Στράτος Σιμιτζής: «Όχι αέρας αλλά….Βαρδάρης»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Στράτου Σιμιτζή

Μία συναλλαγή μεταξύ ιδιοκτήτη επαγγελματικού χώρου και ενοικιαστή, είναι ο περιβόητος «αέρας», ένα χαράτσι που καλείται να καταβάλει ο δεύτερος, είτε κατά την έναρξη του ενοικιαστηρίου συμβολαίου, ή κατά την ανανέωση αυτού. Πρόκειται για παράνομη ενέργεια με έντονο το στοιχείο του εκβιασμού που αναγκάζεται να αποδεχθεί ο ενοικιαστής είτε για να μη χάσει το ακίνητο, ή για να μην «ξεσπιτωθεί» και ψάχνει για άλλο. Και το πρωτοφανές στην περίπτωση ανανέωσης του συμβολαίου είναι ότι ο ιδιοκτήτης απαιτεί αέρα από τον ενοικιαστή για την προστιθέμενη αξία, φήμη και προβολή που εκείνος προσέδωσε στο ακίνητο. Απύθμενο θράσος και ιστορίες για αγρίους.

Τώρα πως θα δικαιολογήσει ο ιδιοκτήτης την απαίτηση του σεβαστού ποσού του αέρα -γιατί ο «αέρας» δεν είναι ένα ανάλαφρο αεράκι αλλά Βαρδάρης και Σιμούν της ερήμου- αυτό ας το σκεφτεί ο ιδιοκτήτης ο οποίος απαιτώντας αέρα από τον ενοικιαστή του παίζει το «vivere pericolozamente».

Η υπόθεση «αέρας» που δεν είναι κάτι άλλο από έναν ωμό εκβιασμό, μπορεί να γίνει αντεκβιασμός αν ο ενοικιαστής το «παίξει πονηρά».

Σ’ αυτήν την περίπτωση ο «αέρας» θα παρασύρει τον ιδιοκτήτη.

Άκου «αέρας» εν έτει 2024!

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
35,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα