Στράτος Σιμιτζής: «Είναι η εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

- Advertisement -

 

Του Στράτου Σιμιτζή

Ορισμένοι δεν εννοούν να καταλάβουν ακόμη και να συνειδητοποιήσουν πως από το 2015 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άρχισε η εποχή του.

Όπως λίγο πριν ήταν η εποχή των προκατόχων του στο ύπατο κομματικό αξίωμα.

Όσο κι αν ερευνήσουμε την σύγχρονη πολιτική ιστορία δεν θα εντοπίσουμε πρώην αρχηγούς ή πρωθυπουργούς σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή σχηματισμό στην Ευρώπη, να κρίνουν, να επικρίνουν ή να σχολιάζουν τους διαδόχους τους , αντιθέτως τους στηρίζουν και τους συμπαραστέκονται και γενικά είθισται να «βάζουν πλάτη».

Όταν συμβαίνει το πρώτο, αυτό είναι βέβαιο πως συνιστά διεθνή πολιτική πρωτοτυπία.

Τώρα αν τόσο πολύ αμφισβητούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ας κινηθούν μέσα στα κομματικά πλαίσια να διεκδικήσουν το αλίωμα του Προέδρου και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Αν όχι, ας μην προβαίνουν σε ενέργειες και πρακτικές που τελικώς βλάπτουν το κόμμα, δημιουργούν σύγχυση στους οπαδούς και φίλους.

Σε τελευταία ανάλυση την πολιτεία και την θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα την κρίνει το εκλογικό σώμα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Προς το παρόν, όλοι στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως είναι η εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

«Η ευθύνη των γονέων…»

Του Στράτου Σιμιτζή

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός μας.

Επιτέλους στην Βουλή κατατίθεται προς ψήφιση σχέδιο νόμου διά του οποίου οι γονείς έχουν ευθύνη για τις παραβατικές ενέργειες των παιδιών τους – προφανώς των ανηλίκων.

Η Κυβέρνηση «δεν κομίζει γλαυκά εις Αθήνας», μάλλον ενεργεί με σημαντική καθυστέρηση δεδομένου ότι νόμοι περί ευθύνης των γονέων εφαρμόζονται χρόνια τώρα σε πολλά κράτη.

Πως να το κάνουμε, δεν είναι δυνατόν το αμούστακο παιδί με ένα spray στο χέρι να λερώνει ανεξέλεγκτα, μνημεία, κτίρια και ότι άλλο και οι γονείς να είναι στο απυρόβλητο.

Επ’ ουδενί. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αποκαθιστώντας πρώτα τις ζημιές που προξένησαν οι κανακάρηδές τους και ενδεχομένως να υφίστανται και κάποιες κυρώσεις.

Απλούστατα δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει.

Σε άλλες χώρες, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών, αν ο δράστης είναι αλλοδαπός σπουδαστής τα μαζεύει και επιστρέφει στη χώρα του, δηλαδή απελαύνεται.

Στη χώρα μας όπου συμβαίνουν μύρια όσα πρωτοφανή δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για δημοκρατία, αλλά για ασυδοσία μια και οι μπόμπιρες ακόμη κάνουν ότι θέλουν.

Και προκειμένου το κράτος να τους βάλει σε τάξη ας μεταθέσει το πρόβλημα στους γονείς και εκείνοι ας κάνουν καλά με τα παιδιά τους.

Άλλωστε, η ανατροφή και η κοινωνική συμπεριφορά και η διαγωγή τους, αρχίζει πρώτα από το σπίτι και είναι ευθύνη των γονέων.

Αυτές τις υποχρεώσεις και υπευθυνότητες οι γονείς τις έχουν μεταθέσει στην Πολιτεία. Κακώς.

Η Πολιτεία παίζει τον ρόλο της, οι γονείς ας παίξουν τον δικό τους, κάτι που πολλοί αποφεύγουν.

Είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα