Τo ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας

- Advertisement -

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως οι δύο δράστες της επίθεσης ήταν μέλη του PKK.

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας (TUSAS) την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δημοσιεύοντας στοιχεία για τους δράστες, έναν άνδρα και μια γυναίκα, υπογράμμισε πως πρόκειται για μέλη του PKK. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 22. Τα θύματα ήταν τέσσερις εργαζόμενοι της τουρκικής βιομηχανίας του αμυντικού τομέα TUSAS και ένας οδηγός ταξί. Νεκροί από πυρά έπεσαν και οι δύο δράστες της επίθεσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε μετά την τρομοκρατική επίθεση προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS,

Ερωτήματα για το χρόνο της επίθεσης

Αίσθηση και ερωτήματα έχει προκαλέσει το γεγονός πως η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά την πρόταση του κυβερνητικού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, «να ανακοινώσει ο Οτσαλάν τη διάλυση του PKK και να απελευθερωθεί».

Μάλιστα οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν για πρώτη φορά έπειτα από 43 μήνες στον φυλακισμένο ηγέτη του κουρδικού PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να δεχτεί επίσκεψη στο νησί Ιμραλί της Προποντίδος όπου κρατείται τα τελευταία 25 χρόνια. Τον Οτσαλάν επισκέφθηκε ο ανιψιός του Ομέρ Οτσαλάν, βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίς (DEM). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ανήμερα της φονικής ένοπλης επίθεσης κατά της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας TUSAS.

Τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά Κούρδων σε Συρία και Ιράκ

Ως απάντηση στην επίθεση η Τουρκία έπληξε άμεσα στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνολικά βομβαρδίστηκαν «τριάντα δύο στόχοι», θέσεις του PKK και συμμάχων του.

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (…) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του για τα χτυπήματα κατά των Κούρδων τονίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

«Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία, θα σπάσουν οριστικά -καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένα κακό που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και με πολυδιάστατο τρόπο», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας εναντίον όλων των τρομοκρατικών στοιχείων και των δυνάμεων που τα στηρίζουν, τόσο εντός όσο και εκτός (της Τουρκίας). Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αμυντικές μας ικανότητες και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στα κέντρα που στοχεύουν την Τουρκία και στους πληρεξουσίους τους να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους εναντίον της χώρας μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/266747/to-rkk-anelave-tin-efthyni-gia-tin-tromokratiki-epithesi-stin-aerodiastimiki-viomixania-tis-tourkias

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα