Μακρόν κατά Νετανιάχου: Δεν είμαι βέβαιος ότι υπερασπίζεσαι οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας τη βαρβαρότητα

- Advertisement -

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν / Φωτογραφία AP
24/10/2024  22:04
«Δεν είμαι βέβαιος πως υπερασπίζεται κάποιος οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας τη βαρβαρότητα» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στην παροχή βοήθειας, συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ, κατέληξε η διεθνής διάσκεψη για την παροχή βοήθειας στον Λίβανο που οργάνωσε σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Εξ αυτών, τα 800 εκατομμύρια θα έχουν τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ 200 εκατομμύρια θα δοθούν για την ενίσχυση του Λιβάνου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό.

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η βοήθεια της Γαλλίας, σχεδόν ισόποση είναι και η βοήθεια της Γερμανίας, ενώ της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ είναι η βοήθεια της Βρετανίας.

Μακρόν κατά Νετανιάχου: Δεν υπερασπίζεσαι οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας τη βαρβαρότητα
Υπέρ της ταχείας κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο τάχθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Νετανιάχου ότι ο στρατός του Ισραήλ υπερασπίζεται στη Γάζα και στον Λίβανο τον ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό, δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος «πως υπερασπίζεται κάποιος οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας τη βαρβαρότητα».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι το Ιράν χρησιμοποίησε τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου, όπως επίσης και για το γεγονός ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον αστικό πληθυσμό.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα