Και αυτό γιατί, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του Ριάντ, που είναι ιδιοκτήτες της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας “Ναφτομαρ” αποτελούσαν εξέχοντα μέλη της Αθηναϊκής κοινωνίας, εξαιρετικά εξωστρεφείς και κοινωνικοί, ανοιχτοί σε επαφές και γνωριμίες, χωρίς “σκιές” στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.
Μάλιστα, ο Ιμάντ φαινόταν ιδιαίτερα ευτυχής με τον δεύτερο γάμο του, με Ελληνίδα, που του χάρισε δύο παιδιά, μετά το διαζύγιο του με την Λιβανέζα πρώην γυναίκα του.
Και αυτό, παρά την μεγάλη διαφορά ηλικίας των 30 ετών, που είχαν μεταξύ τους(63 ετών ο Ιμαντ,33 ετών η δεύτερη σύζυγος) όλα έδειχναν -για τους τριτους- ότι πήγαιναν πολύ καλά και ότι το ζευγάρι ζούσε καλά, με έντονη κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.
Εντυπωσιακές εικόνες από τον λαμπερό γάμο της οικογένειας Ζέιν στο Μόντε Κάρλο
Εδώ,όμως, προκύπτει ένα αναπόδραστο ερώτημα, που ζητεί, επιτακτικά, απάντηση: Γιατί αυτοκτόνησε ο Ιμαντ Ζέιν; Τον έσπρωξαν καθαρά συναισθηματικοί και προσωπικοί λόγοι; Η υπάρχει κάτι άλλο; Και ποιο είναι αυτό;
Αν εξαιρέσει κανείς τα προσωπικά ζητήματα, που πρέπει να τύχουν κάθε σεβασμού, υπάρχει ένα ζήτημα, που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί από την δημοσιογραφική έρευνα: Η οικογένεια Ζέιν, μέσω του στόλου της, ήταν(και συνεχίζουν να είναι) οι βασικοί προμηθευτές του καθεστώτος Ασαντ σε φυσικό αέριο. Μαλιστα κατά την διάρκεια της μεγάλης έντασης του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, υπολογίζεται ότι οι Ζέιν εισέπρατταν πάνω από 60 εκατομμύρια €τον μήνα από τον εφοδιασμό του Συριακού καθεστώτος με ενέργεια.
Συνδέεται αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός με τα “σκοτάδια” που οδήγησαν τον μεγαλοεφοπλιστή να βάλει τέρμα στην ζωή του;
Ας περιμένουμε την έρευνα και θα επανέλθουμε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιμαντ και ο αδελφός του Ριάντ, που είναι από το 1991 στην Ελλάδα, συνδέθηκαν στενά με την Αθηναϊκή επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, αναπτύσσοντας στενή οικογενειακή φιλία με τις οικογένειες Βαρδινογιάννη, Λάτση, Χουρι, Πετράκη, Οικονόμου κ.α., που ξεχωρίζουν στο χώρο της ενέργειας και της ποντοπόρου ναυτιλίας.