1.-Ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την υπόθεση παρακολουθήσεως του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη είπε ότι δεν γνώριζε.
2.-Προσωπικά δεν τον πιστεύω αλλά αφού το δηλώνει ο πρωθυπουργός πρέπει να το αποδεχθούμε.
3.-Το ότι δεν γνώριζε δείχνει αδυναμία διοίκησης. Όταν δεν ενημερώνεσαι απο τους πιο στενούς συνεργάτες σου για όσα συμβαίνουν στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας, τότε η διοίκηση που ασκείς είναι προβληματική και επικίνδυνη.
4.-Ο μόνος που μπορεί να μας διαφωτίσει είναι ο κ. Κοντολέων. Θα το έκανε αν κινδύνευε να υποστεί τις συνέπειες της πράξης του. Αλλά δεν κινδυνεύει διότι η παρακολούθηση είχει την έγκριση της δικαιοσύνης.
5.-Δυστυχώς, και η δικαιοσύνη είναι άκρως προβληματική στην Ελλάδα. Ας μείνω σ αυτό. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε κράτος δικαίου. Για να είναι κράτος δικαίου μια χώρα πρέπει να έχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Πιστεύει κανείς ότι συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα; Δεν εννοώ ποινικές υποθέσεις που, ακόμη, και εκεί αν χρειαστεί υπάρχει πολιτική παρέμβαση. Υπάρχει έλεγχος των αποφάσεων της δικαιοσύνης;
6.-Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη είναι νόμιμη αλλά επειδή πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο δεν θα έδινε την έγκρισή του να συμβεί. Ερωτήματα:
-Γιατί κ. πρωθυπουργέ δεν θα δίνατε την έγκρισή σας να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός, αν η πληροφορία που είχατε έβλαπτε το εθνικό συμφέρον;
-Αφού η παρακολούθηση εγκρίθηκε απο την αρμόδια εισαγγελέα, σημαίνει ότι έχει βάση. Γιατί καλύπτετε τον κ. Ανδρουλάκη και δεν αποκαλύπτετε τον εθνικά ύποπτο ρόλο του;
-Οφείλετε να αποκαλύψετε στον ελληνικό λαό την εθνικά ύποπτη δραστηριότητα του κ. Ανδρουλάκη. Διαφορετικά, συμμετέχετε στην συγκάλυψη μιας εθνικά ύποπτης υπόθεσης. Άρα η παρουσία σας ως επικεφαλούς της κυβέρνησης είναι, επίσης, εθνικά ύποπτη.
-Όσο δεν αποκαλύπτετε τους εχθρούς της πατρίδας, ο ρόλος σας καθίσταται ύποπτος.
-Περιμένουμε τις αποκαλύψεις απο την παρακολούθηση.
Σωστές ερωτήσεις και σκέψεις, που όμως θα μείνουν αναπάντητες. Το όλων χειρότερο, ότι αυτό λίγους ενοχλεί και οι ενοχλούμενοι δεν έχουν τρόπο αντίδρασης. Όσο για την Δικαιοσύνη, τα έχομε πει κατ’ επανάληψη: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, αφού οι δικαστικοί προάγονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου η νομοθετική εξουσία Βουλή), σε ορισμένες περιπτώσεις, αναλαμβάνει ρόλο ανακριτού. Επίσης, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ισοπολιτεία, παρά μόνο στα χαρτιά (Σύνταγμα), εφ’ όσον υπάρχει παραγραφή αδικημάτων για τούς πολιτικούς, προβλεπομένη από τα ίδια χαρτιά (Σύνταγμα).
Η κυβέρνηση, από ΕΠΕ (εταιρεία περιορισμένης ευθύνης), έχει μετατραπεί σε ΑΕ (ανεύθυνη εταιρεία), ελλείψει σοβαρού και ικανού πολιτικού προσωπικού. Το μεταπολιτευτικό σύστημα, είναι μία κομματική ολιγαρχία, που εδώ και 48 χρόνια κυβερνά έναν πολιτικά ανώριμο λαό.
Ψόφιοι κοριοί…
Αυτό το κράτος μάς έκτισε η Μεταπολίτευση, σ’ αυτό ζούμε, αφού όχι μόνο το ανεχόμαστε, αλλά και το στηρίζομε.
Νόμος 2225/1994 – ΦΕΚ 121/Α/20-7-1994
https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikoinonies-telepikoinonies-telephonia/n-2225-1994.html
Τέσσερις καθηγητές και ένας διδάκτορας μιλούν για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Για να είμαι ειλικρινής, ελάχιστα μ’ ενδιαφέρουν τα καμώματα των καραγκιόζηδων, που ανέλαβαν το 1974 να επαναφέρουν την χώρα στην … δημοκρατία. Σήμερα, σε τόσο κρίσιμες στιγμές, αξιοθρήνητα ανθρωπάκια κρατούν τις τύχες τής χώρας μας στα χέρια των. Θλίψη και αηδία γι’ αυτούς και για όσους κόπτονται γι’ αυτούς.