Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: «Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την ελληνική μειονότητα στα νέα εδάφη της Ρωσίας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ερωτήματα για τον χρόνο που επέλεξε η ρωσική πρεσβεία να αναμεταδώσει δηλώσεις της Μ.Ζαχάροβα

Τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα που είχε κάνει στις 13 Ιουνίου επέλεξε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα να αναμεταδώσει σήμερα.

Οι δηλώσεις αφορούσαν  την υπόθεση της τύχης της ελληνικής μειονότητας στην Μαριούπολη και τις δηλώσεις Ν.Δένδια ότι «η ελληνική μειονότητα στη Μαριούπολη δεν υφίσταται πλέον».

Τότε η Ζαχάροβα είχε απαντήσει καυστικά στον Ν.Δένδια χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού «παράλογες» λέγοντας πως είναι διατιθέμενή να προσφέρει μέχρι και εισιτήριο για να έρθει ο Ν.΄Δένδιας στην Μαριούπολη και να δει την ακμάζουσα ελληνική μειονότητα.

Η ρωσική πρεσβεία επέλεξε ένα σημείο των τότε δηλώσεώς της στις οποίες είχε πει:

«Ποια είναι λοιπόν η κύρια ιδέα αυτού που λέτε; Η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας αγνοεί εσκεμμένα αυτή την ομάδα συμπατριωτών της στο εξωτερικό.

Γιατί; Έχω την απάντηση. Τους τιμωρούν επειδή επέλεξαν τη Ρωσία, επειδή δεν την επιπλήττουν ή την προσβάλλουν, καθώς απλά δεν τους περνάει από το μυαλό να επικρίνουν τη χώρα μας.

Τους τιμωρούν γιατί έκαναν αυτή την επιλογή μαζί με τη Ρωσία και ζουν όπως οι συμπολίτες τους και ολόκληρη η χώρα, ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα, αναπτύσσοντας μια νέα ζωή στις νέες περιοχές και διατηρώντας τις παραδόσεις τους.»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/rosiki-presveia-stin-athina-i-ellada-exei-egkataleipsei-tin-elliniki-meionotita-sta-nea-edafi-tis-rosias/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα