ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

«Φοβού τους Δαναούς» (κερδοσκόπους «φιλάνθρωπους» όπως ο ΠΟΥ και ο Gates)

«και δώρα φέροντας» (πειραματικά «εμβόλια» στα παιδιά της Γάζας)

Η ειδικός σε θέματα ασφάλειας εμβολίων Δρ. Suzanne Humphries συζήτησε την εκστρατεία εμβολιασμού της πολιομυελίτιδας του ΠΟΥ στη Γάζα ς με την Polly Tommey του CHD.TV. Η Χάμφρις είπε ότι ο ΠΟΥ αναπτύσσει ένα νέο πειραματικό γενετικά τροποποιημένο στοματικό εμβόλιο για την καταπολέμηση ενός τύπου πολιομυελίτιδας που προκαλείται από εμβόλια.

Επιμέλεια: Κλεάνθης Γρίβας

της Brenda Baletti, Ph.D.

The Defender

5 Σεπτεμβρίου 2024

πηγή: /childrenshealthdefense.org

Πάνω από 187.000 παιδιά κάτω των 10 ετών εμβολιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα κατά της πολιομυελίτιδας στην κεντρική Γάζα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της εκστρατείας εμβολιασμού της πολιομυελίτιδας δύο γύρων, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).  [όργανο του ΟΗΕ και του Gates).

Η εκστρατεία, που συνεχίζεται στη νότια Γάζα και πρόκειται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα στη βόρεια Γάζα, θα στοχεύσει σε περίπου 640.000 παιδιά. Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε καθημερινή οκτάωρη κατάπαυση του πυρός στα μέρη όπου χορηγούνται τα εμβόλια, ανέφερε το Reuters .

Η ολοκλήρωση του εμβολιασμού απαιτεί από τα παιδιά να λάβουν μια δεύτερη δόση του εμβολίου σε 4 εβδομάδες.

Η εκστρατεία ξεκίνησε αφού ο ιός πολιομυελίτιδας τύπου 2 που προέρχεται από εμβόλιο εντοπίστηκε σε δείγματα λυμάτων στην κεντρική Γάζα τον Ιούνιο και τέσσερα παιδιά αναφέρθηκαν ότι είχαν οξεία χαλαρή παράλυση, μια κατάσταση με πολλές πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένου του ιού της πολιομυελίτιδας.

Η πολιομυελίτιδα που προέρχεται από το εμβόλιο εμφανίζεται όταν ο εξασθενημένος ιός πολιομυελίτιδας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή εμβολίων από του στόματος ανακτά τη μολυσματικότητα του και αρχίζει να κυκλοφορεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το πειραματικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας από του στόματος χρησιμοποιείται συνήθως επειδή οι διαχειριστές υποστηρίζουν ότι έχει πολλά οφέλη για τον μαζικό εμβολιασμό σε περιοχές με χαμηλούς πόρους, δήλωσε η Δρ. Suzanne Humphries  σε συνέντευξή της στην Polly Tommey στο CHD.TV.

Η Δρ. Suzanne Humphries είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Διάλυση ψευδαισθήσεων: Ασθένειες, εμβόλια και η ξεχασμένη ιστορία» (Dissolving Illusions: Diseases, Vaccines, and The Forgotten History»), το οποίο περιλαμβάνει μια εκτενή ιστορία της πολιομυελίτιδας και του εμβολίου εναντίον της.

Επειδή το από του στόματος εμβόλιο δεν χρειάζεται ψύξη και δεν απαιτείται να χορηγείται από επαγγελματίες παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιείται για μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού, είπε η Humphries.

Ωστόσο, το από του στόματος εμβόλιο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία του ιού της πολιομυελίτιδας που κυκλοφορεί τώρα και μολύνει εκατοντάδες ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Τι είναι το εμβόλιο nOPV2 που χορηγείται στα παιδιά της Γάζας

▪ Τα παιδιά της Γάζας λαμβάνουν ένα γενετικά τροποποιημένο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Gates, το οποίο δεν έχει αδειοδοτηθεί πλήρως, απλώς το 2023 του χορηγήθηκε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης  [δηλαδή άδεια πειραματικής χρήσης].

▪ Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Gates, και προωθείται από τον ΠΟΥ, σημαντικότερος χρηματοδότης του οποίου είναι ο Bill Gates.

▪ Το εμβόλιο που χορηγείται τώρα σε παλαιστίνια παιδιά στη Γάζα είναι το  nOPV2 , ένα νέο πειραματικό εμβόλιο πολιομυελίτιδας από του στόματος, που εστιάζει στην πολιομυελίτιδα τύπου 2.

▪ Το πειραματικό εμβόλιο nOPV2 είναι γενετικά τροποποιημένο για να αποτρέψει τη μετάλλαξη και την ανάκτηση λοιμογόνου δράσης του ιού της πολιομυελίτιδας που κυκλοφορεί τώρα.

▪ Επειδή αυτό το από του στόματος εμβόλιο δεν χρειάζεται ψύξη και δεν χρειάζεται να χορηγηθεί από επαγγελματίες παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, είναι ευκολότερο να το χρησιμοποιείται για μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού.

▪ Ωστόσο, αυτό το πειραματικό εμβόλιο από του στόματος είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία του ιού της πολιομυελίτιδας που κυκλοφορεί τώρα και μολύνει εκατοντάδες ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Το Nature ανέφερε ότι με το εμβόλιο nOPV2 – που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates – έχει ήδη αποδειχθεί σε τουλάχιστον δύο χώρες ότι ο ιός της πολιομυελίτιδα τύπου 2 εναντίον του οποίου στρέφεται το εμβόλιο nOPV2, ανακτά τη λοιμογόνο δράση του. Όπως είπε η Δρ. Suzanne Humphries:

«Είναι ενδιαφέρον ότι το Ισραήλ ξαφνικά εμφανίζεται ανθρωπιστικό και πρόκειται να κάνει διακοπές ενός παράλογου πολέμου επειδή του το ζήτησαν ο ΟΗΕ και ο ΠΟΥ, ώστε να μπορέσουν να μπουν και να σώσουν όλα αυτά τα παιδιά που έχουν πιθανώς μολυνθεί από έναν ιό πολιομυελίτιδας που προέρχεται από εμβόλιο, χορηγώντας τα ένα νέο γενετικά τροποποιημένο από του στόματος εμβόλιο πολιομυελίτιδας που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ πλήρως, το οποίο κυκλοφορεί πειραματικά με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Και οι περισσότερες δοκιμές του εμβολίου έγιναν από νωρίς σε άτομα που είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένα, έτσι ώστε να είναι λιγότερες οι πιθανότητές τους να έχουν μετάλλαξη».

«Eάν το ένα μωρό 10 μηνών  που βρέθηκε θετικό είναι μερικώς παράλυτο, αλλά πιθανότατα θα ανακτήσει τη χρήση του άκρου του. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από πολιομυελίτιδα ανακτούν τη χρήση των άκρων τους μέσα σε 60 ημέρες. Η πολιομυελίτιδα, μια ασθένεια που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό και παραλύει τα άκρα, μπορεί να προκληθεί μόνο με τοξίνες. Και εάν εμπλέκεται ένας ιός, γίνεται πιο διεισδυτικός παρουσία ορισμένων χημικών ουσιών».

«Από την άλλη έχει γίνει ελάχιστη ή καθόλου συζήτηση για τις βόμβες που έπεσαν στη Γάζα, οι οποίες έλιωναν κτίρια, πλαστικά, ηλεκτρισμό και χημικά – για να μην αναφέρουμε το τι υπήρχε στις βόμβες. Η ποσότητα της τοξικότητας που έπρεπε να υπομείνουν οι άνθρωποι σε αυτή την περιοχή είναι αστρονομική».

«Δεν γνωρίζουμε καν τις περισσότερες από τις χημικές ουσίες στις οποίες εκτίθενται αυτοί οι άνθρωποι στη Γάζα. Για παράδειγμα, αν έριχναν βόμβες σε εργοστάσια που κατασκεύαζαν φυτοφάρμακα, αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει παράλυση σε πολλούς ανθρώπους γύρω από την βομβαρδισμένη περιοχή».

«Επίσης, δεν συζητούνται καθόλου οι παρενέργειες του εμβολίου επίσης. Ποιος θα εντοπίσει και θα παρακολουθήσει τα ανεπιθύμητα συμβάντα; Ποιος θα ασχοληθεί με τα προβλήματα αυτών των παιδιών αν τους συμβεί κάτι [με το νέο εμβόλιο];»

«Είναι το ίδιο παλιό βιβλίο, όπου ένας πόλεμος ή μια κρίση χρησιμοποιείται για να κυκλοφορήσει ένα νέο, ελάχιστα ή καθόλου ελεγμένο εμβόλιο. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι στην Γάζα θα πρέπει να είναι κάπως καχύποπτοι για το τι συμβαίνει εκεί».

Η Δρ. Suzanne Humphries, που στο βιβλίο της περιγράφει τη διαφθορά εντός του ΠΟΥ και του ΟΗΕ που σχετίζεται με τις ασθένειες και τα εμβόλια, αναρωτήθηκε «γιατί οι υπηρεσίες επικεντρώνονταν στον εμβολιασμό και όχι σε πιο επείγοντα και θεμελιώδη ζητήματα δημόσιας υγείας – που δημιουργήθηκαν ως συνέπεια αυτού του πολέμου και σε ολόκληρη τη χώρα – στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Οι κάτοικοι της Γάζας στερούνται τροφής, πόσιμου νερού και βασικής ιατρικής περίθαλψη. Και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν επειδή οι καταυλισμοί δεν έχουν αποχετευτικά συστήματα, κάτι που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με το σκάψιμο αποχωρητηρίων».

Όπως ανέφερε η Common Dreams, από τις 19 Αυγούστου, τουλάχιστον 16.480 παιδιά έχουν σκοτωθεί ως άμεσο αποτέλεσμα του πολέμου και χιλιάδες παραμένουν αγνοούμενοι ή νεκροί. Πολλά από αυτά τα παιδιά πέθαναν από την πείνα και πολλά άλλα αντιμετωπίζουν την πείνα και τον υποσιτισμό.

Brenda Baletti, Ph.D. είναι ανώτερη ρεπόρτερ του The Defender. Έγραψε και δίδαξε για τον καπιταλισμό και την πολιτική για 10 χρόνια στο πρόγραμμα συγγραφής στο Πανεπιστήμιο Duke. Είναι κάτοχος Ph.D. στην ανθρωπογεωγραφία από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

childrenshealthdefense.org

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα