ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΊΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΟΥΤΙ;

- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Το να συμμετάσχει η Ελλάδα στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα, έστω με την φρεγάτα που δεν ξέρει κανείς αν θα φθάσει ως εκεί, είναι, ενδεχομένως, κάτι συζητήσιμο.
Το να το παίζει, μια αποδομημένη χώρα, πρωτοπαλίκαρο στην όλη διαδικασία, είναι προβληματικό και κάτι κρύβει.
Ο Μητσοτάκης το έκανε με την Ουκρανία και το Ισραήλ στη Γάζα. Η Ελλάδα του Μητσοτακη στηρίζει την πολιτική του Ισραήλ που κατηγορείται για γενοκτονία.
Ο Δένδιας το κάνει με τους Χούτι. Εντάξει, σύμμαχοι και εταίροι είμαστε, να συμμετάσχουμε στην επιχείρηση.
Το στρατηγείο τι το θέλουμε; Να γίνει η χώρα αντικείμενο τρομοκρατικών ενεργειών;
Εδώ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα, θα αντιμετωπίσουν το διεθνές τζιχάντ;
(Σημείωση: η Ελλάδα απέφυγε το κύμα των μεσανατολικών τρομοκρατικών ενεργειών της δεκαετίας του 70 και του 80 λόγω της ιστορικής σχέσης της με την περιοχή και των καλών σχέσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Αραφάτ και άλλους ηγέτες. Τα πράγματα δεν είναι γραμμικά. Θέλουν πολιτική).
Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Δένδιας χρησιμοποιούν την χώρα για προσωπικούς λόγους.
Ο Μητσοτάκης δήλωσε δεδομένος διεκδικώντας ευρωπαϊκή ή διεθνή θέση και ο Δένδιας προσφέρει και αυτός την χώρα διεκδικώντας την ηγεσία της ΝΔ. Το χρίσμα θα δοθεί εξωθεν.
Έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης με τον λαό να την στηρίζει.
Πρέπει να συγκροτηθεί μια νέα αντιπολίτευση με ικανή ηγεσία.
spot_img

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει να συγκροτηθεί μια νέα αντιπολίτευση με ικανή ηγεσία.
    Όταν σύσσωμη η πολιτική και πνευματική ελίτ της χώρας είναι υποτελής στη «Δύση» (δηλ. στις ΗΠΑ)
    πώς θα συγκροτηθεί νέα αντιπολίτευση;
    Επιπλέον, αυτή η νέα αντιπολίτευση, θα θίξει το υπάρχον πολιτειακό σύστημα της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας;

    • Υποτελής στην Δύση δεν είναι μόνο η πολιτική και πνευματική ελίτ της χώρας, όταν εφτά στους δέκα Έλληνες μένουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη και περιμένουν να ζήσουν από επιδόματα με αντιπαροχή… αέρα κοπανιστό που βαφτίζεται “υπηρεσίες” και είναι στην πραγματικότητα η διαχείριση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κονδυλίων τα οποία μετατράπηκαν σε κατά κεφαλήν εισόδημα.

  2. Είναι αδίστακτοι. Δεν τούς ενδιαφέρει να βάλουν σε κίνδυνο την χώρα, αρκεί να αποδείξουν στην Δύση πόσο πειθήνια όργανα, για το προσωπικό των όφελος και μόνον. Είναι όντως η χειρότερη κυβέρνηση τής Μεταπολίτευσης, διεφθαρμένοι και πουλημένοι και πορωμένοι μέχρι μυελού οστέων. Ο λαός που την στηρίζει, δείχνει το πολιτικό του επίπεδο.-

  3. Αυτοί εξελέγησαν με εκλογές ,αυτοί νομίμως κυβερνούν , οι Έλληνες στις δημοσκοπήσεις ακόμη τους αποδέχονται , η Αντιπολίτευση είναι ”νηπιαγωγείο”- και ως τέτοια δεν θα ρισκάρει να της ηγηθεί κανένας σπουδαίος Αρχηγός-δεν υπάρχει ΜΜΕ και εφημερίδα για στήριξη άλλου κόμματος -αλλά και ποιου άραγε άλλου- αφού όλα πλην του ΚΚΕ ”ανήκουν στην Δύση”, με την οποίαν ΑΔΕΡΦΙΑ έχουμε συνάψει γάμο και σαυτόν τον γάμο θέλουμε να είμαστε πιστοί ,χωρίς ψευτοαπειλές για διαζύγιο χοντρό ή βελούδινο , όπως απειλούσαμε -ευτυχώς μόνον με λόγια- το 1981-84 και το 9μηνο του 2015.
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;;;.
    Υ.Γ Τα οφέλη θα είναι πολλά ,το ρίσκο για τρομοκρατικές επιθέσεις υπάρχει ,αλλά τώρα υπάρχουν και τα πρένταντορς και τα ντρόουνς.
    Ας ”ξυρίσουμε τους δυο γαμπρούς” ,εν τέλει , στο τέλος ,στις εκλογές του 2027.

      • Όχι , η Ελλάδα ήταν πάντα πολύφερνη νύφη και αυτήν την φορά ”βγήκε μπροστά” γιατί έχει πολλά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και τα κατάφερε .
        Ας λιγοστέψουμε την μιζέρια ,γιατί μετά το 2009 ”χαθήκαμε” και ”πέσαμε” εθνικά , σίγουρα εκείνοι που δεν είμαστε υπερήφανοι για την Συμφωνία των Πρεσπών.

      • Καμιά φορά ΟΜΩΣ ξεφεύγουμε ,όπως στο Βουκουρέστι το 2008 ,αλλά είναι απογοητευτικό να ξεχνούν πολιτικοί ,ΜΜΕ και οι περισσότεροι Έλληνες όσους πρωθυπουργούς ξέφυγαν , αντί να τους προβάλουν για να έχουν μιμητές διαδόχους ,τους οποίους και να ψηφίζουν.
        ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ.
        Δεν αποκλείεται να καταλήξει παράδειγμα προς μίμηση ο κ. Μητσοτάκης.

        • Εγώ δεν έχω ξεχάσει τον Καραμανλή, ειδικά στο σημείο ότι ξεκίνησε με επανίδρυση του κράτους και κατέληξε να ζητά από τους υπουργούς του να μην αφήσουν περιθώρια “κοινωνικής πολιτικής” για το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να το ξεπεράσουν σε… παροχές.
          Καλή η συνεπής στάση αλλά όπως έχω πεί, χωρίς λαό από πίσω δεν πάς πουθενά.
          Κι ο Γεώργιος Παπανδρέου βασίστηκε στο γιγαντιαίο ποσοστό του 1-1-4 αλλά μόλις πήγε να ασκήσει εθνική πολιτική στην Κύπρο δεν πέρασαν κάτι μήνες και παραιτήθηκε.

          • Θυμηθήκατε την εξαγγελία του Καραμανλή για την αναγκαία επανίδρυση του κράτους-που ακόμη δεν έχει γίνει και ούτε θα γίνει με τέτοια αντιπολίτευση -,αλλά ως τίμιος κριτής του θα έπρεπε να αναφερθείτε και στο Βουκουρέστι του 2008 και ότι κάλεσε το τον κ. Γιωργάκη των Πασόκων τον Φεβρουάριο του 2009 να ”μιλήσουν” για το χρέος ,αλλά αυτός με το 40 τόσο % τον ”έφτυσε” . ΤΕΛΟΣ
            Τον ”Γέρο της Δημοκρατίας”, -του οποίου την περίοδο έζησα και ως κρατικός λειτουργός – ”τον παραίτησε” ο γιος του Ανδρέας , που ήθελε να τον κληρονομήσει στο κόμμα , ενώ υπήρχαν προ αυτού άλλοι δέκα ικανοί και ”πρωθυπουργήσιμοι” διάδοχοί του .
            Αν δε θεωρείτε εθνική πολιτική το Αμερικανικό -όχι Ελληνικό-Σχέδιο Άτσεσον για την Κύπρο , -που και αυτό ο ”Ανδρέας και ο Μακάριος το ”τορπίλισαν”- έχετε δίκιο, αλλά το Σχέδιο αυτό ”εμφανίστηκε” το 1964 και όχι στις 15 Ιουλίου 1965, που παραιτήθηκε και μας ξαναδίχασε και έγινε ο ”Ιωάννης Πρόδρομος” για το Κίνημα της 21ης Απριλίου 1967.
            Υ.Γ Ξεχάστε τα συνθήματα. Αυτοκτόνησε στις 15 Ιουλίου 1965 η Ένωση Κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα