Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σκόπια.

 Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «El Hilal» δώρισε 400 σακίδια και σχολικά είδη σε μουσουλμάνους μαθητές δημοτικού που έχουν ανάγκη στο πλαίσιο των προγραμματικών του δράσεων, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, ήταν να παραδοθεί τέτοια βοήθεια σε άπορους μαθητές που δεν μπορούσαν ακόμη να προμηθευτούν σακίδια και άλλο σχολικό εξοπλισμό.

Με την υποστήριξη ορισμένων παραρτημάτων της El Hilal μοιράστηκαν σακίδια στην Κιρτσόβα (100), Γκόστιβαρ (30), Καλκαντελέν (50), Κουμάνοβο (20), Στιπ (20), στο Τσαΐρ των Σκοπίων (20), Σαράι (160) και Καρσίγιακα (160). Περισσότερα από 400 σχολικά σετ αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν σε 40 υποκαταστήματα και στην έδρα της οργάνωσης.

Την τελευταία ημέρα αυτής της δραστηριότητας, ο Πρόεδρος της Al Hilal,Μπεχισουντίν Σεχάμπι  και οι συνοδοί εθελοντές του επισκέφθηκαν το σχολείο «Naim Fraşeri» στο χωριό Studeniçan και παρέδωσαν προσωπικά τη βοήθειά τους σε 40 παιδιά σύμφωνα με τον κατάλογο που ετοίμασαν οι διευθυντές του σχολείου.

Μέσα από αυτό το έργο, η Εl Hilal απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το ενδιαφέρον και η φροντίδα της στους μαθητές και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παραμένουν μια από τις προτεραιότητες του οργανισμού στις δραστηριότητές του.

Περιτομή με τουρκική συνδρομή

Σημειώνεται, επίσης, ότι πριν από δεκαπέντε ημέρες η ΜΚΟ Εl Hilal με την υποστήριξη του δήμου Bahcelievler της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε εκδήλωση για την περιτομή των αγοριών με την ονομασία “Synetimi 2024”/ «Περιτομή 2024» στο δήμο Τσαΐρ των Σκοπίων.

 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ