Μελέτης Μελετόπουλος: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα κριθεί από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά από το ότι διέσωσε τον Ελληνισμό

- Advertisement -

Πως πρέπει να «διαβάζουμε» την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να τοποθετείται στη σωστή της διάσταση, αλλά και πως να αξιοποιούμε τα ιστορικά μας πρότυπα, ανέλυσε στην  εκπομπή LEADERS στις 26.02.2024 με τον Ηλία Παπανικολάου, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μελέτης Μελετόπουλος.

Ο λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής ρωτήθηκε αρχικά, για τις επιθέσεις από τη βιομηχανία παραγωγής θεάματος κατά του Στρατηλάτη, δείχνοντας πτυχές της ζωής του που αφορούν τις ερωτικές του προτιμήσεις. «Αν προσπαθήσουμε να δώσουμε σεξουαλική ταυτότητα για να ερμηνεύσουμε την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι λάθος. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα κριθεί από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, αλλά ότι διέσωσε τον Ελληνισμό και από πολλούς άλλους παράγοντες», ανέφερε ο εκπαιδευτικός, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα επισήμανε: «Ασχολούμενοι με τα θέματα των έμφυλων ταυτοτήτων ξεφεύγουμε από τα σημαντικά προβλήματα. Αντί να ασχολούμαστε ότι οι εχθροί είναι έξω από τις πόρτες, ασχολούμαστε με το φύλο των αγγέλων. Υπάρχει δόλος πίσω από αυτό. Οδηγούν τη συζήτηση εκεί για να μην συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα».

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα κριθεί από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά από το ότι διέσωσε τον Ελληνισμό

Ο κ. Μελετόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για συναίνεση ΜΜΕ και κοινής γνώμης σε αυτόν τον τομέα, στάθηκε στην απουσία αλεξανδρινών σπουδών στην Ελλάδα προκειμένου να αναδείξουμε την προσωπικότητά του και πως υπάρχει κανιβαλισμός ιστορικών μορφών όπως ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Βουλγαροκτόνος. Υποστήριξε, ότι η τεχνολογία έχει απομακρύνει τον άνθρωπο από την ουσία και μίλησε για έλλειψη παραγωγής διανοούμενων στην Ελλάδα, κάτι που το απέδωσε στην αποκοπή από την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Παράλληλα ο Δρ. Οικονομικών-Κοινωνικών Επιστημών και Φιλοσοφίας έκανε συγκρίσεις μεταξύ της Περσίας του τότε και της Τουρκίας σήμερα, ανακαλύπτοντας σοκαριστικές ομοιότητες. «Η Περσία με μανία έψαχνε τρόπους να αφανίσει την Ελλάδα από τον 6ο αιώνα π.Χ. Οι αρχαίοι Έλληνες τους συνέτριψαν με έναν τρόπο απίστευτα ευφυή και πέρασαν σε ένα σχέδιο αντεπίθεσης που ξεκίνησε από τον Αγησίλαο της Σπάρτης και τον Φίλιππο και υλοποιήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο», ανέφερε και υπογράμμισε: «Εξαφανίζω αυτόν που θέλει να με εξαφανίσει ήταν η απάντηση της Ελλάδας». Ίσως αυτή θα έπρεπε να είναι και η απάντηση του Ελληνισμού σήμερα…

Εξαφανίζω αυτόν που θέλει να με εξαφανίσει ήταν η απάντηση της Ελλάδας

Ο αναλυτής προχώρησε και σε άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ελληνική ταυτότητα, όπως το γλωσσικό. «Μεγάλα συστημικά ΜΜΕ προωθούν τα greeklish», επεσήμανε και έκανε λόγο για υποχώρηση της ελληνικής κοινωνίας σε μία γλώσσα υβρίδιο με ανάμικτες λέξεις ξένες, κάτι που οι φιλόλογοι αποκαλούν βαρβαρισμό! Ο κ. Μελετόπουλος απέδωσε αυτήν τη νοοτροπία στη χαμηλή αυτοπεποίθηση της κοινωνίας και της ιθύνουσας τάξης. «Θεωρούν τον εαυτό τους υποδεέστερο και μιμούνται τα μεγάλα ξένα κράτη. Αυτό συνδυάζεται με την κατάρρευση της ελληνικής γλώσσας στην εκπαίδευση. Απεγδυθήκαμε του χρέους να διατηρήσουμε τη γλώσσα».

Ο φιλοξενούμενος της εκπομπής Leaders και του Ηλία Παπανικολάου απάντησε σε όσους θεωρούν την Τουρκοκρατία ως μία συνύπαρξη λαών, εξυπηρετώντας αφηγήματα της τουρκικής πλευράς που υπνωτίζουν συνειδήσεις. «Η Επανάσταση του 1821 έγινε γιατί είχαμε επιθυμία για ελευθερία. Ένα μέρος της Επανάστασης ολοκληρώθηκε με την ίδρυση ενός μικρού κρατιδίου», ανέφερε και τόνισε, ότι αν δεν πετύχαμε το 1821 και το 1922 εκατό χρόνια μετά αυτό οφείλεται στους δυτικούς, οι οποίοι έκαναν τη δουλειά τους.

Στο τέλος ο κ. Μελετόπουλος έδωσε λύσεις για το μέλλον. «Η Ελλάδα να αποκτήσει σοβαρή ιθύνουσα τάξη με όραμα, στόχους, διάθεση κατάρτισης εθνικού σχεδίου. Αυτή πρέπει να παραχθεί από τον λαό με δημοκρατικές διαδικασίες», κατέληξε ο αναλυτής, δίνοντας το σύνθημα: «Επαναφορά της Ελλάδας στον ιστορικό της προσδιορισμό».

Δείτε την παρέμβαση του Μελέτη Μελετόπουλου:

ΠΗΓΗ: Γεωπόλδος/Sportdog.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα