Συμβούλιο Ασφαλείας Ισραήλ: «Θα απαντήσουμε δυναμικά στο Ιράν αλλά σε συνεργασία με ΗΠΑ»

- Advertisement -

Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση

Θα απαντήσουμε δυναμικά στην πυραυλική επίθεση του Ιράν ήταν η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο συγκάλεσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν θα έχει στόχο να προκαλέσει «σημαντική οικονομική ζημιά» και «πρέπει να έρθει σύντομα», δήλωσε πηγή στους Times of Israel.

Σημαντικό είναι ότι, όπως μεταφέρουν άλλες πληροφορίες, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι κατέστησε σαφές προς το Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν να γίνονται στόχος πολίτες ή πολιτικές υποδομές στον Λίβανο.

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συμφώνησε, όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, ότι η απάντηση στο Ιράν θα έρθει έπειτα από συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε ότι το συμβούλιο αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης πως το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά στην επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους. Ωστόσο πρώτα θα συντονιστεί με τις ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να στοχεύσει στρατηγικές τοποθεσίες στο Ιράν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/symvoulio-asfaleias-israil-tha-apantisoume-dynamika-sto-iran-alla-se-synergasia-me-ipa/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα