Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν -Τι είπε ο Τζο Μπάιντεν

- Advertisement -

 

Τζο Μπάιντεν
03/10/2024  09:32
Ένα χτύπημα του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν δεν θα είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν.

Με τη Μέση Ανατολή κυριολεκτικά εν βρασμώ, τα χτυπήματα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ να συνεχίζονται και τα σενάρια να οργιάζουν για την απάντηση του Τελ Αβίβ στο Ιράν, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι ξεκαθαρίζουν τη στάση τους ως προς κάποιες παραμέτρους του χτυπήματος.

Ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, καθώς ταξίδευε με το Air Force One προς τις πληγείσες περιοχές του τυφώνα Helene, αν θα υποστήριζαν οι ΗΠΑ οποιοδήποτε ισραηλινό χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. «Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Είναι σαφές ότι ο Μπάιντεν λέει στην ισραηλινή ηγεσία ότι οποιαδήποτε επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι εκτός ορίων.

Είπε επίσης ότι είχε μιλήσει με άλλους παγκόσμιους ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη της G7 και ότι το Ισραήλ θα πρέπει να απαντήσει «αναλογικά».

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι θα επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις στο Ιράν.

Το BBC αναφέρει ότι «η αίσθηση είναι μέχρι στιγμής ότι η ισραηλινή απάντηση δεν είναι άμεσα επικείμενη, ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τα αντίποινα, αλλά εξακολουθούν να προτρέπουν σε αυτοσυγκράτηση -τουλάχιστον σε βαθμό που να προσπαθούν να αποτρέψουν μια περαιτέρω ιρανική αντεπίθεση».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές θα συνεχιστούν και οι Λιβανέζοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο νότιο τμήμα της χώρας δεν πρέπει να επιστρέψουν, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός στο Telegram.

Τα χθεσινά χτυπήματα έφθασαν μέχρι το κέντρο της Βηρυτού.

Μια δυνατή έκρηξη ακούστηκε τα μεσάνυχτα και το κτίριο που επλήγη ήταν στη συνοικία Μπατσούρα, κοντά στο λιβανέζικο κοινοβούλιο -η πρώτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε την καρδιά της πρωτεύουσας σε αυτή τη σύγκρουση.

Οι εικόνες από τα επακόλουθα έδειχναν μια πολυκατοικία με σοβαρές ζημιές, με τον πρώτο όροφο να έχει καταστραφεί εν μέρει.

Η Νταχιέ, προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό, δέχθηκε επίσης επίθεση. Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης για αρκετές περιοχές λέγοντας ότι θα στοχεύσει εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Στο νότιο τμήμα της χώρας, υπήρχαν ενδείξεις ότι το Ισραήλ ετοιμαζόταν να επεκτείνει τη χερσαία εισβολή του, με την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στα σύνορα χθες.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ -240 ρουκέτες από τον Λίβανο χθες
Χθες, περισσότερες από 240 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Και τα πυρά ρουκετών φαίνεται να συνεχίζονται, με προειδοποιητικές σειρήνες σε τουλάχιστον τέσσερις περιοχές στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, αναφέρουν οι IDF στο Telegram.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα