Μητσοτάκης-Ερντογάν συνάντηση 6η με την Τουρκία να έχει αρπάξει ήδη τον πλούτο του Αιγαίου! Δημ.Διακομιχάλης

- Advertisement -

Σε λίγες ώρες ο κ.Μητσοτάκης θα συναντήσει στη Νέα Υόρκη τον κ.Ερντογάν. Τόπος συνάντησης το «Σπίτι της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη. Είναι η έκτη συνάντηση σε ένα χρόνο και οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ελάχιστα για να μην πούμε τίποτα ,απ΄ όσα συζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως την ίδια στιγμή πολλά έχουν αλλάξει εις βάρος μας στο Αιγαίο. Θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός ή κομματικά φανατισμένος για να μην μπορεί να δει ότι το καθεστώς του Αιγαίου έχει αλλάξει σε κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα, που επηρεάζουν δυσμενώς την χώρα και σε οικονομικό επίπεδο.

Η Τουρκία απειλεί στρατιωτικά την Ελλάδα, αλλά ήδη την έχει «κατασκτήσει» σε τομείς της οικονομίας. Ένας απ΄ αυτούς είναι η αλιεία που αποτελούσε πλούτο χειροπιαστό για την χώρα. Διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Διακομιχάλη , τέως δημάρχου Καλύμνου. Θα καταλάβετε ,γιατί υποστηρίζουμε ότι στο Αιγαίο πολλά έχουν αλλάξει.     

Κύριε Πρωθυπουργέ όχι άλλη ανοχή στην εισβολή των Τούρκικων μηχανοτρατών στα χωρικά μας ύδατα.

Κάθε φορά που κάνει κάποια δήλωση ο Ερντογάν σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων, στην Ελλάδα αρχίζουν οι αναλύσεις για το που το πάει ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Τα πράγματα είναι απλά!!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ως μέγας Ισλαμιστής πιστός στον Εθνικό όρκο της χώρας του, κάνει τα πάντα για να ανατρέψει το καθεστώς στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και να τουρκοποιήσει όλη την Κύπρο με την επιχειρούμενη λύση των δύο κρατών στο νησί.

Το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και το Κυπριακό είναι μέρος του καμβά που από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν υφάνει οι Τούρκοι διαμορφώνοντας συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας.

Η παράνομη εισβολή και κατοχή του 38% του Κυπριακού εδάφους από την Τουρκία από το 1974 μέχρι σήμερα, η αιτία πολέμου από το 1985 εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ, η αμφισβήτηση του εναέριου χώρου από τα 10 ν.μ στα 6 ν.μ., η έρευνα και Διάσωση ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού στο Αιγαίο, τα Ίμια, η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας 150 νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όταν η Τουρκία έχει αναπτύξει την στρατιά του Αιγαίου με εκατοντάδες αποβατικά σκάφη, η Γαλάζια πατρίδα, το παράνομο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο η δήθεν ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, οι παράνομες διαχρονικά ΝΑΥΤΕΧ και ΝΟΤΑΜ και τα γεγονότα στη ΚΑΣΟ, συνθέτουν ολοκληρωμένα τον καμβά του ακήρυχτου Ελληνο- Τουρκικού πολέμου.

Συνηθίσαμε να μιλάμε για Ελληνο-Τουρκικές διαφορές και προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο, αφού εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα από την Τουρκία , ενώ αυτή είναι που διεκδικεί τα πάντα από τη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση για να μην εξανίσταται το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας και τα Μ.Μ.Ε για το τι λέγεται και πράττεται από τους εκάστοτε κυβερνώντες στην γειτονική χώρα, ανεξάρτητα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε) επί ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΓΙΛΜΑΖ το 1988, ή από την Διακήρυξη των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1923, καλό είναι να διαβάσουν τον Εθνικό Όρκο των Τούρκων (με τα έξι σημεία του) που ψήφισε το τελευταίο Οθωμανικό Κοινοβούλιο το 1920 και θα κατανοήσουν άπαντες πως πορεύεται η σημερινή Τουρκία, παρά τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 που υποτίθεται ότι κατάργησε τον Εθνικό όρκο των Τούρκων.

Καλό είναι επίσης οι πολιτικοί μας να διαβάσουν και το βιβλίο με τίτλο << Το Στρατηγικό Βάθος >> του πρώην Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου που κινείται στο πνεύμα του Εθνικού Όρκου των Τούρκων , δηλαδή μια νεοθωμανική κοσμοθεωρία.

Αυτός ο αναθεωρητισμός που προβλέπεται στον Εθνικό όρκο των Τούρκων αφορά κυρίως την Ελλάδα και οφείλουμε ως Ελληνισμός (Ελλάδα – Κύπρος ) να εγκαταλείψουμε την νιρβάνα  που μας διακατέχει, το φοβικό σύνδρομο και την πολιτική του κατευνασμού και να χαραχθεί επιτέλους Εθνική Στρατηγική απέναντι στον Τουρκικό Αναθεωρητισμό αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα Εθνικά μας σύνορα στη στεριά, τη Θάλασσα και τον αέρα διασφαλίζοντας έτσι τα εθνικά μας συμφέροντα.

Χωρίς την διάθεση να σταθώ στα όσα συνέβησαν τελευταία στη Κάσο με το Ιταλικό σκάφος Levoli Relume και να προσεγγίσω το θέμα με τα όπια στοιχεία διαθέτω, θα σταθώ όμως στο θέμα της σχεδόν καθημερινής εισβολής των Τουρκικών Μηχανοτρατών στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα που ψαρεύοντας φθάνουν σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές των νησιών μας, φθάνουν δηλαδή μέχρι και τα 300-400 μέτρα , μια πρακτική που έχει γίνει καθεστώς με ότι αυτό σημαίνει για τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας με πολλές παρενέργειες:

1. Μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων της χώρας σε βάρος των ψαράδων μας.

2. Ζητήματα βιωσιμότητας του αλιευτικού επαγγέλματος από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελλόριζο.

3. Παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας που προβλέπει από την 1η  Ιουνίου μέχρι την 30η  Σεπτεμβρίου απαγόρευση της αλιείας με μηχανότρατες εντός των χωρικών μας υδάτων, ενώ από την 1η  Οκτωβρίου έως την 31η  Μαΐου επιτρέπεται μεν η αλιεία αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μιλίου από τις ακτές.

4. Ταυτόχρονα οι Τουρκικές μηχανότρατες μιας και η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη λογική του τσαμπουκά, ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα παράνομα χωρίς να υπολογίζουν κανένα, αφού οι Ελληνικές Αρχές δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από την Ελληνική Νομοθεσία για την παράνομη αλιεία εντός των χωρικών μας υδάτων.

5. Η παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από τις τουρκικές μηχανότρατες συνιστούν πραγματική παραβίαση των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα και εμείς είμαστε απλοί θεατές.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία.

Τεράστια ευθύνη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βέβαια έχει και η Ε.Ε αναφορικά με την αλιεία στη Μεσόγειο, που οι περιοριστικές της πολιτικές ισχύουν για τις χώρες κράτη μέλη της Ε.Ε και όχι για τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου. (Τουρκία, Τυνησία, Λιβύη , Αίγυπτο κ.λ.π) με αποτέλεσμα οι Τούρκοι ψαράδες να καννιβαλίζουν τα χωρικά μας ύδατα.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνει η Ε.Ε.

Η συμπεριφορά των Τούρκων ψαράδων εντάθηκε από την επομένη, όταν ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ πριν γίνει Πρωθυπουργός, είπε το αλησμόνητο ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.

Και όταν με τον Ποινικό Κώδικα (Ν.4619/ 2019) από την 1-7- 2019 χωρίς καμία αιτιολογία, καταργήθηκε το αδίκημα της αλιείας στα χωρικά μας ύδατα όπως προβλεπόταν στο ποινικό κώδικα στο άρθρο 401 από το 1951, έκτοτε οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή με εντολή Ερντογάν το σχέδιο τους να αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση της εισβολής στα Ελληνικά χωρικά ύδατα των Τούρκων ψαράδων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελόριζο, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να εμφανίζονται μαζί πέντε και δέκα μηχανότρατες και να φτάνουν σε απόσταση βολής από τις ακτές των νησιών μας , ορατές με γυμνό μάτι, Δεν προσπερνώ τις πρόσφατες καταγγελίες του Προέδρου των ψαράδων της Λέρου ότι πέντε μηχανότρατες ήταν έξω από το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας , γιατί αυτή η εξέλιξη είναι άκρως επικίνδυνη και θλιβερή και δεν αξίζει στην ιστορία μας.

Επιτέλους η Ελληνική πολιτεία οφείλει να μην ανεχθεί άλλο αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, τόσον για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, όσον και για την προστασία των ψαράδων μας και των αλιευτικών αποθεμάτων μας.

Οι δυνατότητες υπάρχουν στην ελληνική ακτοφυλακή!!

Αυτό όμως για να γίνει πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία της χώρας προς την Ελληνική ακτοφυλακή.

Για τους παραβάτες επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά την ισχύουσα νομοθεσία που ψήφισε η ίδια (Ν.4855/2021, άρθρο 97 παρ. 1 ΦΕΚ Α, 215/12-11-2021) και θεσπίστηκε εκ νέου το αδίκημα της παράνομης αλιείας στην αιγιαλίτιδα ζώνη για να σταματήσει η παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από αλιευτικά σκάφη ξένων χωρών.

Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ποινές από 10 ημέρες έως 5 χρόνια.  Επίσης προσαρμόστηκε και επανενεργοποιήθηκε το άρθρο 33 του Αλιευτικού Κώδικα (Ν.Δ.420/1970) ώστε οι ποινές να εκτελούνται σε βάρος όλων των μελών του πληρώματος του σκάφους που θα ελλιμενιστεί σε οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι.

Όμως το αμείλικτο ερώτημα είναι:

Γιατί η Τούρκοι ψαράδες είναι τόσο προκλητικοί και παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, πού είναι μόλις 6 ν.μ. και μάλιστα με τα ΑΙS ανοιχτά;

Η απάντηση δυστυχώς είναι εύκολη.

Οι Τούρκοι ψαράδες υλοποιούν εντολές της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας η οποία αμφισβητεί συλλύβδην το status στο Αιγαίο ( Γαλάζια Πατρίδα, τουρκολιβικό μνημόνιο κ.λ.π), όπως αυτό καθορίστηκε από τις Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις (Συνθήκη της Λωζάνης, Ιταλοτουρκική Συμφωνία του 1932 για χαράξει στον θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων κ.λ.π) και που δεν ευνοούν τον Τουρκικό επεκτατισμό.

Δεν έχω περιέργεια τι θα συμβεί αν ένα Ελληνικό ψαράδικο παραβιάσει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας . Αμέσως θα τον συλλάβουν. Από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει τι θα γίνει.

Γι’ αυτό επιτέλους  η Ελληνική πολιτεία ας αποφασίσει ότι θέλει να προστατεύσει τους Έλληνες ψαράδες και να διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, εκτός και εάν στη Διακήρυξη των Αθηνών του Δεκεμβρίου του 2023 έχει προβλεφθεί να μην ελέγχονται οι Τούρκοι ψαράδες που καννιβαλίζουν στη κυριολεξία τα χωρικά μας ύδατα , προκειμένου να μην έχουμε εντάσεις με τους Τούρκους .

Κύριε Πρωθυπουργέ , η παράνομη εισβολή των τουρκικών μηχανοτρατών στην αιγιαλίτιδα ζώνη των νησιών μας από την Σαμοθράκη , τη Ζουράφα μέχρι το Καστελόριζο είναι ένα τεράστιο Εθνικό θέμα, ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Επιτέλους δώστε καθαρές εντολές ώστε να διασφαλιστούν τα Εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα των υπερήφανων ψαράδων μας. Να μην ξεχνάμε κύριε Πρωθυπουργέ ότι οι ψαράδες μας είναι οι φύλακες των θαλάσσιων συνόρων μας σε όλο το μήκος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου δώδεκα μήνες το χρόνο από τη Ζουράφα μέχρι το Καστελόριζο, δύο ελληνικά νησιά με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία για την χώρα μας. Γι’ αυτό οι υποστηρικτές της πολιτικής του κατευνασμού και της άρον άρον αποδοχής των Τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο, στο Κυπριακό και στη Ανατολική Μεσόγειο, επειδή είναι βέβαιο ότι δεν ασχολούνται με τους ψαράδες μας και τον αγώνα τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα στο Καστελόριζο, ελπίζω να μην αισθάνονται υπερήφανοι για την επίθεση που δέχθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Νίκος Δένδιας από τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ που έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον κύριο Δένδια προβοκάτορα επειδή τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε το Καστελόριζο.

https://www.militaire.gr/mitsotakis-erntogan-synantisi-6i-se-ena-chrono-me-tin-toyrkia-na-echei-arpaxei-idi-ton-ployto-toy-aigaioy-dim-diakomichalis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα