ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ

- Advertisement -
Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την κυβέρνηση με πολλές προσδοκίες απο την ελληνική κοινωνία. Ήταν μεγάλες οι προσδοκίες λόγω και της εμπειρίας της διακυβέρνησης απο τον Συριζα που παρέπεμπε, ως αχνή εντύπωση, στο πως θα μπορούσε να μετεξελιχθεί η χώρα ως Λαϊκή Δημοκρατία. Πολύ αχνά αλλά μια ιδέα έδινε.
Καθώς ολοκληρώνει την κυβερνητική του θητεία ελάχιστες απο τις προσδοκίες ικανοποίησε.
Εκεί που κυρίως απέτυχε είναι ότι δεν έδωσε καμιά ελπίδα στον ελληνικό λαό.
-Κατ αρχάς ήλεγξε το κόμμα του και την κοινοβουλευτική ομάδα δικτατορικώ τω τρόπω. Οποιαδήποτε επιφύλαξη πατάσσετο. Άνθρωποι του κόμματος με πολιτικό εκτόπισμα και ευυπόληπτοι στον κοινωνικό τους χώρο εκπαραθυρώθηκαν επειδή είχαν άποψη και επιφυλάξεις στις επιταγές των ακολούθων του πρωθυπουργού.
-Υποβάθμισε το κοινοβούλιο και την δικαιοσύνη.
-Συντήρησε ένα κράτος που σε νοοτροπία παραπέμπει, μερικές φορές, στην παλιά γνωστή δεξιά.
-Το κατέστησε ακόμη πιο συγκεντρωτικό, απο ό,τι ήταν. Το εξασθένησε ως προς τις λειτουργίες του και την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του.
-Διατήρησε τον ίδιο- γνωστό απο χρόνια- τρόπο λειτουργίας στο υπουργείο εξωτερικών. Όλα περιστρέφονται γύρω απο τον υπουργό και την ομάδα του και η ευθυνοφοβία κυριαρχεί στην διπλωματία.
-Διατήρησε το γνωστό σύστημα επιλογής της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που παράγει δυσαρέσκειες και δεν τολμά να αναπτύξει και να διατάξει τις δυνάμεις σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας αλλά με μια λογική υπερσυγκέντρωσης και αλλαγής της δομής του, κάθε φορά που αλλάζει και ο αρχηγός.
-Διαμόρφωσε μια μικρή ομάδα περί τον εαυτόν του στο πρωθυπουργικό μέγαρο η οποία αντικατέστησε το σύνολο της κυβέρνησης. Οι υπουργοί είναι υπάλληλοι της ομάδας του Μαξίμου. Την ονόμασε επιτελική και μας μίλησε για ένα επιτελικό κράτος το οποίο θα αρχίζει και θα τελειώνει στο αθηναϊκό κέντρο. Όλοι οι θεσμοί στην πρωτεύουσα.
-Δεν έχει καμιά περιφερειακή πολιτική και αυτό θεωρείται, επίσης, λογικό. Και απο τον ίδιο και απο τα άλλα κόμματα και απο ένα μεγάλο μέρος των διακόνων της αναπαραγωγής των ιδεολογημάτων της εκάστοτε κυβέρνησης.
-Ήλεγξε τα Μέσα Ενημέρωσης χωρίς προηγούμενο.
-Για να καλύψει την κυβερνητική αλλά και κρατική αδυναμία ανέπτυξε τις δημόσιες σχέσεις σε βαθμό ιλαροτραγικό για όσους μπορούν να αντιληφθούν πίσω απο τα φαινόμενα..
-Δεν διστάζει να εκθέσει και να απαξιώσει ακόμη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι παρακολουθήσεις, η υπόθεση της ρωσίδας κατασκόπου και, τώρα, η αποκάλυψη ενός “τρομοκρατικού” δικτύου.
-Το τραγικότερο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα με την οποία κυβερνά πιστεύουν πως είμαστε τόσο αφελείς ώστε να μας “δουλεύουν”.. Και είναι τραγικό διότι έχοντας αυτήν την πεποίθηση αναπαράγουν την ίδια πολιτική και την ίδια νοοτροπία.
-Μετά απο τέσσερα χρόνια, το πιο πειστικό επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη για την επανεκλογή του είναι “θέλετε να επανέλθει ο Τσίπρας”;
Π.Σ.
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Συντήρησε ένα κράτος που σε νοοτροπία παραπέμπει, μερικές φορές, στην παλιά γνωστή δεξιά”

    Αυτό ίσως χρειάζεται εξήγηση, επειδή εγώ νομίζω ότι έκαμε το ακριβώς αντίθετο. Κύλησε το κόμμα στις ράγες (ωχ, δυσάρεστη έκφραση βρήκα!) τού σημιτικού ΠαΣοΚ, με το οποίο τον συνδέει, όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο εθνομηδενισμός. Η παλιά γνωστή δεξιά δεν ήταν εθνομηδενιστική, έτσι δεν είναι;

    “Διατήρησε τον ίδιο- γνωστό απο χρόνια- τρόπο λειτουργίας στο υπουργείο εξωτερικών. Όλα περιστρέφονται γύρω απο τον υπουργό και την ομάδα του και η ευθυνοφοβία κυριαρχεί στην διπλωματία”

    Εγώ θα έλεγα ότι απαξίωσε τελείως το ΥΠΕΞ και κάνει δική του εξωτερική πολιτική, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τον ΥπΕξ. Όργανό του το πολιτικό το γραφείο (Σουρανή, Ντόκος κλπ) και σύμβουλοί του το ΕΛΙΑΜΕΠ των Σημίτη-Γιωργάκη. Όταν πήγε στην Αίγυπτο, αντί να συνοδεύεται από τον ΥπΕξ, ως όφειλε, συνοδευόταν από την …. πεθερά του, την οποία παρουσίασε ως … ειδική σύμβουλο!!! Τραγελαφικές καταστάσεις, δηλαδή.

    Κατά τα λοιπά, το άρθρο σας με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

  2. Πολύ σωστό άρθρο. Η Ελλάδα γιόρτασε την 25η Μαρτίου με το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας και σφήνα ο Ανδρουλάκης.
    Είναι λυπηρό η σύγχρονη Ελλάδα να έχει τέτοιους κοντούς ηγέτες. Υπάρχουν άνθρωποι με τεράστια κοινωνική ενσυναίσθηση, επιτυχίες, υπεύθυνοι, πετυχημένοι επαγγελματικά και οι Έλληνες φτάνουν στις κάλπες για να επιλέξουν τους αναπάγγελτους, τους επαγγελματίες πολιτικούς, τους άχρηστους εν πολλοίς.
    Οι κοτζαμπάσηδες αυτούς θέλουν και αυτούς πλασάρουν στην πασαρέλα.
    Το γιατί δεν υπάρχει λύση δεν φτάνουν 10 διδακτορικά.
    Καλά κάνουν τέτοια άρθρα για να ξέρουμε που πάμε.

    • Η ελληναρία ψηφίζει με βάση την τηλεόραση. Αν αναγνωρίζει κάποια μούρη, έχει καλώς. Όλοι οι υπόλοιποι, απλά γεμίζουν το ψηφοδέλτιο.

      Πάρα πολλοί ικανότατοι άνθρωποι με δυνατά βιογραφικά και καριέρες, πήγαν άπατοι όταν κατέβηκαν σε εκλογές. Κατάλαβαν τι παίζει και αποχώρησαν.

      Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι στις ευρωεκλογές. Να μην πούμε τώρα ονόματα, είναι γνωστή ιστορία. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο μπορεί να έχει πρώην διπλωμάτη, καθηγητή πανεπιστημίου, αλλά και πρώην μπασκετμπολίστα.

      Ποιον θα ψηφίσει η Σούλα η κομμώτρια από τον Κορυδαλλό; Ε;

  3. Τελικά -όσο και αν όλα τα μείον της κυβέρνησης της Ν.Δ σαυτήν την 4ετία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα , γιατί όλα τα θέματα που αναφέρονται στο άρθρο είναι πολύ πολύπλοκα-θα πείσει τους Έλληνες το μόνο προεκλογικό επιχείρημα ”θέλετε να επανέλθει ο Τσίπρας;;;.
    Και η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα και ο ΤσιπροΣύριζα δεν ”έχουν ρεύμα ”στους Έλληνες , -γιατί αναγνωρίζουν ότι ούτε τρεις δεν μπορούν να συνεννοηθούν- και η ανεπάρκεια του κ. Ανδρουλάκη ,αλλά κυρίως ότι από το 2017 προηγείται συνεχώς στις δημοσκοπήσεις του κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης ,-αν δεν βγει κανένας νέος τυφλοπόντικας από την γη μας-, ίσως να είναι απρόσμενα μεγάλη η νίκη του κ. Μητσοτάκη από τις πρώτες εκλογές και η αυτοδιάλυση των μικρών κομμάτων μετά τις εκλογές ,για να μη γίνουν οι επαναληπτικές.
    Βουλευτές εκλέγουμε , οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του έθνους , οι βουλευτές στηρίζουν πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις και οι βουλευτές θα αποφασίσουν ελευθέρως και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΣ, όπως ακομμάτιστους θέλουμε πολλοί και όλους τους Έλληνες, ασχέτως ότι πολλοί άρχισαν να μιλούν και να γράφουν για αποστασίες, καταργώντας την ελεύθερη βούληση των αντιπροσώπων μας.
    Γιατί στο Αμερικανικό κογκρέσο δεν θεωρούνται αποστάτες οι γερουσιαστές από τις εναλλαγές τους σε ψηφοφορίες;;;.

  4. “Το τραγικότερο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα με την οποία κυβερνά πιστεύουν πως είμαστε τόσο αφελείς ώστε να μας “δουλεύουν”.. Και είναι τραγικό διότι έχοντας αυτήν την πεποίθηση αναπαράγουν την ίδια πολιτική και την ίδια νοοτροπία.”

    Δυστυχώς κ. Σαββίδη, εμείς τους ενισχύουμε την πεποίθηση αυτή, αφού κάθε φορά τους αναδεικνύουμε στην εξουσία. Δημιουργήθηκε, και με τις επιλογές μας, ένα πολιτικό σύστημα που βρίθει κρετίνων, αλαζόνων και ανήθικων πολιτικάντηδων.
    Κι εμείς δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
    Ο “Μαυρογυαλουρισμός” αποδεικνύει την αντοχή του στο χρόνο και παραμένει επικίνδυνα επίκαιρος.
    Γι’ αυτό, μαύρο στον Μαυρογυαλούρο, μαύρο, δαγκωτό…

    • Ποτέ δεν πρόκειται ν’ αλλάξει το σημερινό χάλι, όσο υπάρχουν τα κόμματα και τα κομματόσκυλα. Το πολιτικό μας σύστημα καλλιεργεί την κομματοκρατία, η οποία είναι η μήτρα τής διαφθοράς, τής οικογενειοκρατίας και γενικότερα τής ευνοιοκρατίας και τού πελατειακού κράτους.

      Η κομματοκρατία είναι αυτή που εμποδίζει την ανάδειξη σοβαρών και άξιων ανθρώπων, προθύμων να εργαστούν για το καλό τής Πατρίδος και όχι τής τσέπης των, διότι οι βουλευτές εξαρτώνται απολύτως από τού κομματάρχες κι ενεργούν βάσει των δικών των οδηγιών. Το από το Σύνταγμα προβλεπόμενο “κατά συνείδηση” των βουλευτών είναι απλώς θεωρητικό. Όποιος πάει αντίθετα στον κομματικό αρχηγό(*), βρίσκεται έξω από το μαντρί, όπως έλεγε και ο Αβέρωφ, και τον τρώνε οι λύκοι. Πώς ένας έντιμος και ευσυνείδητος πατριώτης να λειτουργήσει μέσα σε τέτοιο σύστημα, όταν μάλιστα αυτό υποστηρίζεται από ανεγκέφαλα κομματόσκυλα, ή ταϊσμένους, οι οποίοι προσπαθούν πάση θυσία να το διατηρήσουν; Εσαεί θα μάς κυβερνούν δουλοπρεπή ανθρωπάρια, υπάκουα στον αρχηγό, αρκεί να έχουν εξασφαλισμένη την καρέκλα.

      (*) Είναι συνταγματική η λεγομένη “κομματική πειθαρχία”; Προφανώς όχι διότι αντίκειται στο Σύνταγμα, το οποίο λέει ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση. Αρλούμπες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα