Τι λένε οι Σκοπιανοί, για την υπογραφή του Μπάιντεν ότι «η Μακεδονία είναι Ελλάδα»!

- Advertisement -
Στην σκοπιανή εφημερίδα Nova Makedonija γίνεται μια προσπάθεια που κρατά εδώ και χρόνια να περιτοιχίσει τους φανατικούς αναγνώστες της  με ό,τι τρόπο έχει στα χέρια της προκειμένου να διατηρήσει τον ‘μακεδονισμό’ στον σλαβικό πληθυσμό της πολυεθνικής αυτής χώρας των Βαλκανίων.
Σε άρθρο της αναφέρεται σε « μια αναδρομή στην περίοδο που επιβλήθηκαν δεσμά στη Μακεδονία και στη μακεδονική ταυτότητα» των Σλάβων, έξι χρόνια από την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων για την αλλαγή της ονομασίας».

Αν και παραδέχονται ότι ανήκουν στους νοτιοσλαβικούς λαούς, ότι έχουν γλώσσα νοτιοσλαβική  και εντάσσονται σε διεθνείς σλαβικούς  οργανισμούς για τη γλώσσα και τις παραδόσεις, εντούτοις, φέρουν το κάλυμμα της «μακεδονικής» υπόστασής τους, δηλαδή της γεωγραφικής που προσπαθούν να την επεκτείνουν σε εθνική. Κάτι το οποίο, φυσικά, είναι ανιστόρητο.

Ας δούμε τι λέει το σχετικό δημοσίευμα της 11ης Ιανουαρίου 2025 χωρίς να παρεμβαίνουμε σε αυτό:

Πως υποβαθμίστηκε τη ταυτότητα ενός ολόκληρου έθνους:

  • Πώς πέρασε η περίοδος των έξι ετών από εκείνη τη στιγμή της υποβάθμισης της ταυτότητας ενός ολόκληρου έθνους, των Μακεδόνων, και μιας χώρας, της Μακεδονίας, μέχρι τότε απαρατήρητης στην πολιτική ιστορία όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου; Έχει προχωρήσει η Μακεδονία στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τα τελευταία έξι χρόνια; Ή, μήπως μένουν μόνο οι ξεγελασμένοι, αφελείς ή, ίσως, χονδροειδώς διεφθαρμένοι κρατικοί ηγέτες της εποχής για να καταθέσουν τις συνθήκες στις οποίες έφεραν τη Μακεδονία και το έθνος;!
  • Στις 11 Ιανουαρίου 2019, κατά την υιοθέτηση εξαιρετικά αμφιλεγόμενων τροπολογιών για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», οι βουλευτές της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής υποστήριξαν ότι «η γεωγραφική ένδειξη ‘Βόρεια’ είναι μια ιστορική λύση για τον ορισμό ενός σύγχρονου κράτους, που θέλει να οικοδομήσει την ύπαρξή του σε οικουμενικές αρχές». (!;) Τι αυταπάτη!

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη μακεδονική Συνέλευση που ενέκρινε τις τέσσερις συνταγματικές τροποποιήσεις για την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης των Πρεσπών.

Στις 11 Ιανουαρίου 2019, κατά την υιοθέτηση εξαιρετικά αμφιλεγόμενων τροπολογιών για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», οι βουλευτές της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής υποστήριξαν ότι «η γεωγραφική ένδειξη Βορράς είναι μια ιστορική λύση για τον ορισμό ενός σύγχρονου κράτους, που θέλει να οικοδομήσει την ύπαρξή του σε οικουμενικές αρχές».

Και υπάρχουν ήδη δείκτες που δείχνουν ότι υπάρχουν έγκυροι εμπειρογνώμονες που υποστηρίζουν επιστημονικά τις δυνατότητες επιστροφής στις προηγούμενες θέσεις σε σχέση με το όνομα Μακεδονία και την πολιτική απέναντι στην ΕΕ;

Το εκτελεστικό διάταγμα Μπάιντεν

Εκτελεστικό διάταγμα Μπάιντεν στο τμήμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών – εντολή για τους Μακεδόνες να μην διεκδικήσουν πίσω το όνομα Μακεδονία και την μακεδονική τους ταυτότητα.

Τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της εξαετίας, αφού η μακεδονική συνέλευση διέγραψε το συνταγματικό όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 11 Ιανουαρίου 2019, μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόζεφ Μπάιντεν, με το τροποποιημένο με αριθμό 14033 Εκτελεστικό Διάταγμά του διέταξε «τη λήψη πρόσθετων μέτρων έναντι των ατόμων που υπονομεύουν ή παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Μπάιντεν έβαλε τη σφραγίδα του

Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και η κυβέρνησή του ψήφισαν αυτό το Εκτελεστικό Διάταγμα, παρόλο που σε μόλις 12 ημέρες θα αντικατασταθεί από τον Τραμπ στο τιμόνι της πολιτείας των ΗΠΑ.

Με την προεδρική του πράξη, μάλιστα, ο Μπάιντεν διέταξε τον μακεδονικό λαό να μην ζητήσει πίσω το γενικό όνομα της χιλιετούς Μακεδονίας (!!!), ούτε να ζητήσει πίσω το όνομα ‘Μακεδονία’ της χώρας του.

Με εκείνο το εκτελεστικό προεδρικό διάταγμα τονίστηκε για άλλη μια φορά η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την οποία το όνομα «Μακεδονία» και όλα τα παράγωγά του σε διεθνή χρήση προορίζονται μόνο για την Ελλάδα.

Έτσι μόνο ο απερχόμενος Τούρκος σουλτάνος ​​Αμπντούλ Χαμίτ Β’ προσπάθησε να απαγορεύσει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία με διαταγή του της 25ης Μαρτίου 1903.

Όμως μόλις έξι χρόνια αργότερα, στις 27 Απριλίου 1909, δεν ήταν πια Σουλτάνος ​​και η Μακεδονία ονομαζόταν Μακεδονία τις επόμενες δεκαετίες και χρόνια.

Μέχρι την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2018 και τη σύνοδο του Μακεδονικού Νομοθετικού Σώματος στις 11 Ιανουαρίου 2019, όταν ψηφίστηκε η διεθνώς επιβεβλημένη «Συμφωνία Καλής Γειτονίας» για την αλλοίωση της ταυτότητας ενός ολόκληρου έθνους και μιας χώρας, στο όνομα των ανώτερων γεωστρατηγικών και στρατιωτικοπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ, της Ελλάδας και των άλλων διεθνών χορηγών της.

 Ο Μπάιντεν με το εκτελεστικό του διάταγμα, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Ελλάδας, και κατά της ‘Μακεδονίας’ και του ‘μακεδονικού’ λαού, έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες των τριών διάσημων Αμερικανών προέδρων Τόμας Τζέφερσον, Αβραάμ Λίνκολν και Τζον Κένεντι, οι οποίοι έχτισαν την αμερικανική ιστορία σε αρχές που εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα.

Με την εντολή του ο Μπάιντεν εμποδίζει τη «νέα γέννηση μακεδονικής ελευθερίας» και τις προσπάθειες των Μακεδόνων «να μην εξαφανιστούν από τη χώρα», όπως θα έλεγε ο Λίνκολν.

Τα οραματικά λόγια του μεγάλου Αμερικανού πολιτικού Λίνκολν θα πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση για τους σημερινούς ζωντανούς Μακεδόνες να είναι σθεναρά αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στο μεγάλο έργο που μένει μπροστά τους – τη ζωή τους ως Μακεδόνων και όχι ως «λαός της Βόρειας Μακεδονίας» ως την αποκατάσταση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για να μην είναι ότι οι γενναίοι Μακεδόνες στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους και μάταια πολέμησαν, για να ζήσει αυτός ο μακεδονικός λαός σήμερα.

Οι Έλληνες και Ελλάδα έχουν τελείως διαφορετικό ιστορικό και εθνικό υπόστρωμα από το τους Μακεδόνες

Η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική μνήμη και ιστορία είναι ενσωματωμένα στο όνομα Μακεδονία.

Στις γραμμές που ακολουθούν, δεν μας πειράζει να θυμηθούμε ξανά αρκετές βασικές ερωτήσεις από την ιστορία της Μακεδονίας και για τη Μακεδονία.

Η διαγραφή του ονόματος Μακεδονία από το μακεδονικό κράτος πριν από έξι χρόνια έγινε σε πλήρη αντίθεση με τον υπέρτατο (επιτακτικό) νόμο, σε ένα πακέτο με σφοδρή άρνηση όλων των διαθέσιμων ιστορικών γεγονότων και επιχειρημάτων ότι Έλληνες και Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με το όνομα Μακεδονία και το επίθετο «Μακεδονικός», ούτε το δικαίωμα να είναι οι «μοναδικοί κάτοχοί» τους, που τους δίνει η Συμφωνία των Πρεσπών.

1. Στο άρθρο της με τίτλο «Το όνομα Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Nova Makedonija» στις 5 Ιουλίου 2018, η εκλιπούσα πλέον ιστορικός Δρ Nade Proeva, ως η μεγαλύτερη ειδικός στην Αρχαία Μακεδονία, τόνισε όλη η διαφορά μεταξύ Αρχαίας Μακεδονίας και Αρχαίας Ελλάδας, και με τη Συνθήκη των Πρεσπών ακριβώς η αρχαία ιστορία και η αρχαία πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας «χαρίστηκαν» στη σημερινή Ελλάδα.

“Απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων”

– Το όνομα Μακεδονία έχει τις ρίζες του από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται για να δηλώσει τόσο τη χώρα όσο και τις πολιτικές δημιουργίες αυτής της επικράτειας, ξεκινώντας από το βασίλειο των Αρχαίων Μακεδόνων, τη ρωμαϊκή επαρχία της Μακεδονίας, μέχρι τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αυτό σημαίνει ότι το όνομα έχει γεωγραφική-πολιτική σημασία.

 Στους θρύλους καταγράφεται ότι ο λαός και η χώρα ονομάστηκαν από έναν πρόγονο που ονομαζόταν Μακεδών.

Οι παλαιότερες σωζόμενες πηγές για τη Μακεδονία και τους Αρχαίους Μακεδόνες αναφέρονται στον 8ο-7ο αιώνα π.Χ. Σε γραπτές πηγές, αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ των Αρχαίων Ελλήνων (Έλληνες) και των Αρχαίων Μακεδόνων. Για τους Αρχαίους Έλληνες, οι Μακεδόνες ήταν βάρβαροι, όπως όλοι οι άλλοι λαοί που μιλούσαν ακατάληπτα, δηλαδή σε γλώσσα διαφορετική από την ελληνική (αρχαία ελληνική) – έγραψε η Προέβα.

2. Στην επιστημονική της εργασία με τίτλο «Μακεδονική ταυτότητα και ιστορικές μελέτες» από το 2020, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Dr. Biljana Ristovska-Josifovska από το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας είναι κατηγορηματική ότι το όνομα Μακεδονία εμφανίζεται ως αμετάβλητος άξονας οικοδόμησης της ταυτότητας του μακεδονικού λαού σε όλη την ιστορία του.

– Στην αναπτυξιακή πορεία της δημιουργίας και της αναγνώρισης της ιδιαιτερότητας της μακεδονικής εθνότητας εμφανίζονται αρκετοί βασικές προσδιοριστικές ταυτότητες, εκ των οποίων η επικράτεια, το όνομα, η γλώσσα, η παιδεία, η λαογραφία και η παράδοση έχουν ίση σημασία. Ταυτόχρονα, η επικράτεια και το όνομα Μακεδονία εμφανίζονται ως αμετάβλητος άξονας οικοδόμησης ταυτότητας σε όλη την ιστορία – τόνισε η Ριστόφσκα-Γιοσιφόφσκα.

Αισιοδοξία από τον Τραμπ

Σημαντική αισιοδοξία ότι ο Τραμπ μπορεί να σεβαστεί τον μακεδονικό πατριωτισμό και το δικαίωμα του μακεδονικού έθνους να ακολουθεί τις πεποιθήσεις του, σε αντίθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πρώτες αντιδράσεις στο αναφερόμενο Εκτελεστικό Διάταγμα του Τζο Μπάιντεν είναι ότι προσπαθεί να βάλει τον Ντόναλντ Τραμπ στη θέση να πρέπει να ακολουθήσει τη συνέχεια της αμερικανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και όλες τις διεθνείς συμφωνίες, στις οποίες έχει μεγάλο ή μεγαλύτερο μερίδιο, μεταξύ άλλων, για τις συμφωνίες της Αχρίδας και των Πρεσπών και οπωσδήποτε για τη Βουλγαρική συμφωνία.

Τα αρχικά βήματα που έκανε ο Τραμπ δείχνουν ήδη ότι η εστίασή του είναι στην Άπω Ανατολή και τα Βαλκάνια θα ήταν η δεύτερη ή ίσως η τρίτη προτεραιότητα σε σημασία.

Μένει να δούμε αν και πώς θα συμπεριφερθεί ο νέος αρχηγός του αμερικανικού κράτους στο τελευταίο εκτελεστικό διάταγμα του προκατόχου του Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε τις πιο σημαντικές απόψεις που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 στην πρώτη του προεδρική θητεία:

«Η Αμερική ηγείται από Αμερικανούς. Απορρίπτουμε την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και ασπαζόμαστε το δόγμα του πατριωτισμού.

Σε όλους όσοι το ακούν αυτό σε όλο τον πλανήτη, χτυπούν οι καρδιές των πατριωτών, που νιώθουν έντονη αγάπη για τα έθνη τους και εξίσου ισχυρή πίστη στη μητέρα πατρίδα… Απορρίπτω τις απειλές κατά της αμερικανικής κυριαρχίας και δεν θα τις ανεχτώ…

Σέβομαι το δικαίωμα του κάθε έθνος να ακολουθήσει τα ήθη, τις πεποιθήσεις και την παράδοσή του. Οι ΗΠΑ δεν θα σας πουν πώς να ζήσετε, πώς να εργαστείτε και τι να πιστέψετε. Σε αντάλλαγμα ζητάμε μόνο να σεβαστείτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Μετά από έξι χρόνια, ο Τραμπ θα παραμείνει πιστός στις κυριαρχικές του απόψεις ότι στην περίπτωση της Μακεδονίας, σε αντίθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα σεβαστεί το δόγμα του μακεδονικού πατριωτισμού και την έντονη αγάπη που νιώθουν οι Μακεδόνες πατριώτες για την πατρίδα τους τη Μακεδονία;

Θα σεβαστεί ο Τραμπ στη δεύτερη προεδρική του θητεία το δικαίωμα του μακεδονικού έθνους να ακολουθεί τα ήθη, τις πεποιθήσεις και την παράδοσή του, σε αντίθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε να του λέει πώς να ζει και τι να πιστεύει;

Οι σχέσεις που δημιούργησε η τρέχουσα κρατική πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ με μερικούς από τους στενότερους συνεργάτες του Τραμπ δημιουργούν χώρο για πραγματική αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις του σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν προηγουμένως μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό θετικές. St. T.

Να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και η Βουλγαρική Συμφωνία

Η στιγμή που τόσο η συμφωνία των Πρεσπών όσο και η βουλγαρική συμφωνία μπορούν και θα πρέπει να ακυρωθούν (γιατί αποτελούν ένα αδιαχώρητο σύνολο) δεν είναι μακριά.

Οι δύο «συμφωνίες καλής γειτονίας» είναι ένα είδος «σκοτεινών σπηλαίων» στις οποίες σφαγιάζονται το μακεδονικό πνεύμα και η μακεδονική ταυτότητα, η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ιστορία, το μακεδονικό παρελθόν, παρόν και μέλλον!

Πλησιάζει η ώρα που τόσο το «Σπήλαιο των Πρεσπών» όσο και το «Σπήλαιο του Αγίου Στεφάνου» μπορούν και θα πρέπει να καταστραφούν.

Έρχεται η ώρα να καταστρέψουμε την «Πρέσπα» και το «σπήλαιο Σαν Στεφάνσκα» στα οποία είναι αλυσοδεμένη η Μακεδονία και η μακεδονική ταυτότητα και όχι να συνεχίσουμε να μπαίνουμε σε αυτά!

Οι Μακεδόνες πρέπει να καταστρέψουν εκείνες τις «σπηλιές» και να ανοίξουν τον ουρανό, για να λάμψει πάνω του ο δεκαεξάκτινος μακεδονικός ήλιος από το Κούτλες(Βεργίνα), ο ήλιος του Μακεδονισμού!

Όπως ακριβώς το όνομα Μακεδονία διαγράφηκε από το Σύνταγμα πριν από έξι χρόνια, θα είναι απαραίτητο στο εγγύς μέλλον, πολιτικά βέλτιστο τόσο από εγχώρια όσο και από διεθνή άποψη, να επιστρέψει το όνομα Μακεδονία και το επίθετο «Μακεδονικός» σε αυτό το υψηλότερο νομικό -πολιτική πράξη του Μακεδονικού κράτους.

Свето Тоевски, Nova Makedonija 

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα