθούν υπερεκτεταμένα. Η Τουρκία έφθασε στα όρια της ύβρεως. Μπορεί να έχει φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων της. Η Έμα Στόν ως μάγισσα θεωρεί ότι τα έφθασε. Και οι Θεοί θύμωσαν μαζί της.
4.-Η μέχρι σήμερα ανάπτυξή της έδειξε ότι εκείνος που εκτιμιέται δεν είναι το καλό και δεδομένο παιδί αλλά το άτακτο. Εκεί που συναντά αντίσταση η Τουρκία κάνει πίσω. Εκεί που συναντά λάτρεις του διεθνούς δικαίου ΜΟΝΟ προχωρά.
5.-Την τακτική της Τουρκίας την υιοθέτησαν και άλλες χώρες αναιδείς καθόλα. Η Αλβανία του Ράμα (και τον χαϊδεύουν) και τα Σκόπια του Μίτσκοσκι. Και αυτόν τον αποδέχονται.
Τελευταία πρόκληση του Μίτσκοσκι η συνέντευξή του προχθές σε κανάλι των Σκοπίων στην οποία δήλωσε πως θα επιδιώξει να αλλάξει το όνομα της χώρας απο Βόρεια Μακεδονία σε Μακεδονία.
Η πρόβλεψη της μάγισσας Έμα Στόν είναι πως μπορεί να το πετύχει. Και αν δεν το πετύχει θα ταράξει τα νερά. Τα αφεντικά, συνήθως, ικανοποιούν τον κακό. Αυτόν που τους ενοχλεί. Όχι τον αφελή, καλό και δεδομένο.
ΥΓ: της είπα της Έμμας πως αποδείχθηκε στην ταινία πως ήταν ψευδομάγισσα και μου απάντησε πως αυτό ήταν το σενάριο της ταινίας. Η πραγματικότητα σε σχέση με την Ελλάδα και τους γείτονές της είναι χειρότερη απο τη φαντασία. Λόγω της Αθήνας.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα