ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ.

- Advertisement -
Όπως λέει και ο φίλος μου ο Σμήναρχος, η Τουρκία αποφάσισε να μείνει στο ΝΑΤΟϊκό μαντρί. Επομένως, όσο μένει δεν πρόκειται να τινάξει την συμμαχία στον αέρα. Και αν το κάνει, το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος της.
Και επειδή οι τούρκοι είναι καιροσκόποι πριν πάρουν θέση κοιτάνε που γέρνει η πλάστιγγα. Το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν τα πάει καλά στην Ουκρανία ενισχύει την πεποίθηση του Ερντογάν να μείνει στο ΝΑΤΟ.
Άρα, όσοι ανησυχούν για πόλεμο ας ηρεμήσουν.
Επι πλέον, ακόμη και σήμερα, που η Ελλάδα δεν έχει εξοπλισθεί με τα όπλα που παρήγγειλε είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στρατιωτικά την Τουρκία. Ο πόλεμος είναι το κατ εξοχήν αβέβαιο φαινόμενο. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Και με τέτοια αβεβαιότητα, ο Ερντογάν δεν θα διακινδυνέψει.
Όσα κάνει και λέει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας είναι διότι έχει έρθει σε αδιέξοδο.
Ακόμη και στην Λιβύη δεν τα πάει καλά, παρά τα φαινόμενα.
Η δημόσια αντίθεση του Τσαβούσογλου με την λίβυα ΥΠΕΞ δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Η Τουρκία δεν μπορεί να διασφαλίσει την ισχύ του τουρκολιβυκού μνημονίου ούτε και στο τμήμα της Λιβύης με το οποίο είχε καλές σχέσεις. Την Λιβύη της Τρίπολης.
Υπάρχει, δε, σε εξέλιξη σχέδιο πέντε χωρών (ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου) για την Λιβύη που αφήνει έξω την Τουρκία.
State Department Keep Walking.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. https://www.state.gov/joint-statement-on-the-situation-in-libya-4/

    https://www.libyaobserver.ly/news/several-tripoli-elders-call-presidential-council-freeze-all-current-political-bodies

    https://www.cnn.gr/politiki/story/331272/to-steit-dipartment-akyronei-to-tourkolivyko-mnimonio

    Oσο κι αν έψαξα στο State Department , μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε (5.10.2022 και ώρα 11: 30 πμ) καμία ανακοίνωση δεν έχει αναρτηθεί επισήμως για το Τουρκο-Λιβυκο energy deal στην επίσημη ιστοσελίδα του.

    Αρκετά ελληνικά μέσα, ακόμα και ν στην αγγλόφωνη τους έκδοση κάνουν λόγο για δηλώσεις State Department περί ακύρωσης της νέας ενεργειακής συμφωνίας Τουρκίας-Ντμεϊμπα. .
    Ωστόσο εάν διαβαστεί προσεκτικά το περιεχόμενο κι αυτών των άρθρων
    πουθενά δεν γίνεται σαφής και ρητή αναφορά ότι η νέα Τουρκολιβυκή συμφωνία θεωρείται ως *μη γενομένη και λόγω του παράνομου χαρακτήρα της δεν δεσμεύει τις ΗΠΑ και τρίτες χώρες” .

    Έχει δίκιο ο Σμήναρχος ότι στην Τουρκία δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το ΝΑΤΟ .
    Ωστόσο οι φωνές των ευρασιανιστών αυξάνονται σταθερά εντός της γείτονος κι όπως εκτίμησε ο κύριος Δημήτρης Αγάδης σε πρόσφατη συνέντευξη του παραμένει σταθερός ο φόβος σε μια μερίδα των τουρκικών επιτελείων αφενός μεν ότι εφόσον αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ οι συνέπειες για την Τουρκία θα είναι οδυνηρές και δεν θα εγγυόταν πλέον την εδαφική της αρτιμέλεια, αφετέρου δε ότι η περίπτωση πολεμικής τους εμπλοκής με άλλο μέλος του ΝΑΤΟ θα δώσει την αναγκαία αφορμή που θα σημάνει την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ύστερα από σύσκεψη και σχετική απόφαση των υπολοίπων μελών του.

    Προσωπικά , βρίσκομαι πιο κοντά στις απόψεις του Σμηναρχου τις οποίες εκλαμβάνω ως ρεαλιστικές , ενώ στις προσλαμβάνουσες μου λαμβάνω σοβαρά τα όσα μεταφέρει ο κύριος Αγάδης .

    Πιστεύω κι εγώ ότι η Τουρκία δεν θα αποτολμήσει το απονενοημενο εάν μια τέτοια ενέργεια δεν της εξασφαλίζει με απόλυτη βεβαιότητα την νίκη.
    Μια “μη νίκη” εναντίον της Ελλάδας θα εκληφθεί ως αποτυχία από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας και του λαού της και θα συνεπάγεται ανώμαλες εξελίξεις εντός της χώρας.

    Η φρενήρης ρητορική του Ερντογάν βρίσκεται σε ευθεία αναλογία με την δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση κι αυτό κάνει λεκτικά , καθώς δύσκολα θα βρει διέξοδο για άλλον τρόπο.
    Με την εριστική συμπεριφορά του , τις ύβρεις του και τον άκρατο αναθεωρητισμο κι αχαλίνωτο κεροσκοπισμό που έχει εκδηλώσει το τελευταίο διάστημα, τα ίδια τα πράγματα κι οι καταστάσεις καθιστούν σαφές πως δεν γίνεται πλέον να εκληφθεί ποτέ ότι θα βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας , ακόμα κι αν η Ελλάδα είναι αυτή που θα αναγκαστεί να ρίξει την πρώτη τουφεκιά.

    Όταν ο κυβερνήτης του Λήμνος εμβόλιζε τον Αύγουστο του 2020 την τουρκική ναυαρχίδα Κεμάλ Ρέις, κανείς δεν βγήκε να πει ότι ευθύνονταν για την πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση που διακυβεύονταν η Ελλάδα.

    Σε κάθε περίπτωση όσοι εκ προοιμίου θα πλειοδοτούσαν την Τουρκία , θα το έκαναν και θα το κάνουν, ανεξαρτήτως των δικών μας χειρισμών επί του πεδίου.

    Ο Ερντογάν ,δεν έχει τσίπα και δεν θα σκεφτεί την αξιοπρέπεια του όταν θα κάνει την επόμενη -απο τις πολλές ως τώρα- κωλοτουμα. Όσο γρήγορα ρίχνει τα δίκτυα του , έχει αποδείξει στο παρελθόν πως έχει την τεχνογνωσία και ξέρει να τα μαζεύει.

    Δεν ξέρω εάν η ρητορική του εξυπηρετεί τους δικούς του προεκλογικούς χειρισμούς.
    Αυτή η ερμηνευτική προέκταση της συμπεριφοράς του, ούτε που με αφορά.
    Ωστόσο εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η συγκεκριμένη ρητορική Ερντογάν εξυπηρετεί την δική μας πόλωση της εσωτερικής σκηνής καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές μέσα στην χώρα.

    Η Τουρκία σίγουρα κάνει σχέδια εισβολής της στην Ελλάδα και προσάρτησης Ελληνικής επικράτειας.
    Δεν τα κάνει τώρα ,τα κάνει από το 1923 οπότε συγκροτήθηκε ως κράτος. Είναι ο μόνιμος κρυφός της πόθος,η δική της “Μεγάλη Ιδέα”.
    Ανέκαθεν εκλαμβάνει την σημερινή της εδαφική επικράτεια ως προσωρινή.
    Επί 99 όμως χρόνια επιβεβαιώνει την ρήση “μηδέν μονιμότερον του προσωρινού” .

    Τι θα αλλάξει τώρα που βλέπει τον χρόνο που χρειάστηκαν και χρειάζονται οι αναθεωρητισμοί του Πούτιν για να παράξουν αποτελέσματα και το πόσο καθυστερεί στους στόχους του και το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία (απομυθοποίηση στρατιωτικής της μηχανής , κόστος σε ζωές κλπ)?

    Οι αναλογίες Ρωσίας -Ουκρανιας είναι πάνω κάτω οι ίδιες με αυτές Τουρκίας -Ελλαδας .
    Αυτό που βλέπει η Τουρκία, κατ’αναλογιαν προς το Ρωσο-Ουκρανικο , είναι ότι ακόμα και στην ευνοϊκοτερη για αυτήν συγκυρία ( το άνοιγμα δηλαδή των 2 ετων που δεν θα έχει ακόμα εξοπλιστεί αποτελεσματικά η Ελλάδα ) , ένας Τουρκικός αναθεωρητισμός θα συνεπάγεται μια ισχυρή αντίσταση της Ελλάδας που θα εξοπλίζεται από την Δύση για να αμυνθεί απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα.
    Ενώ, την ίδια ώρα η Τουρκία ,παρά τις προσεγγίσεις της προς την Ρωσία, δεν θα μπορεί να προσδοκά τίποτα ουσιαστικό από αυτήν καθώς η Ρωσία είτε θα είναι απασχολημένη με τον δικό της πόλεμο, είτε θα βιώνει τις συνέπειες του.
    Κι όσο για τον Σι Τζιπινγκ, τί προσδοκίες μπορεί να έχει από αυτόν η Τουρκία όταν δεν καταδεχτηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης να συναντηθεί με τον Ερντογάν. Η Τουρκία γνωρίζει πως δεν μπορεί να προσδοκά τίποτα από μια Κίνα που ετοιμάζεται για τον δικό της πόλεμο..
    Ο δε Ιμραν Καν , ο τέως Πακιστανός Πρόεδρος στον οποίο μπορούσε να προσδοκά η Τουρκία απομακρύνθηκε κι αυτός από την εξουσία κι είμαι πολύ περίεργη αν θα μπορούσε ο κύριος Σμήναρχος να μας απαντήσει εάν οι ιπτάμενοι αετοί μας συνεχίζουν να βλέπουν Πακιστανούς να οδηγούν τα Τουρκικά μαχητικά, δηλονότι οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας έχουν υποκατασταθεί το τελευταίο διάστημα κι εκτελούνται από τουρκικά drones κι όχι τόσο με μαχητικά.

    Δεν προτρέπω στον εφησυχασμό.
    Οι Έλληνες στην περιοχή που βρισκόμαστε πάντα ήμασταν κι οφείλουμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και προετοιμασμένοι.
    Τα δεδομένα αναλύω και τα δεδομένα λένε ότι η Τουρκία όσο κι αν δίνει την εντύπωση προετοιμασίας πολέμου, ετοιμάζεται για μια ειρήνη που θα βγάλει αυτήν κερδισμένη.
    Ας προσέξουμε ώστε αυτό να μην συμβεί.

    Μόνον ένα ατύχημα μπορεί να μας οδηγήσει σε παράλογες κι όντως ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
    Αυτό πράγματι πρέπει να προσέχουμε να μην συμβεί από πλευράς μας.
    Στην περίπτωση όμως που χρειαστεί, μελετημένα, να ρίξουμε την πρώτη τουφεκιά , δύσκολα θα επικαλεστούν τρίτοι πως η Ελλάδα είναι η επιτιθέμενη κι η Τουρκία η αμυνόμενη. Έχει φροντίσει παντοιοτρόπως και ποικιλοτρόπως η Τουρκία για αυτό .

    Κι η Ουκρανία από το 2014 έριχνε αλλεπάλληλες τουφεκιές στις αυτόνομες περιοχές του Ντόνμπας, κάνοντας το ακόμα και λίγες ώρες πριν την εισβολή της Ρωσίας, αλλά κανείς δεν βγήκε να πει ότι η Ρωσία είναι η αμυνόμενη κι η Ουκρανία η επιτιθέμενη.

    Όταν ακούω τέτοια επιχειρήματα να προβάλλονται στην Ελλάδα, αναρωτιέμαι πόσο εκτός τόπου και χρόνου μπορεί να είναι αυτοί που τα προβάλλουν, εάν η στάση και η επιχειρηματολογία τους ερείζει στην επικίνδυνη αλαζονεία τους να παίρνουν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ως βλάκες και τι κρύβεται από πίσω που δεν μας το λένε.

  2. Ο κ.Σαββίδης με πέντε παραγράφους απέδειξε πλήρως- με λογικά και επί γεγονότων βασιζόμενα επιχειρήματα -ότι η Ερντογανική Τουρκία δεν θα αποτολμήσει πόλεμο με την Ελλάδα .
    Φυσικά δεν απαγορεύεται η αυτοκτονία κανενός ,γιατί ο κ.Ερντογάν θα ”αυτοκτονήσει” κυριολεκτικά αν τολμήσει .
    Αυτήν την φορά δεν είμαστε μόνοι και ”δαρμένοι”, λόγω της δικτατορίας του Ιωαννίδη και ούτε βαθιά διχασμένοι και στην Κύπρο όπως το 1974 , δεν έχουμε τον άπειρο (μόλις είχε αναλάβει) και διεθνιστή, -ως σοσιαλιστή-πρωθυπουργό κ.Σημίτη ,όπως το 1996 στα Ίμια, αλλά μια κυβέρνηση της μόνης διαχρονικά – δυστυχώς- Πατριωτικής Παρατάξεως, η οποία εξασφάλισε και Αμυντικές Συμφωνίες με τα ισχυρότερα κράτη (ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ) και έχει την κατηγορηματική πολιτική και ηθική υποστήριξη όλων των κρατών της Ε.Ε ,αλλά κυρίως την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό που αυτήν την φορά θα κάψουν το πάπλωμα για ένα ψύλλο, γιατί ο όποιος αγώνας μας θα δικαιωθεί .όπως το 1940/41 και 1946-49.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ”ΓΑΥΓΙΖΕΙ” Ο ΑΛΛΟΤΕ ΦΙΛΟΣΑΜΑΡΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ANTINEWS .
    ΠΑΝΤΟΤΕ -ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ”ΑΡΧΟΝΤΑΣ” ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΔΗΑΝΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΤΟ ΛΑΟΣ , ΟΙ ΑΝ.ΕΛ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .

  3. Η διαπίστωση του μη πολέμου είναι η πλέον πιθανή και για ένα πρόσθετο λόγο. Ο Τουρκικός Στρατός δεν έχει έλθει σε στρατιωτική αντιπαράθεση με άλλο τακτικό στρατό από ιδρύσεως του κράτους τους, το δε ενδεχόμενο η Τουρκία να απωλέσει έδαφος από μία τέτοια σύγκρουση δεν πρέπει να αγνοηθεί. Το πλέον βέβαιο με τα σημερινά δεδομένα είναι ότι ο Ερντογάν και το σύστημα του θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές ,εκτός και αν ο αναμενόμενος να οριστεί από την αντιπολίτευση αντίπαλος του είναι τέτοιου βεληνεκούς που θα του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, οπότε ενδέχεται να δοκιμάσει το απονενοημένο κτύπημα.
    ΥΓ
    Κε Σ.Α.Ν παραλείψατε το πολιτικό γκρουπούσκουλο που έστησε η Κα Ντόρα ,

  4. Κύριε Μιχάλη Ιορδανίδη -ελληνιστί- δεν γνωρίζω ΠΟΙΟ και μου είναι άγνωστη η λέξη ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΟ. Πληροφορήστε με σας παρακαλώ.
    ‘Ό,τι και να έκανε όμως -που σεις είπατε ότι έκανε- η ικανότατη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη-με τον Κώστα Καραμανλή ως ΥΠΕΞ τα πήγε καλά ,ιδίως στο Βουκουρέστι το 2008 -αυτός ο πρωθυπουργός – ο κ. Μητσοτάκης- θα πει-κάθε μέρα το λέει -το νέο ΟΧΙ στον κ. Ερντογάν. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ- ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ- ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ”ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΖΟΥΝ” -ΟΠΩΣ ΕΠΙ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ-.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ -ΩΣ ΟΙΟΝ ΤΕ ΤΑΧΙΣΤΑ- ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 1940.

  5. Κύριε Σ.Α.Ν
    Κατόπιν αιτήματος σας σας πληροφορώ για το γκρουπούσκουλο . που σας διέφυγε :
    Η Δημοκρατική Συμμαχία ιδρύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2010 από την πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία λίγους μήνες νωρίτερα, είχε τεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας, καθώς είχε ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εναντιούμενη στην “κομματική πειθαρχία” που είχε επιβάλει στους βουλευτές ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.[3] Η ιδρυτική εκδήλωση έλαβε χώρα στο θέατρο Badminton, παρουσία περίπου 5.000 ατόμων. Στο κόμμα προσχώρησαν οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης καθώς και πρώην μέλη της Νέας Δημοκρατίας.[4][5][6][7]

    Ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που εκφράστηκε θετικά για το νέο κόμμα διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία,[8] ενώ ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας την ηγεσία του κόμματος.[9] Λίγες ημέρες αργότερα, αμφότεροι προσχώρησαν στη Δημοκρατική Συμμαχία.[10][11][12][13]

    Το Μάιο του 2011 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.[14][15] Στο συνέδριο ψηφίστηκε το καταστατικό και οι πολιτικές θέσεις του κόμματος, καθώς και η Κεντρική Επιτροπή. Πρόεδρος εξελέγη η Ντόρα Μπακογιάννη.[16]

    Ένα μήνα αργότερα, ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Συμμαχία.[17][18]

    Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η Δημοκρατική Συμμαχία εντάχθηκε και επίσημα στο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό και Μεταρρυθμιστικό Κόμμα.[19]

    Το 2012, εν όψει των εκλογών, η Δημοκρατική Συμμαχία ενισχύθηκε με προσχωρήσεις στελεχών από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία.[20][21] Ωστόσο, κατετάγη στη δέκατη θέση, με ποσοστό 2,55% και δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή.

    Μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών για τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμμαχία συμμετείχε σε διαβουλεύσεις για την εκλογική συνεργασία των φιλελεύθερων κομμάτων (Δημιουργία, ξανά!, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία).[22][23][24] Αρχικά, υπήρξε συμφωνία για κοινή κάθοδο του κόμματος με τη Δράση και της Φιλελεύθερη Συμμαχία.[25][26] Ωστόσο, η Δημοκρατική Συμμαχία συμπορεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία.[27][28] Προκειμένου να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να κρατήσει το όφελος των 50 εδρών που προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο σε περίπτωση που εκλεγεί πρώτο κόμμα, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του κόμματος,[29][30] με τα περισσότερα μέλη της να εντάσσονται στη Νέα Δημοκρατία.[31]

  6. ΚΑΙ θεωρείται κίνδυνο-αν είστε Νεοδημοκράτης- την ξεχασμένη πολιτική κίνηση της διαγραφείσης τότε κ.Μπακογιάννη ,ήδη 68 ετών και ασθενούς όταν σαυτήν την Νέα Δημοκρατία κυριαρχούν ο αρχηγός αδερφός της ,με την συνεχή βοήθεια των δύο πρώην πρωθυπουργών ,ιδιαιτέρως του Καραμανλή και το κόμμα κυριαρχείται από τις πατριωτικές αρχές και κυβερνητικές επιδιώξεις του αειμνήστου ιδρυτού της;;;.
    Η Νέα Δημοκρατία αφού που δεν διασπάστηκε το 2012 με τις βιαστικές αποφάσεις του ΠολιτικΑνοιξίτη κ.Σαμαρά δεν θα διασπαστεί και σχεδόν σίγουρα θα κυβερνήσει και την επόμενη 4ετία, για το καλό της Πατρίδος..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα