24/10/2022 10:15 0
Είναι λογικό οι κυβερνήσεις να θέλουν να διαχειριστούν τις αποτυχίες τους αλλά και δική μας δουλειά είναι να τις αποκαλύπτουμε.
Σε τρία ζητήματα που θα μας απασχολήσουν η κυβερνητική πολιτική χωλαίνει. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Δεν έχει να κάνει με την σημερινή κυβέρνηση, μόνο, αλλά με την διαχρονική λειτουργία του κράτους. Το γιατί δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες αλλαγών είναι ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Η εμβέλεια της σκέψης τους εξαντλείται στα όρια της Αττικής. Θεωρούν αδιανόητο ότι κάτι μπορεί να γίνεται στην περιφέρεια χωρίς να ελέγχεται απολύτως από το κέντρο.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
1.-Φίλα προσκείμενοι προς την κυβέρνηση ή την πολιτική του Ισραήλ αναλυτές ερμηνεύουν τον απαξιωτικό τρόπο που ο ισραηλινός υπουργός άμυνας αντιμετώπισε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες (ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στο αεροπορικό κέντρο της Καλαμάτας) ως αναγκαιότητα να παραμείνει ο κ. Γκάντζ στο Ισραήλ, όπως έλεγε και η επίσημη διαρροή πηγών της χώρας αυτής.
Οι λόγοι που επικαλούνται είναι μια κινητικότητα σε ζητήματα ασφαλείας που, δυστυχώς για την περιοχή, και όσους τους επικαλούνται ως επιχείρημα της μη έλευσής του, αποτελούν την κανονικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Θα δούμε αν την Τετάρτη που ο κ. Γκάντζ επισκεφθεί, τελικά, την Τουρκία σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται τα ζητήματα ασφαλείας.
2.-Στο Λονδίνο το διάστημα από 26- 28 Οκτωβρίου θα συνέλθει τεχνική διάσκεψη για τη Λιβύη στην οποία θα συμμετέχουν οι ειδικοί απεσταλμένοι τριών δυτικών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο ευρωπαϊκά κράτη που εμπλέκονται στον φάκελο της Λιβύης, η Ιταλία και η Γερμανία και φυσικά η Τουρκία και η Αίγυπτος. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά εκτός. Η εικόνα αποτυπώνει την εμβέλεια της εξωτερικής πολιτικής της χώρας η οποία είναι στατική. Η στατικότητα αυτή αρχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Ιδιαιτέρως προβληματική είναι η πολιτική της Αθήνας στο Λιβυκό όπου ενώ λειτουργεί πρεσβεία, δεν υπάρχει πρέσβης. Ο πρέσβης ο οποίος εστάλη να αναλάβει καθήκοντα εκλήθη να επιστρέψει στην Αθήνα, πριν παραδώσει τα διαπιστευτήριά του, ως ένδειξη δυσαρέσκειας της κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης επειδή υπέγραψε την δεύτερη συμφωνία με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην Τρίπολη βρίσκεται αυτήν την στιγμή στα χέρια της Ντίνας Πανέτη, μιας άξιας υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Τύπου η οποία δεν είναι διπλωμάτης.
3.-Η Ελλάδα ενώ είχε αναπτύξει πριν μερικά χρόνια μια πρωτοβουλία για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. και διαμόρφωσε ένα πλαίσιο το οποίο πέρασε στην Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2004, σήμερα υστερεί σε δραστηριότητες σε βαθμό που την σχετική πρωτοβουλία να έχει αναλάβει η Γερμανία. Δεν είναι σαφές αν η αδράνεια της Αθήνας έχει να κάνει με αδυναμία διαμόρφωσης πολιτικής στο θέμα, με την κικρή εμβέλεια της πολιτικής της ή με τον φόβο αθηναϊκών κέντρων μήπως από μια τέτοια πρωτοβουλία ευνοηθεί κάποιο άλλο αστικό κέντρο της χώρας πλην της πρωτεύουσας. Η είσοδος των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ε.Ε. θα δώσει μια δυναμική στον βορειοελλαδικό χώρο που σήμερα δεν την έχει.
4.-Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν προσπάθεια να δικαιολογήσουν την απόσυρση της τροπολογίας Μενέντεζ-Πάππας σε ό,τι αφορά την προμήθεια των F-16 από την Τουρκία.
Σε όσους παρακολουθούν στενά τις σχετικές εξελίξεις η απόσυρση της τροπολογίας δεν αποτέλεσε έκπληξη. Τα χρήματα είναι πολλά για να αρνηθούν οι Αμερικανοί να πουλήσουν όπλα στην Τουρκία αλλά και πολιτικά είναι προτιμότερο να έχει την σχετική ευελιξία η αμερικανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί το θέμα με την Άγκυρα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει επιρροή στις αποφάσεις των αμερικανικών οργάνων. Παραβλέποντας αυτήν την πραγματικότητα το προηγούμενο διάστημα, οι διαμορφωτές της εικόνας της ελληνικής κυβέρνησης μιλούσαν για επιτυχία σε ένα θέμα του οποίου η εξέλιξη φαινόταν προδιαγεγραμμένη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
Ένα άλλο σημείο στο οποίο η κυβέρνηση και οι διαχειριστές της εικόνας της δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις στην κοινωνία είναι η οικονομία.
Παραθέτω αυτούσιο δημοσίευμα του Νικηφόρου Βαρονέτου στις «Ανιχνεύσεις»:
Σε εποχή έντονου πληθωρισμού, όπως η σημερινή, αυξάνονται τα έσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους. Αυτό γίνεται όταν η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τους συντελεστές του ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης για να αυξήσει τις εισπράξεις του προϋπολογισμού. Στην Ελλάδα, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022, ο ετήσιος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξανόταν με ρυθμό 12%. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος, πριν ένα χρόνο, αγόραζε ένα προϊόν αξίας 100 ευρώ συν ΦΠΑ 24% θα πλήρωνε συνολικά 124 ευρώ. Αν σήμερα αγοράσει το ίδιο προϊόν με την αξία του να έχει ανέλθει σε 112 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ θα πληρώσει 138,9 ευρώ. Θα πληρώσει, δηλαδή, 14,9 ευρώ περισσότερα από τα οποία τα 12 θα είναι για το προϊόν και τα 2,9 ευρώ θα είναι πρόσθετος ΦΠΑ. Το ίδιο συμβαίνει αναλογικά και με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται στο χαμηλό συντελεστή 13% του ΦΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του αρέσκονται να δηλώνουν συχνά: «Το είπαμε, το κάναμε» αναφερόμενοι στη μείωση κάποιων άμεσων φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ και η Εισφορά Αλληλεγγύης (θα γίνει από το 2023 που είναι χρονιά εκλογών) όμως «ποιούν την νήσσαν» για την πολλαπλάσια αύξηση των έμμεσων φόρων που έχουν επιβάλλει, αρνούμενοι να μειώσουν τους συντελεστές του ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης».
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ:
Η Θεσσαλονίκη βίωσε τις τελευταίες ημέρες, λόγω της Αγρότικα, με δραματικό τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την πόλη η εγκατάλειψή της από την κεντρική κυβέρνηση. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο ήταν τρομερό. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής δήλωνε πόσο αναγκαίες είναι οι επενδύσεις στην Αττική για να προληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Επένδυσαν και επενδύουν δισεκατομμύρια στην Αθήνα, επεκτείνουν, τώρα, το ενδιαφέρον τους και σε ολόκληρη την Αττική.
Η λοιπή Ελλάδα έχει αφεθεί στη μοίρα της. Το Σάββατο βρέθηκα στο Κάτω Νευροκόπι όπου οι κάτοικοι εξέφραζαν την αγωνία τους πως θα βγάλουν τον χειμώνα.
Στο Νευροκόπι, λόγω των γνωστών καιρικών συνθηκών μια οικογένεια χρειάζεται 25 τόνους ξύλα για να περάσει τον χειμώνα ο οποίος διαρκεί ως τον Μάϊο. Με τις σημερινές τιμές κάτοικοι οι οποίοι έχουν μηνιαία έσοδα 500 ευρώ της σύνταξής τους πρέπει να διαθέσουν 5000 ευρώ για να ζεσταθούν.
Ο Δήμος Νευροκοπίου έχει αποθεματικά 25 εκ. ευρώ με τα οποία θα μπορούσε να ασκήσει κάποια κοινωνική πολιτική αλλά η διάθεσή τους προϋποθέτει κρατική έγκριση η οποία δεν παρέχεται.
Το σχήμα που παρατίθεται, επιβεβαιώνει όσα κατά καιρούς γράφουμε για την μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων και παραγωγικών επενδύσεων στην Αθήνα. Είναι του 2015 αλλά από τότε ως σήμερα, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Δεν έχουν βελτιωθεί.
Τι δείχνει το γράφημα;
Πόσο θα μειωθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων αν εξαιρεθεί απο τον υπολογισμό η πρωτεύουσά του.
Η Ελλάδα είναι πρώτη με σχεδόν 20%. Δηλαδή αν εξαιρεθεί η συμμετοχή της Αθήνας στον υπολογισμό του ΑΕΠ, εκείνο που θα μας μείνει είναι 20% λιγότερο.
Την μικρότερη επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας έχει στην Ιταλία η Ρώμη όπου ένα αποκεντρωτικό σύστημα που λειτουργεί εδώ και χρόνια έχει σώσει επανειλημμένως τη χώρα. Όχι, μόνο, οικονομικά αλλά και πολιτικά.
“Η είσοδος των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ε.Ε. θα δώσει μια δυναμική στον βορειοελλαδικό χώρο που σήμερα δεν την έχει”
Δυναμική εις βάρος των Ελλήνων τής Β. Ηπείρου, που το αλβανικό μαφιόζικο κράτος εξοντώνει και των Σκοπίων, που έχουν κάμει κουρελόχαρτο την Σ.τ.Π., την πιστή τήρηση τής οποίας είχε προεκλογικώς δεσμευτεί να ελέγχει ο νυν πρωθυπουργός; Στηρίζει το αθηναϊκό κράτος αυτά τα δύο μορφώματα και όχι την Σερβία, η οποία, αφού τής αρνούνται την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, επειδή άριστα πράττουσα αρνείται να αναγνωρίσει την απόσχιση τού Κοσσυφοπεδίου, στρέφεται τώρα προς την Τουρκία;
Όσον αφορά στους φόρους, η κυβέρνηση δείχνει μία αξιοσημείωτη ανικανότητα να καταλάβει ότι, όσο υψηλότεροι οι φόροι, τόσο λιγότερα εισπράττει, διότι σπρώχνει το κόσμο στην φοροδιαφυγή. Ο δρ. Αρθουρ Λάφερ στην «Κ»: Οταν αυξάνεις τους φόρους, μειώνεις τα έσοδα. Οι περισπούδαχτοι στα LSE και Ηarvard οικονομολόγοι μας δεν άκουσαν ποτέ την “καμπύλη Λάφερ”; Χρειάζονται υψηλές σπουδές για να καταλάβουν αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική; Θέλουν να ρίξουν το κόστος ζωής; Να κατεβάσουν τον ΦΠΑ πρωτίστως στα καύσιμα, που είναι ο πρώτος κρίκος τής αλυσίδας στην οικονομία και να βγάλουν τον ΕΦΚ, όπως έκαμε η Γερμανία. Τίποτε! Αντ’ αυτού, προκρίνουν το να βάζουν φόρους για να εισπράττουν (που δεν εισπράττουν) και μετά να δίνουν ενισχύσεις (ελεημοσύνες, δηλαδή).
το μείζον ζήτημα είναι η προστασία της μειοντότητας. Απο το 1991 ως σήμερα πέρασαν 31 χρόνια. Είδατε εσείς κάποια προστασία της μειονότητας; Εγώ δεν είδα. Είδα εγκατάλειψή της. Και το μόνο μέσο για την προστασία της είναι η Ε.Ε. διότι η Αλβανία θέλει να ενταχθεί. Έχετε κάποια άλλη πρόταση για την προστασία της μειονότητας;
Αν βάζαμε συνεχώς βέτο στην ευρωπαϊκή ένταξη τής Αλβανίας, απαιτώντας την οικονομική αποκατάσταση (επιστροφή κλεμμένων περιουσιών) των αδελφών μας τής Β. Ηπείρου, θα είχε νόημα. Έτσι θα τους προστατεύαμε πράγματι. Και αυτός είναι, κατά την γνώμη μου, ο ΜΟΝΟΣ τρόπος προστασίας της. Επειδή δεν στριμώξαμε την Αλβανία όπως και όσο θα έπρεπε (π.χ. απέλαση καμιάς 300αριάς χιλιάδων από την Ελλάδα, λόγω δολοφονίας Γκούμα και Κατσίφα), αλλά τής χαϊδεύαμε δουλικότατα τ’ αυτιά, γι αυτό υφίσταται η μειονότητα τα όσα υφίσταται κι έχει δίκιο που παραπονείται για εγκατάλειψη από την μητρόπολη.
Τι θ’ αλλάξει τυχόν ένταξη τής Αλβανίας στην ΕΕ ως προς την συμπεριφορά της προς τούς Β/Ηπειρώτες; Τίποτε, απολύτως τίποτε!
Να προσθέσω ακόμη κάτι: Στηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική τής Αλβανίας, δίνομε την εντύπωση στους εταίρους ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την μειονότητα. Δηλαδή, επιτυγχάνομε το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που νομίζετε. Περιττό να πω ότι θα μ’ ενδιέφερε να διαβάσω την γνώμη σας, διότι, όπως βλέπετε, έχομε διαμετρικά αντίθετες απόψεις επί τού θέματος.
ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ είναι το θέμα και σαυτό θα περιοριστούμε για σχόλια.
1.-ΕΞΩΤΕΡΙΚΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .
α.-Κανένας κυβερνητικός παράγων της ”προεκλογικής΄΄ κυβερνήσεως του Ισραήλ ,δεν μας απαξίωσε με δηλώσεις του .Αντιθέτως παντού και πάντοτε τονίζεται η ισχυρή συμμαχία μας ,η δε Αεροπορική Μονάδα ”βάση τους ” στην Καλαμάτα δεν χαροποιεί την Τουρκία ,την οποίαν επισκέφθηκε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και για ”προεκλογικό δούλεμα” των μουσουλμάνων Ισραηλιτών -που επηρεάζει ο κ.Ερντογάν για να μη ξαναβγεί πρωθυπουργός ο κ.Νετανιάχου στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.
β-Ούτε στο Βερολίνο πρόπερσι και ούτε στο Λονδίνο φέτος μας καλέσαν για το Λιβυκό οι όντως μεγάλοι -την Τουρκία την καλούν γιατί έβαλε πόδι στη Λιβύη και γιατί ”έχουμε πόλεμο ” στην Ουκρανία, στον οποίον παίζει το ρόλο της ως κατέχουσα τα ΣΤΕΝΑ που εμείς εγκαταλείψαμε αμαχητί το 1922 .
γ.-ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ ” η είσοδος των Σκοπίων-εύγε για την ονομασία-και της Αλβανίας στην Ε.Ε θα δώσει μια δυναμική και στον βορειοελλαδικό χώρο ,που σήμερα δεν έχει”.
Δεν ”ψυχανεμισθήκαμε” ακόμη ότι η σημερνή κυβέρνηση ΠΑΓΩΣΕ τις όποιες υποχρεώσεις της από την κακίστη Συμφωνία των Πρεσπών -Συμφωνία που δεν την ήθελε ,αλλά δεν μπορεί να ακυρώσει τώρα- όσο μάλιστα οι Σκοπιανοί ονειρεύονται ακόμη την Μακεδονία του Ίλιντεν και δηλώνουν παντού και πάντοτε όχι ότι ονομάζονται ”Βορειομακεδόνες” -όπως τους βάφτισαν οι ΤσιπροΚαμμένοι – ,αλλά Μακεδόνες ,”φτύνοντας” εμάς τους Μακεδόνες των (3) Περιφερειών .;;;.
Ας μη περιμένομε άλλη οικονομική δυναμική από την ”κουτσουλιά” των Σκοπίων ,που βασίζεται μόνο σε ξένες επενδύσεις. Προς το παρόν όσα βγάζουν οι κάτοικοί τους τα ξοδεύουν στον δικό μας βόρειο χώρο-ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και στην Πέλλα – σε καφετέριες ,εστιατόρια, διαμονή και ψώνια και ας έχουμε αυξημένο ΦΠΑ.
δ.-Για την απόσυρση της τροπολογίας ΜΕΝΕΝΤΕΖ .
”Παράγοντες του Αμερικανικού Κογκρέσου καθιστούν σαφές ότι η μη στήριξη της τροπολογίας Μενέντεζ δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση στήριξη του αιτήματος της Τουρκίας για αγορά και αναβάθμιση των F-16 . Απλώς επεκράτησε ο γνώριμος Αμερικανικός ρεαλισμός, που εκφράζετε στο ”μη δένετε τα χέρια του Προέδρου, είμαστε σε πόλεμο”, καθώς και λόγω των ενδιάμεσων εκλογών που επίκεινται. Μάλιστα τονίζουν ότι από τις (900) τροπολογίες για την Άμυνα πέρασαν μόνο (75) .ΠΗΓΗ. Ανιχνεύσεις 24.10 2022..
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .
Οι Έλληνες παρά την μεγάλη-κατα ΤσιπροΣύριζα και όχι μόνο-φτώχεια οι Έλληνες και οι οπαδοί τους επιμένουν να ξοδεύουν και να κινούνται μανιωδώς και νυχθημερόν με τα πάσης φύσεως οχήματα τους , να εκδράμουν εις τας εξοχάς -τώρα το 3ημερο θα βογκήξει η εκτός των μεγαλουπόλεων Ελλάδα- και καταναλώνοντας πολλά και με τέτοιους ΦΠΑ αυξάνουν τα κρατικά έσοδα και θα δώσουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το περίσσευμα για να το μοιράσει προεκλογικώς στους πραγματικά φτωχούς και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές .
Δεν κατάλαβαν τα άλλα κόμματα και οι υποστηρικτές τους ότι αυτή η κυβέρνηση της φιλολαϊκής -καταστατικώς – Νέας Δημοκρατίας σε εποχές κρίσης (υγειονομική και τώρα ενεργειακή) ξεχνά τις επιταγές της ελεύθερης οικονομίας και παρεμβαίνει στο κράτος όπως τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα;;;.
Την ευνοεί και η συγκυρία στην Ε.Ε που επιτρέπει αυτήν την πολιτική σε όλα τα κράτη-μέλη της..
Υ.Γ.- Αδέρφια είναι χαμένο το παιχνίδι σε θέματα οικονομίας για τους λαϊκιστές.
Αγαπητές Ανιχνεύσεις-κύριε Σαββίδη ,
Παρακαλώ να ενημερώσετε τους ευρωσκεπτικιστές αναγνώστες σας να διαβάσουν τις Ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε. -ιδίως της Λισαβόνας, που ισχύει από 1ης Δεκεμβρίου 2009-για να διαπιστώσουν τι υποχρεώνονται να τηρούν οι χώρες που εντάσσονται εκουσίως και αποτελούν έκτοτε ενιαίο χώρο και έδαφος ,χωρίς εθνικές και εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος άλλων κρατών-μελών της.
Έτσι η Βουλγαρία ,-που από το 1912 μέχρι το 1989 διεκδικούσε την Μακεδονία και Θράκη- ξέχασε αυτές τις διεκδικήσεις της από τότε που έγινε μέλος της Ε.Ε και την ίδια αμνησία θα πάθουν -όταν γίνουν μέλη της Ε.Ε- και η Αλβανία και τα τα Σκόπια ,-τα οποία από το 2018 υπέγραψε ο κ.Κοτζιάς να τα λέμε Βόρεια ”Μακεδονία” -, χώρες που συχνά-πυκνά εκδίδουν γεωγραφικούς χάρτες με δικές τους ολόκληρη την Μακεδονία και την Ήπειρο.
Όσον αφορά στους κατοίκους τους θα μπαινοβγαίνουν ως ευρωπαίοι πολίτες με απλές ταυτότητες σε όλες τις χώρες-μέλη της Ενώσεως-ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ- και αν αδικούνται -ας πούμε οι Βορειοηπειρώτες μας- θα ”τρέχουν” στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ,από τα οποία θα δικαιώνονται .
Ως τότε θα είναι μειονοτικοί και θα έχουν την δυσμενή μεταχείριση των διαδόχων του κομμουνιστή ΧΟΤΖΑ και των Αλβανών ,που τον λάτρεψαν -όπως όλοι οι κομμουνιστές τους δικτάτορές τους- παρ΄ότι οι δικές μας κυβερνήσεις θα διαμαρτύρονται ,αλλά δεν θα εισακούονται ”για την φουκαριάρα εξουσία” του όποιου Ράμα ,ή, Γκρουέφσκι που θέλει και τις ψήφους των ανθελλήνων ”Τσαμουριατών” και Μakedonski.
ΟΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε -ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ- ,ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΥΤΉ Η 65ΧΡΟΝΗ ΕΝΩΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΜΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ.
ΚΑΛΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ 3ΗΜΕΡΟ .
θα ”τρέχουν” στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ,από τα οποία θα δικαιώνονται ….. Πόσο μάλλον όταν η Αλβανία θα επικαλείται την αδιαφορία και μη ανάμειξη τής Αθήνας, ως απόδειξη ότι “δεν τρέχει τίποτε”….
To 2006, Τουρκία και Σκόπια προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ, ζητώντας την αναγνώριση μακεδονικής και τουρκικής μεινότητος εν Ελλάδι. Το εν λόγω δικαστήριο, ερμηνεύντας την Συνθήκη τής Λωζάννης κατά το δοκούν, δικαίωσε Σκόπια και Τουρκία, καταδικάζοντας την Ελλάδα. Εκεί θα βρουν το δίκιο τους οι Β/Ηπειρώτες; Σώθηκαν.
Μετά από τόσα χρόνια εδώ μέσα και τόσες φορές που σού τα έχουν εξηγήσει, ακόμη δεν κατάφερες να μάθεις την διαφορά μεταξύ ευρωσκεπτικιστών και ευρωαρνητών. Δεν πειράζει. Τα πρώτα 100 χρόνια λένε πως είναι δύσκολα, άρα εσύ έχεις ακόμη 20 μπροστά σου 🙂
Δεν χρειάζεται παροτρύνσεις ο κ. Σαββίδης και ειδικά από σένα. Δεν απάντησε διότι προφανώς καταλαβαίνει ότι το σκεπτικό μου είναι σωστό.
ΜΑ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ,;;; Η ΔΟΜΗ;;;
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΦΑΛΛΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ .
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ”ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ”.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΕΣΤΕ.
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΟΥ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ .
ΠΑΝΤΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΡΙΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ.
Υ.Γ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Πού ακριβώς σφάλω και μάλιστα συνειδητά. Συγκεκριμένα να μιλάς, όπως κάνω εγώ, και όχι με αοριστίες. Ο ίδιος έχεις απαξιώσεις τον εαυτό σου. Δεν σού φταίω εγώ σ’ αυτό. Με αποκαλείς … θρασύδειλο και δεν ξέρω γιατί. Και ποιος είναι ο … ”ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ”;
ΥΓ: Μην γράφεις με κεφαλαία, διότι κουράζουν. Η ΔΟΜΗ δεν είναι σε χρήση πια, ούτε γράφει αυτά που σού μαθαίνω.