Ο ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Σε κείμενό μου την Κυριακή με τίτλο “έφθασε τα όριά της η Τουρκία” επισήμανα, επικαλούμενος το βιβλίο του Πωλ Κέννεντυ “η άνοδος και η πτώση των Μεγάλων δυνάμεων”, πως κύρια αιτία κατάρρευσης των δυνάμεων είναι η υπερεπέκτασή τους. Και η Τουρκία έφθασε τα όρια αυτά.
Δημοσίευμα του Middle East Eye έχει ως τίτλο “Turkey to deploy frigates to guard energy exploration ship in Somalia”, “Η Τουρκία θα αναπτύξει φρεγάτες για τη φύλαξη του πλοίου εξερεύνησης ενέργειας στη Σομαλία”. Η Σομαλία είναι ένα ακόμη μέτωπο που άνοιξε η Τουρκία. Πλοία και στρατός στη Σομαλία, πλοία και στρατός στη Λιβύη, πλοία και στρατός στον ¨Ευξεινο, κατοχικές δυνάμεις στη Συρία, αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ, πλοία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, διπλωματικό μέτωπο με το Ισραήλ, ναζάκια προς τις ΗΠΑ, αεροπορική αδυναμία.
Όλα αυτά ταυτόχρονα ούτε οι ΗΠΑ μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.
Μόνο η Αθήνα φοβάται. Η παρακμασμένη και πολιτικά και κοινωνικά Αθήνα.
Την ώρα, μάλιστα, που υπάρχουν νέα πολεμικά μέσα που μπορούν να καταστήσουν μια επιχείρηση αβέβαιη στον θεωρούμενο ισχυρό.
Χρειάζεται αλλαγή του δόγματος του “δεδομένου” και οικοδόμηση συμμαχιών που θα πλαγιοκοπούν τον αντίπαλο. Τρέμουν, και μόνο, με την ιδέα στην Αθήνα. Οπότε, κανείς δεν μας φταίει. Εμείς υπονομεύουμε την ύπαρξή μας. Οικοδόμηση εθνικά ωφέλημων συμμαχιών για να προστατευτούμε απο έναν συμμαχικό θανάσιμο αντίπαλο [την Τουρκία] δεν σημαίνει αμφισβήτηση ούτε του προσανατολισμού της χώρας, ούτε των συμμαχικών υποχρεώσεων. Για να τα παράσχουμε αυτά στη Δύση πρέπει να υπάρχουμε.
Ας εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας το ΝΑΤΟ και η Δύση (απο την Τουρκία) και τότε τα πράγματα θα αλλάξουν. Όσο, όμως, τα αποδέχονται, όσο αποδέχονται στη Συμμαχία πως η προστασία που παρέχει δεν περιλαμβάνει την τουρκική απειλή, κάτι πρέπει να κάνει η χώρα.
Διαφορετικά παραδίδεται αμαχητί.
Allah Erdoğan’ı korusun. Başka cephelerde de başkan. seninle
ΥΓ: το κείμενό μου στο οποίο αναφέρομαι
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Σαββιδη εάν είμασταν σοβαρό κράτος δεν θα μας τσιμπούσαν και οι κότες.
    Δεν θα αναφερθώ στα μπαλκάνια, αλλά οι φρεγάτες που πήγαν στην Λυβιη θα έπρεπε να ήταν στον πάτο όπως άγνωστα αεροπλάνα τους έκαναν γιαμπαλο την βάση

  2. Ας καθίσουμε σταυροπόδι καλοί μου Έλληνες .
    Υπάρχει κανείς Έλληνας ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ – ότι ,στας δυσμάς του πολιτικού βίου ο κ. Έρντογαν -ο Αλλάχ θα κρίνει πότε θα τον πάρει κοντά του- και τώρα που μπορεί να ξαναζήσουμε νέα Εργκενεκόν στην Τουρκία με το διχασμένο Σώμα των Αξιωματικών ,οι οποίοι (ας μη το ξεχνάμε) είναι βάσει του Συντάγματος (θυμηθείτε εικόνες από τις συσκέψεις του Εθνικού Συμβουλίου με τους ”αστράδες” Τούρκους Στρατηγούς) οι φρουροί της Κεμαλικής Τουρκικής Δημοκρατίας-
    θα υπογράψει ολιστικό πόλεμο με την σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ Ελλάδα και ότι όλοι οι άλλοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα αφήσουν αβοήθητη την Ελλάδα, μια Ελλάδα που μετά το 1974 ”παίρνει τ’απάνω της” παντού και εξοπλίζεται προετοιμάζοντας σθεναρή άμυνα -και μετά επίθεση (αν την αφήσουν) σε Ελλάδα και Κύπρο ;;;.
    Ξεφύγαμε, να ξεφύγετε- αδέλφια από το 1974 .
    Ο μόνος φόβος μας είναι να μη διχασθούμε και να μη δώσουμε πρώτη την αφορμή για τα γλωσσικά ”μπούλιγκ” των Τούρκων κυβερνητικών και να μη ”μετράμε” τι δηλώνουν οι κομματικοί ,όπως προχθές ο κ. Τσελίκ για το τουρκικό χαχολιστάν .
    Γιατί να μη πιστεύουμε πως ”έχουν γνώσιν οι φύλακες” μας -ειδικά αυτοί που και το 2008 και το 2018 έδειξαν ότι δεν θα ”πουλήσουν” τα όσια και τα ιερά της Πατρίδος.
    Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης

  3. “Ας εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας το ΝΑΤΟ και η Δύση…”

    Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι. Αν μπλέξει σε πόλεμο η Τουρκία και χάσει, αυτό θα οφείλετε στην υπερεξάπλωσή της και την μεγαλομανία τού Έρντογαν. Αυτό μάς γλυτώνει μέχρι τώρα από την Τουρκική απειλή και η υποχωρητικότητα που δείχνομε. Αφού οι Τούρκοι παίρνουν λίγο-πολύ αυτά που θέλουν, επειδή η Αθήνα τούς φοβάται, ποιος ο λόγος να κάνουν πόλεμο;

    Κατά τ’ άλλα, οι συμμαχίες και συμφωνίες με άλλα κράτη είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ποτέ κανείς δεν προσέτρεξε σε βοήθειά μας, αν δεν είχε συμφέρον.

  4. ΕΛΛΗΝΕΣ -το γράφω με κεφαλαία, φωνάζοντάς το-.
    Εκτός από την μια νησίδα από τις δύο των Ίμια το 1996 , ποια άλλη επικράτεια δώσαμε στην Τουρκία χωρίς πόλεμο ;;;.
    Παράκληση για μονολεκτικές απαντήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα