Παγκόσμιες Κληρονομιές της «Εποχής των Εμφυλίων Πολέμων» – Διεθνές Συνέδριο στο ΑΠΘ

- Advertisement -

Θεσσαλονίκη, 15/10/2024

Ο Τομέας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Centre for War Studies του University College Dublin, διοργανώνει διεθνές επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Διαπλεκόμενες πορείες: Παγκόσμιες συνδέσεις και κληρονομιές της Eυρωπαϊκής “Εποχής των Εμφυλίων Πολέμων” (Entangled trajectories: Global connections and legacies of Europe’s ‘Age of Civil Wars’)».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Το Συνέδριο θα διερευνήσει τις παγκόσμιες διασυνδέσεις και τις κληρονομιές των εμφύλιων πολέμων κατά τον εικοστό αιώνα. Στόχος του είναι να παράσχει μια συγκριτική και σχεσιακή ανάλυση των ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών εμφυλίων πολέμων, φέρνοντας σε επαφή μελετητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, ακαδημαϊκά περιβάλλοντα και διαφορετικές ηπείρους.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 27 διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η αγγλική.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.hist.auth.gr/administration_annou/diethnes-epistimoniko-synedrio-me-titlo-entangled-trajectories-global-connections-and-legacies-of-europes-age-of-civil-wars-1917-1949-thessaloniki-18-19-okt/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα