Μιχαήλ Κωσταράκος: Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΜΑΣ “ΜΙΛΑΕΙ”  ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΓΙΑ  ΤΑ ΜΟΛΥΒΕΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ

- Advertisement -

του Σεραφείμ Μηχιώτη

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματισθεί γιά το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1- Θεσσαλονίκη), με προσκαλούντες σε αυτή, τη σύζυγο του Στρατηγού, τον Αντιστράτηγο ε.α. Νικόλαο Πιτσόλη και τις Εκδόσεις «Ινφογνώμων», που κυκλοφορούν τον πολυσέλιδο τόμο

 

 

Γιά μία διπλή εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη αρχικώς και στην Αθήνα στη συνέχεια, η οποία παραπέμπει στον αείμνηστο Ευπατρίδη Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο που έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιουνίου 2023, μάς πληροφορεί η σχετική πρόσκληση της συζύγου του, Κατερίνας Σγουρού-Κωσταράκου. Και μάς κινεί ήδη το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνον διότι θα τιμηθεί η μνήμη του Στρατηγού, αλλά κυρίως, εν προκειμένω, διότι θα δει το φως της δημοσιότητας η εξαιρετική συλλογή με τα χιλιάδες μολυβένια στρατιωτάκια που είχε συγκεντρώσει ο Μιχάλης Κωσταράκος, να παρουσιάζονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

 

Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος (1956-2023)

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματισθεί γιά το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1- Θεσσαλονίκη), με προσκαλούντες σε αυτή, τη σύζυγο του Στρατηγού, τον Αντιστράτηγο ε.α. Νικόλαο Πιτσόλη και τις Εκδόσεις «Ινφογνώμων», που κυκλοφορούν τον πολυσέλιδο τόμο.

Ομιλητές στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, 9ης Νοεμβρίου 2024, με θέμα «Η Παγκόσμια Ιστορία μέσα από τα μολυβένια στρατιωτάκια», θα είναι οι:

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής, Non Resident Fellow, Geneva Centre for Security Policy,

Βασίλειος Νικόλτσιος, Συνταγματάρχης ε.α, φαρμακοποιός, ειδικός σύμβουλος Πολεμικού Μουσείου,

Νικόλαος Πιτσόλης, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διευθυντής Ζ΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ,

Σάββας Καλεντερίδης, στρατιωτικός αναλυτής, συγγραφέας, εκδότης

Συντονιστής στην εκδήλωση παρουσίασης ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός

 

 

 

Και δύο λόγια γιά το βιβλίο, που παρουσιάζεται στις 9 Νοεμβρίου 2024:

Υπερβαίνουν τις 3.000 τα μολυβένια στρατιωτάκια που συγκέντρωνε ένα-ένα, με μεθοδικότητα και περισσή υπομονή και επιμονή ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, θέλοντας να συνδέσει με τα πρόσωπά τους χιλιάδες χρόνια ιστορίας της ανθρωπότητας, από την αρχαία εποχή μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και ακριβώς, μέσα από αυτή την τόσο πρωτότυπη και μοναδική αντιστοίχιση που είχε εμπνευσθεί και είχε αρχίσει να εκπονεί ο αείμνηστος Μιχάλης Κωσταράκος δίχως να προλάβει να ολοκληρώσει, αυτό το μοναδικό έργο του συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μετά θάνατον με την πολύτιμη συμβολή του Αντιστρατήγου ε.α. Νικ. Πιτσόλη, συνεργάτη του εν ζωή στα πρώτα βήματα αυτής της εμβληματικής προσπάθειας.

Με τον τρόπο αυτό παρουσιάζονται ένα-ένα τα μολυβένια στρατιωτάκια, με επεξηγηματικά συνοδευτικά κείμενο στις 700 περίπου σελίδες της έκδοσης από τον «Ινφογνώμονα».

Γιά την αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, τη Δευτέρα-9 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 19:30, λεπτομέρειες εν καιρώ.

Με την ευκαιρία, ανανεώνω την έκφραση της πιό υψηλής προσωπικής εκτίμησής μου και εξαιρετικής τιμής προς το πρόσωπο του Στρατηγού ε.α. Μιχάλη Κωσταράκου, Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώτου Προέδρου από την Ελλάδα της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EU/MC), συνοδευόμενες από την παντοτινή ανάμνηση της αγάπης και τις φιλίας, με τις οποίες με περιέβαλλε. Ήταν εξαιρετική προσωπικότητα, πρότυπο από κάθε άποψη, γιά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που υπηρέτησε με συνέπεια, αλλά και γιά την κοινωνία γενικότερα.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

 

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα