Συνάντηση Παϊατ-Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ να έχει δηλώσει ήδη ότι «είναι ώριμες οι συνθήκες για ουσιαστική συζήτηση με την Τουρκία»

- Advertisement -

Συνάντηση εργασίας με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με αρμοδιότητα τους ενεργειακούς πόρους, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος βρίσκετα στην Αθήνα, είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ.Γεραπετρίτης είχε ήδη μιλήσει για τα ελληνοτουρκικά ,σε συνέντευξη του στο Action 24  λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή θέλουμε να προχωρήσουμε τη συζήτησή μας, έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχει ένας κοινός τόπος για να λύσουμε τη μεγάλη μας διαφορά. Διότι ό,τι και να συμβεί, η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν λυθεί το μείζον ζήτημα που ταλανίζει εδώ και πενήντα χρόνια, το οποίο είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, τα προβλήματα θα υπάρχουν πάντα. Αυτό είναι μία κατανόηση βασική. Εάν λοιπόν αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι να μην είμαστε διαρκώς σε πολεμική εγρήγορση, αλλά να έχουμε ένα πλαίσιο συζήτησης, τότε θα προχωρήσουμε και νομίζω ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να κάνουμε μία συζήτηση ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο σας είπα ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

«Δεν έχουμε υπαναχωρήσει στο οτιδήποτε σε σχέση με τις αξιώσεις, τις οποίες φέρει η χώρα μας. Δεν θα συζητήσουμε και δεν έχουμε συζητήσει ποτέ ούτε για τα χωρικά ύδατα, ούτε για κανένα άλλο ζήτημα κυριαρχίας, διότι τα θέματα αυτά αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη χώρα μας και δεν θα τεθούν ποτέ (…) Δεν έχουν αλλάξει οι κόκκινες γραμμές» ξεκαθάρισε όσον αφορά τον διάλογο με την Τουρκία.

Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ.Γεραπετρίτης είναι από που προκύπτει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες…

https://www.militaire.gr/synantisi-paiat-gerapetriti-me-ton-ypex-na-echei-dilosei-idi-oti-einai-orimes-oi-synthikes-gia-oysiastiki-syzitisi-me-tin-toyrkia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα