Πισώπλατη μαχαιριά από τη Γερμανία πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Απέρριψαν το εμπάργκο όπλων στη Τουρκία – Οι μεγάλες μπίζνες και τα νταηλίκια του Σουλτάνου

- Advertisement -

Δεύτερη ‘σφαλιάρα’ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Βερολίνο μέσα σε λίγες ημέρες: Μετά την άρνηση πρόσκλησης της Ελλάδας στην διάσκεψη ειρήνης για την Λιβύη, αλλά στην πρόσκληση της Τουρκίας, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία!

Η πρόταση ήταν του Αριστερού Κόμματος στη Γερμανία, και είχε ως αιτιολογία την τιμωρία της πολιτικής της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, της ίδιας επιθετικής πολιτικής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την Λιβύη και την Συρία, αλλά είχε υποστηριχθεί και από την ελληνική κυβέρνηση με δηλώσεις Μητσοτάκη και Δένδια.

Η πρόταση που εκπόνησε το Αριστερό Κόμμα, με τίτλο «Χωρίς όπλα στην Τουρκία», απορρίφθηκε με τις ψήφους του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), καθώς και από τα Κόμματα της Χριστιανικής Ενότητας (CDU / CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού.

Μια άλλη πρόταση που εκπόνησαν οι Πράσινοι, με τίτλο «Ακύρωση αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία», απορρίφθηκε επίσης από τις ψήφους των CDU / CSU, SPD και FDP.

Στην πρόταση που υπέβαλε το Αριστερό Κόμμα στο κοινοβούλιο, αναφέρεται ότι χάρη στις στρατιωτικές άδειες εξαγωγής που εγκρίθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι γερμανικές εταιρείες πούλησαν ανταλλακτικά και εξοπλισμό αξίας 12 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ στην Τουρκία.

Υποστηρίχθηκε ότι τα υλικά, που στάλθηκαν με 33 εγκρίσεις πωλήσεων μεταξύ 2009-2018, ήταν του τύπου που χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτικό εξοπλισμό UAV.

Στην πρότασή του, το Αριστερό Κόμμα σημείωσε, ότι «η Άγκυρα χρησιμοποίησε στρατιωτικά UAV στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και της Συρίας, και στη Λιβύη και υπήρχαν αναφορές ότι Τουρκικά στρατιωτικά UAV αναπτύχθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η εξαγωγή υποβρυχίων και των υλικών τους στην Τουρκία, ανήλθε σε 128 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ μεταξύ του 2002 και του Οκτωβρίου 2020.

Έτσι, αναφέρθηκε ότι η Γερμανία, ενέκρινε την πώληση εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αέρα και στην ξηρά και που είναι πιθανό, να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις στη Λιβύη και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην προετοιμασμένη πρόταση, δηλώθηκε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι “το στρατιωτικό υλικό εξαγωγής που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία σε περιφερειακές συγκρούσεις δεν εγκρίνεται.”

Παρόλο, που η πρόταση που εκπόνησε το κόμμα των Πρασίνων, επικεντρώθηκε σε αυτόν τον τομέα λόγω της δήλωσης της γερμανικής κυβέρνησης, ότι μόνο οι προμήθειες που χρησιμοποίησε το ναυτικό πωλήθηκαν στην Τουρκία κατά την πρόσφατη περίοδο, στοχεύει βασικά στην επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Η Katja Keul, βουλευτής των Πρασίνων, που ετοίμασε την πρόταση, θέλοντας να αιτιολογήσει την πρότασή της δήλωσε στον DW Turkish ότι ” οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, “οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική, για παράδειγμα την είσοδό της στο βόρειο τμήμα της Συρίας ή τη συμμετοχή της στον πόλεμο στη Λιβύη, συνιστούν απόδειξη”.

Τέλος, με αυτήν την απόφαση, ο Σουλτάνος της Τουρκίας, θα θεωρήσει ότι νομιμοποιείτε να εκτοξεύει απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Παράλληλα, για την Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται ότι η πώληση πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στην Τουρκία δεν βλάπτει τόσο την ασφάλεια όσο και τα συμφέροντα των εταίρων στην ΕΕ, «γέρνοντας με τον πιο ωμό τρόπο την ζυγαριά» στην επεκτατικότητα του Σουλτάνου.

https://europost.gr/pisoplati-machairia-ti-germania-ti-synantisi-mitsotaki-erntogan-aperripsan-to/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα