Στράτος Σιμιτζής: «Μακαριότητα και αδιαφορία, ή από τον Άννα στον Καϊάφα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Στράτου Σιμιτζή

Τραγικό περιστατικό που επαναλαμβάνεται με «καρμπόν», δεν συνιστά οτιδήποτε άλλο από ανεύθυνη, κακή και επιπόλαιη λειτουργία των αρχών και υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση και εμπλέκονται με το περιστατικό.

Ο λόγος για το τραγικό περιστατικό που συνέβη σε Λούνα Παρκ στην Κασσάνδρα – Χαλκιδικής.

Ένα νέο παλικάρι πλήρωσε με τη ζωή του την αδιαφορία και ανευθυνότητα αρχών και υπηρεσιών.

Ως συνήθως η υπόθεση πάει από τον «Άννα στον Καϊάφα» μια και ο ένας επιρρίπτει την αρμοδιότητα και την ευθύνη σε άλλον.

Ένα Λούνα Παρκ εγκαθίσταται σε μια μικρή περιφερειακή πόλη και ουδείς γνωρίζει αν η εγκατάσταση και η λειτουργία του αδειοδοτήθηκε και από ποιον.

Ακόμη ουδείς γνωρίζει αν πραγματοποιήθηκε ο επιβαλλόμενος τεχνικός έλεγχος ή ελέγχθηκε η καταλληλότητα των μηχανισμών και μηχανημάτων μια και έχει άμεση σχέση η λειτουργία τους με τη ζωή των χρηστών.

Αν αυτό δεν συνιστά εγκληματική υπηρεσιακή αδιαφορία και επιπολαιότητα, τι συνιστά;

Ένα ακόμη αθώο θύμα από μια μεγάλη σειρά θανάσιμων περιστατικών και τραυματισμών σε Λούνα Παρκ, θυσία στη μακαριότητα και αδιαφορία, από τα χαρακτηριστικά της φυλής.

«Αδικαιολόγητη ανοχή!»

Του Στράτου Σιμιτζή

Αν η ανοχή που παρατηρείται από την ΕΛ.ΑΣ. σε μικρά μεν αλλά χτυπητά ζητήματα αταξίας και αστικής αναρχίας συστήνεται άνωθεν από κάποια πολιτική εξουσία, τότε η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να πειθαρχεί.

Αν όμως πρόκειται για υπηρεσιακή ανοχή ή ακόμη και λανθασμένη εκτίμηση περί αταξίας και αναρχίας, τότε υπάρχει ζήτημα.

Πλατεία Αγίας Σοφίας «Άγαλμα Μικρασιάτισσας Μητέρας», έξι επτά νεαροί με τα skate board επιτίθενται χωρίς ανάσα «εναντίον» του μνημείου κάνοντας το κέφι τους.

Οι διερχόμενοι από το σημείο με προσοχή και επιφύλαξη διασχίζουν το πεζοδρόμιο ενώ ο θόρυβος που προκαλούν τα skate boards είναι έντονος και συνεχής.

Άραγε η μανία με την οποία επιτίθενται στο μνημείο οι skateboarders δεν προξενεί ζημιές και φθορές; Αυτό γιατί δεν προκαλεί τα αστυνομικά όργανα να επέμβουν.

Όμως το πιο ενδιαφέρον είναι πως από το σημείο διέρχονται συνεχώς περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της Αστυνομίας, δεδομένου ότι δύο τετράγωνα πιο κάτω εδρεύει το Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Το σημείωμα αυτό που συνιστά ένα απλό σχέδιο δημοσιογράφου, επ’ ουδενί λόγο αίρει τον σεβασμό και την εκτίμησή μου προς την ΕΛ.ΑΣ. και το ζωτικό έργο που εκτελεί.

Έτερον, εκάτερον!

Όμως πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι η άκρως επικίνδυνη και προκλητική διέλευση κάθε μορφής και τύπου δικύκλων από τα πεζοδρόμια αν και ο κ.ο.κ. το απαγορεύει ρυτώς.

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εσείς κύριε Σιμιτζή -και οποιοσδήποτε άλλος-πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός διατάσσει τους αστυνομικούς -που όλοι τους υποληπτόμαστε-να μην εφαρμόσουν τον νόμο ;;; Φυσικά ΟΧΙ γιατί τότε θα ”έδιναν εξηγήσεις” στον κύριο Εισαγγελέα , κάτι που όλοι οι πολιτικοί ”δεν το προτιμούν”.
    Η απουσία και αδιαφορία των αστυνομικών -όσων δεν έχουν το ρεπό της Εργατικής νομοθεσίας (θυμάστε την Χωροφυλακή της Θεσσαλονίκης) – οφείλεται, είτε στην απουσία νόμων και διατάξεων για ό,τι βλέπετε ως παράνομο , είτε στον φόβο της κατακραυγής τους από την πλειοψηφία των πολιτών με την γνωστή φράση ”αυτό σας πείραξε”;;;.
    Υ.Γ Μεγάλωσαν με την αταξία και ό,τι βλέπουν το θεωρούν τάξη όχι μόνον οι αστυνομικοί αλλά όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα