ΠΑΣΟΚ: Ο οδικός χάρτης και οι αλλαγές προσώπων σε κόμμα και βουλή που σχεδιάζει ο Ανδρουλάκης – Πιθανή και υποψηφιότητα Κατρίνη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
28.06.202413:33

Με μεγάλο ενδιαφέρον, ου μην και αγωνία, όπως είναι λογικό, αναμένεται η εισήγηση που θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή.

Το κρίσιμο θέμα είναι εάν θα προσδιορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, καθώς δέχεται ισχυρή πίεση να επισπεύσει κατά πολύ τις κάλπες, από τον Δεκέμβριο του 2025 που λήγει η θητεία του.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν μεν ότι έχει αποδεχθεί την ιδέα μίας αναμέτρησης μέσα στο 2024, όπως έχουν ζητήσει οι αμφισβητίες του, αλλά μέχρι να ανακοινώσει οτιδήποτε ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις προθέσεις του.

Ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται άλλωστε να σχεδιάζει μία σειρά από κινήσεις και αλλαγές, που κρίνονται επιβεβλημένες στο δρόμο προς τις κάλπες.

Αλλαγές σε πρόσωπα πρωτίστως, μετά τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και κυρίως στις ευρωεκλογές.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο σχεδόν δεν μιλιούνται πλέον μετά την αποτυχία του γραμματέα να εκλεγεί ευρωβουλευτής, «πληρώνοντας» σε μεγάλο βαθμό τη δυσφορία της βάσης προς τον κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική πρόθεση του προέδρου ήταν να προτείνει για γραμματέα τον Νίκο Μήλη, αλλά εκφράστηκαν διαφωνίες από πολλές πλευρές, ακόμα και από τον ίδιο τον κ. Σπυρόπουλο.

Πλέον επικρατέστερη για τη θέση εμφανίζεται η Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Η πλευρά των αμφισβητιών εμφανίζεται έτοιμη να επιλέξει το λευκό – ούτε να επικροτήσει, ούτε να εμποδίσει την κίνηση του προέδρου στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεύτερη μεγάλη αλλαγή, θα είναι πιθανόν στη θέση του εκπροσώπου τύπου. Η σκέψη είναι να αναλάβει ο Παύλος Χρηστίδης αντί του Θανάση Γλαβίνα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε δυνητικά και την επίτευξη μίας σημαντικής συμμαχίας για τον κ. Ανδρουλάκη στη μάχη της ηγεσίας. Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης ξεκαθάρισε στο topontiki.gr ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο για τον ίδιο.

Ένα τρίτο πεδίο αλλαγών μπορεί να είναι στο κοινοβούλιο, αν και το πιο δύσκολο.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό με μία πολύ σκληρή επιστολή προς τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος όμως επέλεξε να μην προχωρήσει μέχρι τώρα στην αντικατάστασή της, φοβούμενος ίσως και μία δυσάρεστη ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σε κανονικές συνθήκες και μόνο από το περιεχόμενο της επιστολής, ο πρόεδρος του Κινήματος θα έπρεπε να δρομολογήσει αμέσως την αλλαγή με την εκλογή νέου προσώπου στη θέση του γραμματέα της ΚΟ και γι αυτό είναι άγνωστο εάν θα το κάνει ακόμα και τώρα.

Εκτιμάται ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ήθελε να αλλάξει και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τοποθετώντας άλλο πρόσωπο στη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής, την οποία δικαιούται το ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς το θέμα πάει στην Ολομέλεια του Σώματος και παίρνει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις.

Ωστόσο, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα χρειαστεί να τοποθετήσει νέο κοινοβουλευτικό  εκπρόσωπο, αντί του Μιχάλη Κατρίνη. Ο βουλευτής Ηλείας φέρεται να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μπαίνοντας κι αυτός στην κούρσα, μόλις ανοίξει η διαδικασία.

Ο κ. Κατρίνης θα είναι έτσι ο τέταρτος, μαζί με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο και Χάρη Δούκα, που θα δώσει τη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος. Τις οριστικές αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει εντός των ημερών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

topontiki.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα