Το βίαιο επεισόδιο διαδραματίστηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά έγινε γνωστό, μετά την καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων).

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μπέρδεψε την πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση. Σε έξαλλη κατάσταση, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται στο βίντεο να χαστουκίζει έναν δύσμοιρο υπάλληλο του αεροδρομίου. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως του φώναξε, «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…», ενώ στη συνέχεια άρχισε να… επιτίθεται και στον εξοπλισμό του αεροδρομίου. Επιτέθηκε επίσης λεκτικά και σε αστυνομικούς, απειλώντας τους πως θα τους «μεταθέσει δυσμενώς», επικαλούμενος την ασυλία του.

Απάντηση-πρόκληση

Το απίστευτο και πρωτοφανές για μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου ,περιστατικό, έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του, ο κ. Αυγενάκης εξέδωσε  μάλιστα μια ανακοίνωση – πρόκληση για τη χειροδικία κατά του υπαλλήλου του αεροδρομίου, κάνοντας λόγο απλά για «ένα περιστατικό που παρέμεινε μόνο σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου. Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης. Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Η καταγγελία στην ΟΣΕΥΠΕ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε), σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τις τελευταίες ώρες μια σοβαρότατη καταγγελία έχει φτάσει στην Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρονται πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου».

«Είναι ένα ατυχές περιστατικό»

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο βουλευτής Ηρακλείου επανέλαβε πως «δεν υπήρξε καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία και όλα αυτά που γράφτηκαν καθ’υπερβολή». «Χειρονομία υπήρξε στο ότι πήρα το τηλέφωνο να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εταιρεία» υποστήριξε, κάνονοντας λόγο για «ένα ατυχές περιστατικό που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε».

Π. Μαρινάκης: Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν γίνονται αποδεκτές

«Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με το επεισόδιο. «Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις» δήλωσε στον Ant1.

Παρέμβαση Κ. Τασούλα

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας επικοινώνησε με τον Λευτέρη Αυγενάκη για να ζητήσει εξηγήσεις.

Εξηγήσεις Λ. Αυγενάκη στον Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Action24 και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης επικοινώνησε με τον βουλευτή Ηρακλείου και το αργότερο έως το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει συνάντηση για να δοθούν αναλυτικές εξηγήσεις.

Καταδίκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Το βίντεο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που καταδίκασε τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού.