Το Ισραήλ αναπτύσσει υποβρύχια. Κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί

- Advertisement -

Ρεπορτάζ απο ΚΜΟ

Ένα από τα υποβρύχια του Ισραήλ
© Δημόσιος τομέας, IDF, Μονάδα Εκπροσώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Το Defence Blog, επικαλούμενο αναφορές του δημοσιογράφου Doron Kadosh, που συνδέεται με το ισραηλινό ραδιοφωνικό δίκτυο που λειτουργεί από τις Ισραηλινές Άμυνας – Army Radio (γνωστό και ως Galei Tzahal ή Galatz), αναφέρει την ανάπτυξη υποβρυχίων στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση του Ισραήλ φέρεται να υπαγορεύτηκε από τις αυξανόμενες εντάσεις με το Ιράν και την παρουσία της παλαιστινιακής Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Η Kadosh μετέδωσε ότι υποβρύχια είχαν αναπτυχθεί σε θέσεις μάχης κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου στη Μέση Ανατολή ως απάντηση στις κλιμακούμενες απειλές από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Τα υποβρύχια αποτελούν ζωτικό στοιχείο των μαχόμενων δυνατοτήτων του Ισραήλ. Το Defence Blog τονίζει ότι η ανάπτυξή τους στη Μέση Ανατολή «αποτελεί σαφές μήνυμα της δέσμευσης αυτής της χώρας να διατηρήσει μια ισχυρή αποτρεπτική στάση».

«Ισραηλινά υποβρύχια προστατεύουν την ασφάλεια»
Το Ισραηλινό Ναυτικό διαθέτει σήμερα πέντε σύγχρονα υποβρύχια κλάσης Dolphin I/II. Όλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τη γερμανική εταιρεία Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW). Γίνονται επίσης εργασίες σε ένα άλλο σκάφος κατηγορίας Dolphin II. Οι φωτογραφίες του INS Drakon, του εν λόγω υποβρυχίου, έκαναν τον γύρο του κόσμου στις αρχές Αυγούστου. Το σκάφος εντοπίστηκε μπροστά από την αίθουσα συνελεύσεων στο Κίελο, στη βόρεια Γερμανία.

Η αμερικανική ιστοσελίδα The War Zone, η οποία ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα, εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή το Ισραήλ έχει:

Σκάφη κατηγορίας Dolphin I:
INS Dolphin — τέθηκε σε λειτουργία το 1999,
INS Leviathan — τέθηκε σε λειτουργία το 1999,
INS Tekumah (Revival) — τέθηκε σε λειτουργία το 2000,
Σκάφη κατηγορίας Dolphin II:

INS Tanin (Crocodile) — τέθηκε σε χρήση το 2014,
INS Rahav (Splendor) — τέθηκε σε λειτουργία το 2016,
INS Drakon (Dragon) — υπό κατασκευή.

Το Ισραήλ απέκτησε τα τρία πρώτα πλοία κατηγορίας Dolphin I το 1999-2000. Τα σκάφη κατασκευάστηκαν από τη γερμανική εταιρεία Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW). Σύμφωνα με την υπηρεσία Nuclear Threat Initiative (NTI), δύο σκάφη δόθηκαν στο Ισραήλ από τη Γερμανία και τα έξοδα της τρίτης μονάδας μοιράστηκαν μεταξύ των χωρών. Άλλα δύο πλοία παραγγέλθηκαν το 2006. Πρόκειται για μονάδες κλάσης Dolphin II.

Το NTI εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εικασίες για τον οπλισμό των υποβρυχίων του Ισραήλ. Πιστεύουν ότι οι μονάδες επανασχεδιάστηκαν για να μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους οπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, δίνοντας έτσι στο κράτος τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το λεγόμενο δεύτερο χτύπημα ή αντίποινα. Περιγράφεται ως απάντηση σε μια πυρηνική επίθεση που διεξήχθη από έναν εχθρό που χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα. Η NTI τονίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει την τροποποίηση των υποβρυχίων κλάσης Dolphin που προμήθευσε στο Ισραήλ και τη δυνατότητα οπλισμού τους με πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

Οι μονάδες της κατηγορίας Dolphin I έχουν μήκος 188 πόδια, πλάτος περίπου 22 πόδια και εκτόπισμα περίπου 2094 τόνων. Μπορούν να κινηθούν με μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων κάτω απο το νερό και μπορούν να βουτήξουν σε βάθος έως και 1148 πόδια. Ο οπλισμός τους αποτελείται από έξι εκτοξευτές τορπιλών των 533 χλστ. και τέσσερις εκτοξευτές των 400 χλστ. Τα πλοία κατηγορίας Dolphin II είναι μια πιο προηγμένη εκδοχή τους. Είναι εξοπλισμένα με σύστημα AIP, το οποίο τα κάνει σημαντικά πιο αθόρυβα. Επιπλέον, τους επιτρέπει να παραμείνουν βυθισμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχουν επίσης πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά και μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα 25 κόμβων. Η εμβέλειά τους υπολογίζεται στα 2796 μίλια. Είναι σε θέση να μεταφέρουν έως και 16 τορπίλες και πυραύλους Popeye Turbo με βεληνεκές έως και 932 μίλια. Τα πλοία είναι βαμμένα σε πράσινο-μπλε για να κρύβονται εύκολα στα νερά της Μεσογείου.

msn.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα