Τι θα κάνει το Ισραήλ – Ποιες εγκαταστάσεις θα χτυπήσει στο Ιράν

- Advertisement -

Πού το πάει το Ισραήλ και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του; Ισραηλινοί αξιωματούχοι που παρατηρούν τον περιφερειακό πόλεμο λένε στον Axios ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» στο Ιράν μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση της Τρίτης εντός των ημερών. Θα μπορούσε να στοχεύσει εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου μέσα στο Ιράν και άλλες στρατηγικές τοποθεσίες.

Γιατί έχει σημασία; Το Ισραήλ και το Ιράν δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στο άνοιγμα ενός νέου και πολύ πιο επικίνδυνου μετώπου στον πόλεμο που έχει κατακλύσει τη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν απείλησε την Τρίτη (1/10) ότι εάν το Ισραήλ απαντήσει δυναμικά στους σχεδόν 200 πυραύλους που εκτόξευσε, θα επιτεθεί ξανά.

Εάν συμβεί αυτό, Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι – συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

«Έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πώς θα απαντήσουν οι Ιρανοί σε μια επίθεση, αλλά λαμβάνουμε υπόψη την πιθανότητα να μπουν all in, κάτι που θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι πολλοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν ως πιθανό στόχο, αλλά ορισμένοι λένε ότι οι στοχευμένες δολοφονίες και η στόχευση των συστημάτων αεράμυνας του Ιράν είναι επίσης πιθανοί στόχοι.

Η ισραηλινή απάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη καθώς και μυστικές επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτή που σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη πριν από δύο μήνες.

Η επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν στο Ισραήλ τον Απρίλιο απαντήθηκε με ένα πολύ περιορισμένο ισραηλινό χτύπημα στους πυραύλους S-300 στο Ιράν και τερμάτισε την ανταλλαγή άμεσων επιθέσεων.

Αυτή τη φορά τα ισραηλινά αντίποινα θα είναι πολύ πιο σημαντικά, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

https://www.militaire.gr/ti-tha-kanei-to-israil-poies-egkatastaseis-tha-chtypisei-sto-iran/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα