Πριν λίγες μέρες χιλιάδες Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να γιορτάσουν την ημέρα που τιμάται η ανεξαρτησία της χώρας τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου 1912.
Όπως καταγράφουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν τις σημαίες της πατρίδας τους, φορούσαν μπλούζες με το εθνόσημο, τραγουδούσαν παραδοσιακά άσματα, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία με αρκετά ΙΧ σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους.
Αν κάποιος παρατηρούσε τα κοινωνικά δίκτυα θα πίστευε πως αυτό που έδειχναν οι φωτογραφίες και σχολίαζαν οι χρήστες ήταν κάποιο είδος εισβολής ή έστω προαναγγελίας εισβολής της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα.
Αναμφίβολα μεταξύ των συγκεντρωμένων θα υπήρχαν και μερικοί που κρατούσαν σημαίες με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας. Τούτο όμως δεν αναιρεί το χαρακτήρα της εκδήλωσης. Και εμείς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό διαθέτουμε αρκετούς θερμοκέφαλους που ενώ πιστεύουν πως βοηθούν, κάνουν ζημιά στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα ζουν περίπου 500 χιλ. Αλβανοί πολίτες που συνθέτουν την μεγαλύτερη εθνοτική μειονότητα που διαβιεί στη χώρα μας. Η αλβανική κοινότητα που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα ενσωμάτωσης ενός πληθυσμού μεταναστών σε μια χώρα.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που άρχισε η κατάρρευση του κομμουνιστικού μεσαίωνα και άνοιξαν τα σύνορα, έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες.
Σε αυτά τα 35 χρόνια έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που μετέχουν της ελληνικής παιδείας και των ελληνικών αξιών και τρόπου ζωής. Έχω γνωρίσει πολλά από τα παιδιά αυτά από τις φιλίες των παιδιών μου και άλλες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Συνήθως επιδεικνύουν αυξημένη εργατικότητα και διάθεση για μελέτη προκειμένου να πετύχουν ένα επίπεδο ζωής και σεβασμού που για άλλους θεωρείται δεδομένο…
Δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τα παιδιά αυτών των μεταναστών από τα δικά μας παιδιά από την γλώσσα ή την κοινωνική συμπεριφορά και εμφάνιση. Χιλιάδες από αυτά τα παιδιά υπηρετούν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αποφοιτούν από ελληνικά πανεπιστήμια και αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Το υψηλό επίπεδο ενσωμάτωσης καταδεικνύει πως πρόκειται για υπόδειγμα επιτυχούς και αποδοτικής αξιοποίησης από την ελληνική κοινωνία και οικονομία του μεταναστευτικού ρεύματος από τη γείτονα.
Θεωρώ απολύτως κατανοητό να θέλουν να γιορτάσουν στη χώρα που ζουν την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας που γεννήθηκαν ή κατάγονται. Το ίδιο κάνουν και οι Έλληνες στην επέτειο της 25ης Μαρτίου με παρελάσεις στη Νέα Υόρκη και εκδηλώσεις σε πόλεις της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Ουκρανίας κλπ.
Τυπικά νόμιμες και κατανοητές είναι και οι συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις οποίες ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.
Δεν αμφιβάλλω πως η κυβέρνηση Ράμα ενδεχομένως να επεδίωκε να χρησιμοποιήσει αυτές τις συγκεντρώσεις σαν μοχλό πίεσης στη χώρα μας. Ως το σημείο που δεν βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα αυτό είναι κατανοητό και ανεκτό. Ανάλογους τρόπους χρησιμοποιούμε και εμείς για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Είναι αλήθεια βέβαια πως η Τουρκία προσπαθεί να προσεταιριστεί τις γειτονικές μας χώρες προκειμένου να πετύχει την μεγιστοποίηση της γεωπολιτικής της ισχύος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουν γνώση οι φύλακες. Και πιστεύω πως έχουν…
Στο βαθμό που η Τουρκία συνιστά μια υπαρξιακή απειλή για την Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα ως πρώτη που απέκτησε την ανεξαρτησία και ισχυρότερη χώρα στη περιοχή οφείλει να πετύχει την ανάσχεση της τουρκικής επιρροής.
Αυτό δεν θα γίνει απελαύνοντας τους Αλβανούς που έχουν δέσει τη ζωή τους με την τύχη της Ελλάδας αλλά χρησιμοποιώντας τους σαν μοχλό εγγύτερης προσέγγισης της Αλβανίας και των επιλογών της.
Προς το συμφέρον της Ελλάδας είναι στην Αλβανία να υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν θα επιδιώκει τους εναγκαλισμούς με την Τουρκία και τη Ρωσία. Αυτό πρέπει να επιδιώκουμε και οι μετανάστες που βρίσκονται εδώ αποτελούν τον ισχυρότερο μοχλό για την επίτευξή του.
Επίσης, από την ελληνική οικονομία λόγω δημογραφικής γήρανσης και μετανάστευσης απουσιάζουν περί τις 300 χιλ. εργαζόμενοι. Αν απουσίαζαν και οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα θα απουσίαζαν πάνω από 600 χιλ.
Προς το συμφέρον της Ελλάδας είναι να γειτονεύαμε με άλλες δέκα χώρες σαν την Αλβανία και να δεχόμασταν μετανάστες από αυτές.
Τα προβλήματα με τη μετανάστευση προκύπτουν όταν οι μετανάστες προέρχονται από μακρινούς πολιτισμούς με αξίες που είναι ασύμβατες με τις δικές μας.
Με εκπλήσσει λοιπόν η “στραβομάρα” των “υπερπατριωτών”. Τι επιθυμούν μια χώρα απομονωμένη που βρίσκεται σε διαμάχες με όλους και ως εκ τούτου, αδύναμη και ευάλωτη;
Επιθυμούν μια χώρα με μετανάστες από βαρβαρικές χώρες της ισλαμικής Ανατολής με ήθη και κανόνες Σαρίας;
Οι διεθνείς σχέσεις δρομολογούνται από τα πλέγματα συμφερόντων. Κερδίζει και ισχυροποιείται αυτός που προτάσσοντας κοινά συμφέροντα δημιουργεί πλέγματα ισχύος μέσω συμμαχιών.
Αν οι Αμερικάνοι κάθε φορά που μερικές χιλιάδες διαδήλωναν στην αμερικάνικη πρεσβεία απέσυραν την υποστήριξη προς τις συμμαχικές χώρες, οι ΗΠΑ δεν θα ήταν υπερδύναμη.
Λογικά τα περισσότερα αλλά μάλλον πρόκειται για ανακύκλωση της μιζέριας και της παρακμής μας. Να χαρούμε που οι σφαλιάρες που συχνά πυκνά τρώμε είναι μικρές ενώ θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες;
Έγραψε ο only cash στα σχόλια τής εφημερίδας:
“Αν οι αριθμοί που παρουσιάζετε κύριε Στούπα είναι ακριβείς, τότε το 5% περίπου των κατοίκων της χώρας μας είναι Αλβανικής καταγωγής.
Αντιστοίχως όμως, και το 7% περίπου των κατοίκων της Αλβανίας είναι Ελληνικής καταγωγής. Είναι άνθρωποι που μένουν εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων, δεν είναι μετανάστες. Είναι οι Βορειοηπειρώτες, που ειδικά σε εσάς, έναν άνθρωπο με καταγωγή από την Ήπειρο σας λένε πολλά.
Αν λοιπόν αυτό το 7% έκανε εκδήλωση την 25η Μαρτίου στην κεντρική πλατεία των Τιράνων για να γιορτάσει την Ελληνική απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, πόσοι από αυτούς θα ζούσαν 1-2 ώρες μετά;
Όμως ας μην πάμε μακριά έως τα Τίρανα. Ας δούμε τη Χειμάρρα και τους Άγιους Σαράντα, κάποτε ελληνικότατες πόλεις, τι από αυτή την Ελληνικότητα έμεινε σήμερα;
Συμφωνώ μαζί σας ότι οι Αλβανοί ενσωματώθηκαν εν μέρει στην κοινωνία μας. Κάποιοι, όχι όλοι από αυτούς, είναι υποδείγματα. Όμως οι αντιδράσεις στα SM ίσως να προέρχονται από διαφορετικές αναγνώσεις.”
_______________________________________________________
Θυμηθείτε τον αείμνηστο Κατσίφα, που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ πήγε να στήσει την Σημαία μας στο Βουλιαράτι τής Βορείου Ηπείρου την 28 Οκτωβρίου 2018.-
Ώστε υπάρχον και δημοσιογράφοι -σαν τον κ. Στούπα- που δικαιώνουν την κατά τους ”υπερπατριώτες ”φοβική έναντι όλων των διαχρονικά εχθρών μας, οι οποίο όμως τους διαψεύδουν γιατί στο τέλος της ημέρας μας θερμοπαρακαλούν ”να τους παίξουμε” στην Ευρώπη μας;.
Καινούργιο άγαλμα στον αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή μας γιατί από το 1979 μας έδωσε το δικαίωμα (ΒΕΤΟ)” να κάνουμε πλάκα” όλους τους Βαλκάνιους , των οποίων μερικοί ”χαζοί’ και λαϊκστές ηγέτες τους ”μας βγάζουν γλώσσα”-την οποίαν με βεβαιότητα στο τέλος θα καταπιούν- .
Δεν πήραν παράδειγμα την Βουλγαρία η οποία ξέχασε όσα ”μας έσουρε” μέχρι το 1989;.
Υ.Γ Τi περιμένεις όμως από ένα δημοσιογράφο που γράφει στο capital να μη τον ”μυκτηρίσουν” κρατιστές ;.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
γεια σε όλους Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που επανέφερε τον ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ στο δρόμο μου.
Είμαι αγρότης που είχα οικονομικά προβλήματα Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, απλά επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και θα λάβετε απόλυτη ικανοποίηση.
Αυτή η σπουδαία γυναίκα μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 60.000 € και αυτό είναι υπεραρκετό για μένα.
Είναι γυναίκα με καρδιά, χάρη σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου. Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε. Email: [email protected]
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σημείωση
όταν λέμε ότι ο εχθρός είναι μέσα, είμαστε ότι λένε οι οσφυοκάμπτες της σωστής πλευρά της ιστορίας