Το Βερολίνο προειδοποιεί τα Σκόπια: «Χωρίς τους Βουλγάρους στο Σύνταγμα, δεν γίνονται διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

- Advertisement -

«Η ένταξη των Βουλγάρων στο Σύνταγμα είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ», αναφέρει  το γερμανικό υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τα βουλγαρικά media.

Για να ξεκινήσουν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση , η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σεβαστεί τους συμβιβασμούς και να συμπεριλάβει τους Βούλγαρους στο Σύνταγμα.

Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ μετά από συνάντηση με τον συνάδελφό της από τα Σκόπια, Τίμτσο Μουτσούνσκι, στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Σύμφωνα με την Μπέρμποκ, σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για οποιαδήποτε αδικία, αλλά για σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων.

Η Γερμανίδα διπλωμάτης κάλεσε την κρατική ηγεσία στη Βόρεια Μακεδονία να λάβει μια απόφαση, έστω κι αν είναι ενάντια στην κοινή γνώμη.

Η θέση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιεύτηκε μετά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο, αναφέρει:

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει αναλάβει πολλές φορές μια τεράστια ευθύνη στο δρόμο της προς την ΕΕ. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δυναμική από τη διαδικασία του Βερολίνου και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Βόρεια Μακεδονία στην πορεία της. Αυτός ο δρόμος περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, και ένταξη των Βουλγάρων στο Σύνταγμα είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που λείπει πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, ας κάνουμε και εμείς το έργο μας για να λειτουργήσει μια μεγαλύτερη Ένωση να ενισχύσει τις δομές της ΕΕ και να μεταρρυθμίσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

Το κεντρικό ενημερωτικό πρόγραμμα «Tageschau» της δημόσιας τηλεόρασης ARD ανέφερε ότι η Μπέρμποκ ενθάρρυνε τη Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει το Σύνταγμα ενισχύοντας τα δικαιώματα των Βουλγάρων.

Όπως είναι γνωστό, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία έπρεπε να ξεκινήσουν από κοινού τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, αλλά λόγω της άρνησης του πρωθυπουργού Χριστιάν Μίτσκοσκι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του βάσει του Διαπραγματευτικού Πλαισίου με το μπλοκ, τα Σκόπια χωρίστηκαν από τα Τίρανα.

 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν είχαμε κυβέρνηση, θα έλεγαν και στους Αλβανούς τα ίδια για την ελληνική μειονότητα τής Β. Ηπείρου, για να άρει η Ελλάδα το βέτο, αλλά με τούς μειοδότες τής Αθήνας δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα