Το Ισραήλ ανησυχεί για πάνω από 40.000 μαχητές από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη στα Υψίπεδα του Γκολάν

- Advertisement -

24.09.24

Shafaq News/

Πρόσφατες αναφορές υποστηρίζουν ότι περίπου 40.000 μαχητές από το Ιράκ, την Υεμένη και τη Συρία έχουν φτάσει στα Υψίπεδα του Γκολάν, προετοιμασμένοι να εμπλακούν σε μάχη εναντίον του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τη Haaretz, όπως αναφέρει το Al Jazeera, «ο ισραηλινός στρατός παρακολουθεί στενά την εισροή αυτών των μαχητών, οι οποίοι φέρεται να περιμένουν μια κλήση από τον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα για να συμμετάσχουν στον αγώνα».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας εξέφρασαν την ανησυχία τους, δηλώνοντας ότι «αν και αυτοί οι 40.000 μαχητές δεν θεωρούνται ελίτ, η παρουσία τους παραμένει ανησυχητική». Ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας σημείωσε ότι η παρουσία αυτών των μαχητών αποτελεί σημαντική απειλή και ότι το Ισραήλ θα επέμβει στη Συρία για να καταστήσει σαφές στον Πρόεδρο αλ Άσαντ ότι η παρουσία τους είναι απαράδεκτη.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί καθώς η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός έχουν ανταλλάξει εναέρια χτυπήματα και ρουκέτες τις τελευταίες τρεις ημέρες, αυξάνοντας τους φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή μετά την έκρηξη των τηλεειδοποιητών στη νότια Βηρυτό, που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Μέχρι τη στιγμή αυτής της αναφοράς, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο νότιο Λίβανο και τη Βηρυτό είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες τραυματισμούς.

shafaq.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα