ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;

- Advertisement -
Γράφει ο Παντελής Σαββίδης
spot_img

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα λάθος. Δεν κρύβεται ο έλληνας που έχεις μέσα σου. «Υποστηρίζω την ευρωπαϊκή πορεία Αλβανίας και Σκοπίων». Δλδ ακριβώς ότι κάνει η Αθήνα. Δλδ η Πρεσβεία και οι ακατανόμαστοι που κρύβονται από πίσω της. Που να ασχοληθείς τώρα με τους Μακεδόνες. Που να ασχοληθείς με τους Βορειοηπειρώτες. Αλβανία και Σκόπια δαγκωτό.

    Η κατάρα αυτή του Μπεναρόγια ή του Σόρος σήμερα, σας έχει σακατέψει τα μυαλά.

    Ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη είναι απαραίτητο για την αναγέννηση. Τρείς στόχους θα έχει πρώτα στην εξωτερική πολιτική.

    1) Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Μακεδονία σε περίπτωση ένωσης Κοσσόβου – Αλβανίας.

    2) Αναγνώριση της Βορείου Κύπρου με όρο να έχουν στο όνομα τους το Βόρεια.

    3) Εμπάργκο στην Ελλάδα.

    Τα καλύτερα έρχονται.

  2. Κύριε Σαββίδη, δεν εννοείτε να καταλάβετε ένα πράγμα. Οι Αλβανοί, για τούς οποίους γράφετε, αποτελούν μία μειοψηφία, μία ελίτ, ας πούμε. Δεν είναι μόνο 500.000 Αλβανοί στην Ελλάδα (λόγια τού Αλβανού Γενικού Προξένου), αλλά τουλάχιστον 1.500.000 (περίπου το 50% τών μεταναστών εν Ελλάδι, παρανόμων ή εκ τών υστέρων νομιμοποιηθέντων). Υπάρχουν πηγές τής ΕΥΠ για τούς λαθρομετανάστες και πηγές τής ΕΛΑΣ για την (βαριά) εγκληματικότητα των Αλβανών, των μεγαλυτέρων διακινητών ναρκωτικών στον κόσμο. Εννοείτε να παρουσιάζετε μία εξιδανικευμένη κατάσταση, η οποία πόρρω απέχει τής πραγματικότητος.

    Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τής Νέας Αλικαρνασσού (Ηράκλειο) υπάρχουν τρεις πτέρυγες. Μία για Έλληνες, μία για αλλοδαπούς πλην Αλβανών και μία για Αλβανούς. Αυτό κάτι πρέπει να σάς λέει.

    Η περίπτωση Κατσίφα (και όχι μόνο) διαφορετική εξέλιξη θα είχε αν η Ελλάδα έβαζε συνεχώς βέτο στην Αλβανία, τόσο για το ΝΑΤΟ, όσο και για την ΕΕ, και αν άρχιζε τις απελάσεις των Αλβανών από την Ελλάδα, όσο εξακολουθούν να καταπιέζουν και γενοκτονούν πολιτισμικά τον Ελληνισμό τής Β. Ηπείρου. Οι Αλβανοί, όπως και τα αφεντικά των, οι Τούρκοι, δεν καταλαβαίνουν από αβρότητες.

    Το έχομε συζητήσει και σε άλλο άρθρο σας αυτό (σχετικά με την Αλβανία, εννοώ) και καταλήξαμε σε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα.

    • Κύριε Επισκέπτα, η πολιτική που προτείνω έχει ένα χαρτί στο χέρι της. Την Ε.Ε.. Για να βάλεις βέτο και να διεκδικήσεις πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες. Οι συνομιλίες είναι μέρος της διαδικασίας ένταξης. Λέτε η Ελλάδα να βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας αλλά αμφισβητείτε την αυτήν την πορεία. Δεν είναι αντιφατικά; Αν δεν έχουμε το χαρτί της Ευρώπης για να ασκήσει χώρα πίεση στην Αλβανία,πως θα λυθούν τα προβλήματα της μειονότητας; Με την ελληνική ισχύ; Μα αυή υφίσταται 30 τόσα χρόνια. Βλέπετε να έχει λυθεί κανένα πρόβλημα; Τι έχετε να πείτε στους χειμαριώτες που τους παίρνουν τις περιουσίες τους ή τους άλλους βορειοηπειρώτες που διώκονται όποτε θελήσει το αλβανικό κράτος; Ωραία τα βλέπουμε εμείς απο τη ησυχία του σπιτιού μας. Ρωτείστε και τους βορειοηεπιρώτες.

      • Κύριε Σαββίδη, το 2008, σε δύο χωριστές συνεδριάσεις της, η Βουλή των Ελλήνων έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη τής Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το μόνο κόμμα που κατεψήφισε ήταν ο ΛαΟΣ. Ιδού η πρώτη ευκαιρία. Η δεύτερη ήταν το 2019, όταν Αλβανία και Σκόπια συνάντησαν το βέτο τής Γαλλίας, αλλά όχι τής Ελλάδος, η οποία μάλιστα … “μάλωσε” την Γαλλία!. Όπως εξήγησε ο Γάλλος Πρόεδρος, το βέτο αφορούσε στην Αλβανία, αλλά η μπάλα πήρε και τα Σκόπια, επειδή ήσαν στο ίδιο πακέτο. Μίλησα για βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αντί να διατρανώνομε ότι τασσόμεθα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής τής Αλβανίας. Μία τέτοια πολιτική, τα Τίρανα, όπως και η Άγκυρα, την εκλαμβάνουν σαν αδυναμία και όχι σαν κίνηση καλής θελήσεως. Βέτο, λοιπόν, σε ΝΑΤΟ (πολύ αργά πια) και ΕΕ, σε συνδυασμό με μαζικές απελάσεις. Αυτό θα είχε αποτέλεσμα και θα μάς υπολόγιζαν κι αυτοί και άλλοι. Τι δεν καταλάβατε; Εκτός κι αν δεν κατάλαβα εγώ τι μού γράψατε.

        Με ρωτάτε “Βλέπετε να έχει λυθεί κανένα πρόβλημα;” Πώς να δω; Κάναμε τίποτε απ’ αυτά που γράφω;

        • Η μία τακτική είναι αυτή που λέτε. Η ελλάδα, νομίζω, έθεσε εξ αρχής κάποια ζητήματα για να δώσει την έγκρισή της. Όχι το 2008. νομίζω επί Κοτζιά. Για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμάμαι αυτό καλά. Αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι άλλο. Κατά τις συνομιλίες πρέπει να κλείσεις 35 ή 36 κεφάλαια. Περιλαμβάνουν το συνολο των ενδιαφερόντων μιας χώρας. Η άλλη τακτική απο τη δική σας είναι να θέτεις και να ζητάς την επίλυση των προβλημάτων που έχεις με τη χώρα κατά τη συζήτηση των κεφαλαίων. Προτιμώ αυτην την τακτική.

          • Κύριε Σαββίδη, ήταν το 2008, Φεβρουάριος και Μάρτιος (είναι χρονοβόρο να ψάξω τα πρακτικά τής Βουλής), άλλως δεν θα συζητούσαν για άδεια εισόδου τής Αλβανίας (και) στο ΝΑΤΟ και δεν θα υπήρχε κόμμα ΛαΟΣ για να καταψηφίσει. Ο ΛαΟΣ είχε ζητήσει (και σωστά, κατά την γνώμη μου) πρώτα να δείξει η Αλβανία αλλαγή στην πολιτική της έναντι των Β/Ηπειρωτών, να τους ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ τις περιουσίες, που είχε αρχίσει να κατάσχει, και μετά θα δίδαμε το πράσινο φως. Αντιθέτως, οι άλλοι είπαν να δώσομε το πράσινο φως και στην πορεία πράττομε αναλόγως. Είδαμε τ’ αποτελέσματα, δεν κάναμε και ούτε κάνομε απολύτως τίποτε. Το κακό κτυπάται στην ρίζα του. Εγώ μάλιστα πρότεινα, όπως είδατε, και μαζικές απελάσεις Αλβανών, οι οποίες θα ανάγκαζαν την Αλβανία να ξανασκεφτεί την συμπεριφορά της. Αυτό θα ήταν (πιο) αποτελεσματικό.

  3. Δεν θα αποφύγουμε την είσοδο της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονία-όπως την είπαν μετά την Συμφωνία των Πρεσπών-στην Ε.Ε (που οι 27 την προγραμμάτισαν για το 2030 και να την υποστηρίζαμε εμείς στο Συμβούλιο ,δεν θα μας άκουαν, για να μη φορτωθούν τα σοβαρά εσωτερικά τους προβλήματα),αλλά βρε αδέρφια Μακεδόνες και Ηπειρώτες θα ψηφίζαμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιζόταν από από τώρα ”σώνει και καλά” να τους βάλουμε στην Ε.Ε, όταν αυτοί από το 1944 μας ”μαύρισαν τις ψυχές” με την Μακεδονία του Αιγαίου και την Τσαμουριά και όταν αυτοί οι απελευθερωθέντες από τον κομμουνισμό λαοί τους -που μας αγαπούν-ντεμέκ-και ”μας σφίγγουν τις αγκαλιές τους για να μας πνίξουν” ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΦΙΛΕΛΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ -ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ”ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ”;;;.
    Αγαπητέ κύριε Σαββίδη η αγάπη είναι ανυπόκριτη και όταν αγαπάς πραγματικά το δείχνεις με πράξεις .
    Όταν αυτοί μας πλήγωσαν από το 1944 και συνεχίζουν να μας πληγώνουν (παρά την Συμφωνία στους Ψαράδες της Φλώρινας ) ,την δολοφονία του Κατσίφα και την δήμευση των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών ,πάει πολύ να μας ζητούν -όπως ο Αλβανός κ.Πρόξενος- ”να σύρουμε πρώτοι τον χορό”.
    ”Οι τρώσαντες και ιάσονται” αρχαιοπρεπώς και ”αυτοί δεν μας θέλουν στα χωριά τους και εμείς ρωτάμε για τα σπίτια των παπάδων τους ”, όπως έλεγαν οι πάπποι μας στα μέρη μου.
    Να τους αφήσουμε να περιμένουν κατηχούμενοι ,μέχρι να ”απογαλακτισθούν” από την ”σύμμαχό τους και μας” Τουρκία και τους εθνικούς μύθους τους.
    Γνωρίσατε τα Βαλκάνια – εσείς -καλύτερα- και ο κ.Τζίμας (που έγραψε ένα σχετικό βιβλίο για τα Βαλκάνια) -αλλά μην αγνοείτε ότι πάντοτε οι Αλβανο-σλαβο-βούλγαροι διεκδικούσαν τον ελληνικό χώρο από το 1000 μΧ.
    Το γράφουν αδρά και με λεπτομέρειες οι αείμνηστοι πολιτικοί ,ιστορικοί , δημοσιογράφοι και διπλωμάτες Μόδης ,Μάρτης ,Βακαλόπουλος, Βαβούσκος Ταχιάος ,Μέρτζος, Κωφός κλπ.
    ‘Άντε οι Τσιπροσυριζαίοι δεν τους διάβασαν -ίσως ούτε τους γνωρίζουν ως ονόματα- αλλά εγώ, εσείς και πόσοι άλλοι Μακεδόνες ,που δεν ξεχάσαμε την αιώνια ερώτηση ”ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος-εννοώντας την μνήμη του και όχι το σώμα του” θα κλαίμε για την μοίρα αυτών των πονηρών γειτόνων μας, που ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που ”μας βγάζουν και γλώσσα”;;;.
    Δεν θα αυτοκτονήσουμε μαζικά ,να τους πείτε.

    • Κύριε ΣΑΝ, απο τον καναπέ του σαλονιού μου και εγώ τα ίδια θα έλεγα. Ρωτήστε, όμως, τους βορειοηπειρώτες που έχουν εγκαταληφθεί απο το ελληνικό κράτος γιατί δεν μπορεί να τους προσφέρει καμιά υπηρεσία. Γιατί η κυβέρνησή την οποία με πάθς υποστηρίζετε δεν κάνει τίποτε όταν ο Ράμα τους παίρνει τις περιουσίες; Τι εκανε ο Συριζα όταν κυνηγούσαν να δολοφονήσουν τον Κατσίφα; Η πρότασή μου μπορεί να λύσει προβλήματα. Η δική σας ικανοποιεί, απλώς, το θυμικό σας.

  4. Κατ’αρχάς αγαπητέ κ.Σαββίδη και εσείς και όλοι μας από τον καναπέ το σαλονιού μας γράφουμε και σχολιάζουμε.
    Αν δε ρωτήσουμε-και εγώ ρωτώ- τους ομογενείς της Αλβανίας θα μας πουν ΟΛΟΙ να μη δώσουμε στους Αλβανούς-δεν περιλαμβάνονται αυτοί που ζουν στην Ελλάδα με χριστιανικές οικογένειες και αρχές-ούτε το ένα δάκτυλο του χεριού μας ,γιατί θα μας το κόψουν από τον ώμο.
    Υποστηρίζω -σταθερά και όχι με πάθος- όποια κυβέρνηση δεν μας πληγώνει στα όποια προβλήματα έχουμε με τους γείτονές μας ,όπως η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 ,η των Πρεσπών και η ”προετοιμαζόμενη (εν καιρώ τω δέοντι) του Αιγαίου, την οποίαν εάν υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση δεν θα την στηρίζω.
    Έτσι απλά.
    Και εγώ είμαι υπέρ της εισόδου αυτών των χωρών στην Ε.Ε-το 2030 -(δεν μπορούμε νωρίτερα ,τι να κάνουμε)-αλλά ως τότε πρέπει να έχουμε κυβερνήσεις ”μαντρόσκυλα” για να μην ενοχλούν τους ομογενείς μας και να μη διεκδικούν Μακεδονία του Αιγαίου ,ή, Τσαμουριά ,όντας φίλοι και ικέτες μας .;;;.
    Εσείς ,εγώ και όλοι μας δεν κάνουμε κακό στους φίλους ,γιατί φοβόμαστε την Αστυνομία ,ή, επειδή είμαστε φίλοι;;; .
    Ε..πότε θα δείξουν τα φιλικά αισθήματά τους αυτοί οι γείτονές μας ,που σχεδόν μιμούνται την Τουρκία απέναντί μας ;;;.
    Οι λαοί τους δεν έβγαλαν στις πρόσφατες εκλογές τους ”φιλέλληνες ” κ.Ράμα και το VMR στα Σκόπια;;;.
    Ευτυχώς που κάπως έτσι σκέφτονται και η κυβέρνησή μας και οι διπλωμάτες μας που ”υποκύπτουν” ΜΟΝΟ στην αρχή της αμοιβαιότητος, την οποίαν ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν βλέπουμε ούτε από τις κυβερνήσεις ,αλλά ούτε και από τους φίλους λαούς τους.
    Στο αυτί μας θα μας ψιθυρίσουν οι φίλοι λαοί τους ότι δεν μπορούν κάτι παραπάνω γιατί έχουν ”δικτατορικές” κυβερνήσεις.
    Αυτό το θέμα το γνωρίζετε εσείς καλύτερα με τις επισκέψεις σας. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    • Τι να σας πω; Ψάχνετε φιλελληνικά αισθήματα για να κάνετε εξωτερική πολιτική; Διαδικασίες, ισορροπίες και θεσμούς θα χρησιμοποιήσετε.

  5. Χάνουμε τίποτε εμείς , αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά ,ή, αυτοί ;;;. Μια υποχρέωση σε όλους τους Έλληνες -και της Βορείου Ηπείρου – και στους Μακεδόνες -οι Αλβανοσλάβοι της Β.Μακεδονίας-να μην έχουν ,για να είμαστε και εμείς λίγο εθνικά υπερήφανοι ,όπως έλεγαν άλλοι -και καλώς- με μια Ιστορία 3000 χρόνων οικουμενικού ελληνισμού και πολιτισμού στα μέρη τους ;;;.
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ,ΟΤΑΝ ”ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ”-ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ – ΣΕ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ -ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ;;;.
    ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ;;;

  6. Η αλβανοποίηση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θα είναι μεγάλο λάθος. Δεν χρειάζεται χαιδέματα και πολλά πολλά με την Αλβανία. Η πρόσφατη έκθεση φωτογραφίας έξω από την προεδρία απέδειξε τα αισθήματα ζήλιας και μίσους που έχουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Διάλογος με αυτούς που σε απειλούν δεν γίνεται.

    Η Αλβανία είναι το προτεκτοράτο, ο δορυφόρος, ο δούρειος ίππος και το προστατευόμενο κράτος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Αυτό τους έχει αποθρασύνει και συμπεριφέρονται αλλαζονικά στην Ελλάδα και στα άλλα βαλκανικά κράτη. Η Κλίντον κάλεσε να βραδεύσει τον Ράμα! και ο υιός Σόρος βγάζει φωτογραφίες με τον Ράμα.

    Ο διάλογος προτείνεται στην Ελλάδα μετ’ επιτάσεως σε μελέτες από τους εκ Θεσσαλονίκης ερευνητές του ΕΛΙΑΜΕΠ, για το οποίο υπάρχουν υποψίες χρηματοδότησης από τον Σόρος.

    Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ικετεύει την Αλβανία για να υπογράψει το συνυποσχετικό για την ΑΟΖ. Δεν χάθηκε και τίποτα. Επίσης θα πρέπει με πρωτοβουλία της Ελλάδας να κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ στην Αλβανία διότι αυξάνεται η κρατική διαφθορά και σπατάλη.

    Η Ελλάδα έχει πολλά διπλωματικά και οικονομικά εργαλεία να υποστηρίξει την μειονότητα και δεν πρέπει η μειονότητα να μπαίνει στην εξίσωση εξισορρόπησης της ΑΟΖ. Η ενσωμάτωση των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελληνικής κοινωνίας.

    Δυστυχώς όμως η Ελλάδα παράτησε τα Βαλκάνια και ψάχνει την Γκάνα και την Ρουάντα, για τα ρουμπίνια και τις business των golden boys. Όλα πλέον κινούνται στον βωμό της επιχειρηματικότητας. Ο Ελληνισμός ακολουθεί σε ρόλο άλαλου κομπάρσου.

    Ο όρος “εγκατάλειψη” που χρησιμοποιείται είναι βαρύς και λίγο κίτρινος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, οι κατά καιρούς πρέσβεις, και αρκετές επίσημες φωνές του Ελληνικού κράτους υποστηρίζουν σθεναρά την Ελληνική μειονότητα. Συντονισμός και στρατηγική ανεξάρτητη των ΗΠΑ απαιτείται.

  7. Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο επιζητεί, απεγνωσμενα, λύση. Η μειονότητα. Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Απο το 1990 τα προβλήματά της αντί να λυθούν επιδεινώθηκαν. Η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν η αντιμετώπιση της Αλβανίας με εθνικά μέσα. Το αποτέλεσμα μηδέν. Το σχόλιό μου το οποίο, φοβάμαι, δεν έγινε αντιληπτό προτείνει την αναζήτηση νέων μέσων. Και δεν παίρνω τίποτε απο τον Σόρος. Ας υποθέσουμε πως η πρότασή μου είναι αποτυχημένη. Και πως η σημερινή πολιτική δεν απέδωσε. (Αυτό το δεύτερο δεν είναι υπόθεση αλλά πραγματικότητα). Πειτε μας μια πολιτική σας πρόταση όπως έκανα εγώ. Ποια πολιτική, συγκεκριμένα; Όχι γενικότητες.

    • Το σχόλιό σας αυτό δεν απευθύνεται σε μένα, αλλά δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω κάποια πράγματα:

      “Η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν η αντιμετώπιση της Αλβανίας με εθνικά μέσα” Τι εννοείτε με τις λέξεις “εθνικά μέσα”;

      Στα δικά μου σχόλια σάς έγραψα τι έπρεπε να είχε γίνει. Δεν έγινε, φανήκαμε μαλακοί και διαλλακτικοί και τώρα η μειονότητα την πληρώνει ακόμη χειρότερα.

      ΥΓ: Οι εγκρίσεις που έγραψα ότι δόθηκαν στην Αλβανία, χωρίς προηγουμένως να έχομε χειροπιαστές διασφαλίσεις/επανορθώσεις για την μειονότητα, δόθηκαν Φεβρουάριο/Μάρτιο 2009 και όχι 2008.
      Η πρώτη, για το ΝΑΤΟ, είναι εδώ.

  8. Ποια πολιτική για την μειονότητα της Αλβανίας;;;.
    ΠΡΩΤΟΝ να επιβάλουμε την αναγνώρισή της μειονότητος – Ελληνική Πολιτεία και πολίτες σε κάθε φόρα (και στον πρόξενο της Αλβανίας στην Θεσ/νίκη)-από όλους τους Αλβανούς ,του Χότζα-γιατί υπάρχουν και τέτοιοι-,του Ράμα και όλων των άλλων ,οι οποίοι από την πολλή αγάπη τους δεν θέλουν να δουν ούτε στα μάτια τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες ,τους οποίους -ας μη ξεχνάμε- τους εγκαταλείψαμε και εμείς από το 1914 μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τον Ελληνικό στρατό.
    Δεν μπορούσαν οι φίλοι Αλβανοί πολίτες να κάνουν πορείες για τα δικαιώματα των ομογενών μας ,όπως κάναμε εμείς για την Νικαράγουα -κα όχι μόνο-;;;
    Και να εγώ αυτό το έχω παράπονο και από τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς. Τι φίλοι μας είναι;;;.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ να τους ενισχύσουμε παντοιοτρόπως ,αλλά κυρίως οικονομικά ,για να παραμείνουν στον τόπο τους τους, αλλά τέτοια πολιτική η Ελληνική Πολιτεία -διαχρονικώς- δεν εφάρμοσε και σε όλους τους παραμεθόριους πληθυσμούς ,που ”αδειάζουν” τα χωριά τους .
    Θα μάθατε ότι η Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη δεν συμφώνησε για την ανάπτυξή της ,-που παρ’ότι έχει οικονομικά μεγέθη -πρέπει να είναι προς την προοδευτική και όχι συντηρητική κατεύθυνση. Τρελαίνεσαι ,ή, δεν τρελαίνεσαι;;;.
    Κάποτε πρότεινα ,για να συγκρατήσουμε τους παραμεθόριους πληθυσμούς(Βορείου Ελλάδος και νησιών του Ανατολικού Αιγαίου) να καθιερωθεί μηνιαίο βοήθημα σε όλους τους κατοίκους τους , το οποίο θα διακόπτεται μετά την μετακόμισή τους.
    Δεν είναι αρίστη η απόφαση της σημερινής κυβερνήσεως να εξισωθούν οι συντάξεις των βορειοηπειρωτών με τις συντάξεις του δικού μας ΟΓΑ ,μετά την επίσκεψη γνωστού βορειοηπειρώτη τραγουδιστή;;;.
    ΤΕΛΟΣ ας μη ξεχνάμε ότι οι γέροντες πια γονείς των εγκατασταθέντων στην Ελλάδα θα εγκαταλέίπουν τα μέρη τους για να εγκατασταθούν και αυτοί στην Ελλάδα , όπως έκαναν και κάνουν και θα κάνουν και οι Έλληνες των οποίων τα παιδιά τους μένουν μόνιμα στας ”Ευρώπας.
    Υ.Γ Το δημογραφικό που δέρνει τον ταξιδιάρη Ελληνισμό παντού, πως θα διορθωθεί ;;; .
    Μήπως με ε τους ”φίλους των ανθρώπων”- τα ζώα- ,που αυξάνονται και πληθύνονται μαζί με τα ”σούπερ μάρκετς” για την συντήρησή τους και τους κτηνιάτρους για την ιατρική τους περίθαλψη και με τα παράπονα των ιδιοκτητών τους ότι το κράτος ξέχασε την φτώχεια μας” ;;; .
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ.

  9. κ. Σαββίδη, ο κυνισμός είναι ενίοτε σωτήριος.

    Η Ελληνική ειονότητα στην Αλβανία σταδιακά θα εξαφανισθεί imho, sorry που το λέω. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά την καταστροφή του 1922, οι Έλληνες στην Τουρκία ήταν 200.000 και σήμερα είναι 2000. Κάντε τις αναγωγές σας.

    @ΣΑΝ

    Οι σοβαρές χώρες δε δίνουν βοηθήματα και επιδόματα. Αυτή είναι Συριζο-λογική του προηγούμενου αιώνα. Όταν οι άνθρωποι, οι κοινωνίες, οι εταιρείες κλπ αναπτύσσονται, τα οφέλη είναι πολλαπλά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Σιγκαπούρη καταστράφηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και η Ελλάδα. Δείτε που είναι αυτή η χώρα σήμερα και που είμαστε εμείς.

  10. Ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα για την ενίσχυση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είναι:

    Στο πολιτικό – στρατηγικό επίπεδο.
    1. Επίσημη επίσκεψη ΠτΔ Ελλάδος στη Χειμάρρα.
    2. Συν-λειτουργό Οικουμενικού Πατριάρχη με τους Αρχιεπισκόπους Αλβανίας Αναστάσιο και Ελλάδος Ιερώνυμο στα Τίρανα
    3. Υπογραφή κοινής δήλωσης της Ελλάδος με Γαλλία, Ολλανδία και Δανία στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ότι η διαδικασία εισόδου της Αλβανίας στην ΕΕ είναι ανοιχτής ημερομηνίας.
    4. Σκανάρισμα όλων των κονδυλίων της ΕΕ από την Ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλες ώστε να υπάρχει αναλογικότητα διάθεσης σε ποσοστό 10% (215.000 Ελλήνων βάσει πρωτοκόλλου Φλωρεντίας) στην Ελληνική μειονότητα και σε περίπτωση αντιρρήσεων μπλοκάρισμα των κονδυλίων.
    5. Απαγκίστρωση από την πολιτική εγκλωβισμού της υπογραφής ΑΟΖ με την Αλβανία
    6. Υποβάθμιση εκπροσώπησης των Ελλήνων διπλωματών σε επίσημες προσκλήσεις των Αλβανικών αρχών σε Αλβανία και Ελλάδα
    7. Προσφυγή σε διεθνές ή πολιτικό δικαστήριο για τις κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα.
    8. Δημοσιοποίηση του αριθμού Βορειοηπειρωτών- Αλβανών με Ελληνική υπηκοότητα
    9. Διεξαγωγή παρέλασης Ελληνικών μειονοτικών σχολείων παρουσία του ΠΘ στις 25 Μαρτίου στους Άγιους Σαράντα.
    10. Χρηματοδότηση των Ελληνικών κομμάτων της μειονότητας για συμμετοχή στις εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερων Βορειοηπειρωτών.

    Στο οικονομικό πεδίο
    1. Υποστήριξη ΣΔΙΤ ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών της Ελληνικής μειονότητας
    2. Απονομή πρόωρης Ελληνικής συνταξιοδότησης για τους επιστρέφοντες Έλληνες – Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία.
    3. Χρηματοδότηση (μέσω απαλλαγής ΕΦΚΑ, μειωμένης φορολογίας) Βορειοηπειρωτών και Αλβανών ελευθέρων επαγγελματιών που ζουν στην Ελλάδα, σε περίπτωση επιστροφής στην Αλβανία στην Βόρεια Ήπειρο
    4. Χορήγηση δανείων μηδενικού επιτοκίου σε Βορειοηπειρώτες μέσω Ελληνικών τραπεζών
    5. Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΣΕΒ για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη Βορειοηπειρωτών από τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία και κρατική ενίσχυση μισθών σε ποσοστό 20%
    6. Ενθάρρυνση Αραβικών επενδύσεων (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία) στην Βόρεια Ήπειρο
    7. Συντήρηση οδικού δικτύου Βορείου Ηπείρου, από τον Ελληνικό κρατικό Π/Υ
    8. Δωρεάν διάθεση μέσων μεταφοράς (λεωφορεία, φορτηγά) στους δήμους.

    Στο πολιτιστικό πεδίο
    1. Ελληνική κρατική χρηματοδότηση σχολείων εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας σε όλη την Αλβανική επικράτεια. Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ
    2. Προώθηση τουριστικών προγραμμάτων επίσκεψης Ελλήνων πολιτών στην Βόρεια Ήπειρο
    3. Έναρξη σχολικής περιόδου παρουσία Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Αργυρόκαστρο
    4. Συγκρότηση μονίμου υπο- επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων μειονότητας Βορείου στην Ελληνική Βουλή
    5. Δημιουργία Ελληνικού ανοιχτού πανεπιστημίου (θετικής κατεύθυνσης) στα Τίρανα
    6. Ψηφιοποίηση και διανομή των προϊόντων των Ελληνικών μουσείων στην Ελληνική μειονότητα.
    7. Πρόσκληση και συμμετοχή ως παρατηρητών των δημοτικών αρχών της Βορείου Ηπείρου από την ΚΕΔΚΕ
    8. Διεξαγωγή αθλητικών αγώνων μεταξύ των χωριών της μειονότητας με ενίσχυση της ΓΓΑ της Ελλάδος.
    9. Ενθάρρυνση συμμετοχής Βορειοηπειρωτών στην Ελληνική τηλεόραση (τηλεπαιχνίδια, μουσικοί διαγωνισμοί, ομιλίες κ.λπ)
    10. Περιοδική μηνιαία παρουσία της ΕΡΤ στη Βόρεια Ήπειρο
    11. Κάλυψη θέσεων Ορθόδοξων ιερέων και δασκάλων – καθηγητών
    12. Χρηματοδότηση και διάθεση συνδέσεων υψηλής ταχύτητας διαδικτύου από την COSMOTE

    Γενικότερα η Ελλάδα αξίζει να διαθέτει ετησίως 1 δις ευρώ (0,5%) από το ΑΕΠ για την ενίσχυση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, στο διπλωματικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο. Διότι εν κατακλείδι η Αλβανία είναι μία φυσική επέκταση της Ελλάδος και πολλοί Αλβανοί πέραν των Βορειοηπειρωτών, αισθάνονται ανακουφισμένοι αν τους αποκαλούν Έλληνες Βορειοηπειρώτες παρά Αλβανούς. Η προσκόλληση στην πολιτική της ΕΕ είναι το «φύλλο συκής» της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Βόρεια Ήπειρο και στην Αλβανία.

  11. Κύριε Μ.Β ώσπου να γίνουν επενδύσεις στις παραμεθόριες περιοχές ,που έγιναν από το 1967-1980 ,-αλλά έφυγαν στη συνέχεια -πως θα κρατήσουμε τους κατοίκους στις παραμεθόριες περιοχές ,χωρίς προσωρινά βοηθήματα, τα οποία εγώ τα πρότεινα όταν δεν υπήρχε Σύριζα.
    Γνωρίζετε καμιά επιχείρηση που να θέλει να επενδύσει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία σε Θράκη και Αιγαίο ,από το 1995 που έχουμε την αιτία πολέμου αν επεκτείνουμε σε 12 μίλια την υφαλοκρηπίδα μας, ή, εργαζόμενους που να θέλουν να εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές από την Αττική;;;.
    Εδώ υπουργεία δεν μεταφέρονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

    • > 12 μίλια την υφαλοκρηπίδα μας <

      Επί πολλές ημέρες, πριν έναν περίπου χρόνο, σού εξηγούσα ότι τα 12νμ αφορούν στα χωρικά ύδατα, άλλως αιγιαλίτιδα ζώνη και όχι ασφαλώς στην υφαλοκριπίδα, η οποία είναι άλλο πράγμα, και νόμιζα ότι το είχες καταλάβει. Απορώ πώς μπόρεσα να πιστέψω κάτι τέτοιο!

  12. Η αποδοχή της πρόσκλησης του Γενικού προξένου της Αλβανίας και η παρουσία στη δεξίωση, λίγες εβδομάδες μετά την εκδήλωση μίσους της Αλβανικής προεδρίας στα Τίρανα (έκθεση φωτογραφίας περί κατοχής εδαφών από την Ελλάδα!), δεν είναι δείγμα πολιτισμού, αλλά δείγμα ηθικού μαρασμού και ιδεολογικού εκφυλισμού. Μετά καλά κάνουν οι Αλβανοί και προκαλούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, στην Βόρεια Ήπειρο και στην Ελλάδα. Ο ραγιάς δεν αλλάζει, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες φορές και αν γιορτάσει η Ελλάδα την επανάσταση του 1821.

  13. Αυτή τη φορά παρακολούθησα ένα πολιτισμένο και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των συνανιχνευτών στον οποίο κατατέθηκαν απόψεις εκατέρωθεν με ιστορικά στοιχεία παρελθόντος που πολλά έχουν ξεχασθεί από τους συνέλληνες με κοντή μνήμη, αλλά και από τους πολιτικούς .Το θέμα το άνοιξε ο κ. Σαββίδης και ο επιτυχής διάλογος θα του προσδώσει αφορμή για επαναπροσέγγιση του θέματος με παραπέρα διαπιστώσεις και ενημέρωση της πολιτειακής- πολιτικής -θρησκευτικής και οποιασδήποτε άλλης Ηγεσίας να αναλογισθούν μεθόδους -τρόπους υπερασπίσεως του Ελληνισμού σε όλα α μέρη που υπάρχει. Περισσότερο να προσέξει τον εγχώριο Έλληνα.
    Για βάλλω κι εγώ ένα λιθαράκι στο διάλογο, κατά τη γνώμη λίγο εκτός θέματος θα μπορούσε να θεωρηθεί ,αλλά το διαπίστωσα στην εγκαταλελειμμένη ύπαιθρο όπου ομάδες Αλβανών από ΑΠΡΊΛΙΟ- ΝΟΕΜΒΡΙΟ
    εγκαθίστανται στην ύπαιθρο και μοιράζονται,δίκη συμμοριών, τα χωριά σε οικοδομικές εργασίες πάσης φύσεως και κατά το δοκούν ,χωρίς κανέναν έλεγχο πληρώνονται πανάκριβα και μεταφέρουν τα χρήματα στην Αλβανία χωρίς να πληρώνουν πουθενά και τίποτα. Αυτός ο αριθμός των παρανόμων εργατών είναι πολύ μεγάλος και απειλεί την ύπαιθρο και δεν ελέγχεται από πουθενά.
    αυτή την κατάσταση προσφέρω στον κ. Σαββίδη για δημοσιογραφική εκμετάλλευση.
    Χάρηκα τον διάλογο και συγχαίρω όλους σας.
    Πρόταση. Κάθε παρεκτροπή και χρησιμοποίηση ύβρεων πρέπει να διαγράφεται. έτσι θα γίνουν ανιχνεύσεις περισσότερο σοβαρές.

  14. Έγραψα σελίδες -οι οποίες σας άρεσαν γιατί μάθατε πολλά-αλλά εσείς επισημάνατε κ.Επισκέπτα το εκ παραδρομής λάθος μου ,με ειρωνική μάλιστα -όπως πάντα μόνο για μένα -υπογράμμιση.
    Ας όψονται οι Ανιχνεύεις ,που σας το επιτρέπουν.

    • Σαν ποιες δηλαδή; Κι αν “έμαθα” και μάλιστα πολλά (sic), ατυτό σημαίνει ότι μαθαίνω, εν αντιθέσει μ’ εσένα, που μάλλον δεν έμαθες ποτέ τίποτε. Αν ήταν λάθος εκ παραδρομής, τότε σημαίνει ότι δεν πήγαν οι κόποι μου χαμένοι.

  15. Δεν χαίρομαι που σας εκνευρίζω ,αλλά εσείς μονίμως εκφράζεται τον εκνευρισμό σας σε μένα μόνον ,φυσικά με την άδεια των κ. Σαββίδη και των φίλων σχολιαστών .
    ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ που είσαι;;;.

    • Το πρόβλημά σου είναι ότι τρώγεσαι με τα ρούχα σου, επειδή πλήττεις. Γράφεις από το πρωί μέχρι το βράδυ εδώ μέσα κι επί παντός επιστητού και όταν δεν έχεις πια τι/πού να γράψεις, αρχίζεις να ξύνεις τα παλιά και να δημιουργείς ιστορίες. Όμως, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διαβάζει τίς μουρμούρες και τις παιδιάστικες γκρίνιες ενός γερο-παράξενου, που τώρα τα έβαλε με τις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, τον κ. Σαββίδη και τούς άλλους σχολιαστές.

      Γράφεις παραπάνω “Έγραψα σελίδες -οι οποίες σας άρεσαν γιατί μάθατε πολλά-” κι εγώ ρώτησα και διερωτήθην ποιες είναι οι … “σελίδες” (sic) αυτές και τι ακριβώς έμαθα. Απάντηση, βέβαια δεν πήρα, αλλά πού είναι … ο εκνευρισμός;

      Αν είχες ν’ ασχοληθείς και με κάτι άλλο εκτός από το pc, δεν θα γκρίνιαζες συνεχώς. Αλλά ένας άνθρωπος με τον δικό σου χαρακτήρα δύσκολα κάνει παρέες και φίλους. Ας μην πληρώσουν οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ την μοναξιά σου. Αν δεν αντέχεις τον δημόσιο διάλογο, αν θες να έχεις πάντα δίκιο (να γιατί λέω ότι σίγουρα δεν έχεις παρέες), τότε μην μπαίνεις σε τέτοιες ιστοσελίδες. Στα 78 σου είναι δύδκολο έως αδύναντο να αλλάξεις πια

  16. Κύριε Επισκέπτα, δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα εγώ. Σε παρακαλώ σβήσε ό,τι είναι προσβλητικό για τον ΣΑΝ Διαφορετικά θα αναγκαστώ να το κάνω εγώ

    • Κύριε Σαββίδη, εγώ, όπως και ο κάθε σχολιστής, δεν έχω την δυνατότητα ούτε να σβήσω (delete), ούτε να διορθώσω (edit) σχόλια. Άλλωστε, δεν βλέπω κάτι προσβλητικό για τον ΣΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα