Πιθανότατα νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, λένε υπουργοί του Ισραήλ -Αναμένεται τεστ DNA, τι σημαίνει ο θάνατός του

- Advertisement -

 

Σκληρές εικόνες: Η σορός που εξετάζεται αν ανήκει στον ηγέτη της Χαμάς
17/10/2024  17:19
Καθώς αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει σκοτωθεί.

Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πολύ πιθανό να είναι νεκρός, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Δύο από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, το KAN και το N12 News, επικαλέστηκαν επίσης ισραηλινούς αξιωματούχους, λέγοντας ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός.

Σύμφωνα με πηγές του BBC που γνωρίζουν το θέμα, αυτή τη στιγμή αυξάνεται η πεποίθηση ότι είναι νεκρός, αλλά χρειάζεται ακόμη η τελική επιβεβαίωση.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

 

Από πυρά ισραηλινού τανκ σε σπίτι σκοτώθηκε ο Σινουάρ, λένε πληροφορίες

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ πιστεύεται ότι σκοτώθηκε μετά από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης εναντίον ενός σπιτιού τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος χρηματοδοτείται από το κράτος και λειτουργεί από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε «ύποπτη κίνηση» στον επάνω όροφο ενός κτιρίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οπότε έβαλε εναντίον του με ένα τανκ.

Αργότερα το πρωί, ανέφερε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σάρωσε την περιοχή της επίθεσης και οι στρατιώτες αναγνώρισαν το πρόσωπο του Σινουάρ στα χαλάσματα.

Οι IDF είχαν ήδη εντοπίσει «ασυνήθιστη δραστηριότητα» στην περιοχή, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός, οπότε αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να «αυξήσουν τις σαρώσεις και να μην φύγουν».

Τι θα σήμαινε ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς για τη Μέση Ανατολή -Αναμένεται τεστ DNA

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ελέγχει το ενδεχόμενο ο Γιαχία Σινουάρ να σκοτώθηκε σε επίθεση στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, το AFP μετέδωσε ότι αξιωματούχος ασφαλείας του Ισραήλ λέει ότι ο στρατός διεξάγει τεστ DNA σε μια από τις σορούς για να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον Σινουάρ, και ότι θα χρειαστούν μερικές ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξετάζουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα οδοντιατρικά αρχεία του πτώματος που πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, εκτός από τον έλεγχο του DNA, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει τα βιομετρικά στοιχεία του επειδή πέρασε περισσότερες από δύο δεκαετίες σε ισραηλινή φυλακή για φόνο.

Σύμφωνα με αναλυτές, εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Σινουάρ, η ένταση στη Μέση Ανατολή θα αυξηθεί.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο θάνατος του Σινουάρ, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πιο σημαντικός μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον περασμένο μήνα.

Γκάλαντ: Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε

Ενώ τα δημοσιεύματα και οι εικασίες για τον θάνατο του Σινουάρ πληθαίνουν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε σε ανάρτηση στο Χ: «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε»

 

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο «Χ». Μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με «Χ», σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σκληρές φωτογραφίες του δολοφονηθέντος Σινουάρ.

Ο Σινουάρ ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα