Κατατέθηκε μήνυση κατά του πρώην Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

- Advertisement -

 

Οκτώβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Φωτό: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ (δ) παραδίδει την σκυτάλη του ΝΑΤΟ στον Μαρκ Ρούτε

Μήνυση έχει κατατεθεί στο Βέλγιο κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την επίθεση κατά της ασφάλειας των κρατών του ΝΑΤΟ.

 Οι κατηγορίες ενδέχεται να επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος Φίλιπ Βανλανγκεντόνκ /Philippe Vanlangendonck.

Ο Βανλανγκεντόνκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι οι ενέργειες του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που προκάλεσαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενδέχεται να αξίζουν ισόβια κάθειρξη σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία.

Ο Βανλανγκεντόνκ εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Γάλλου ερευνητή και δημοσιογράφου Patrick Pazen, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά του Στόλτενμπεργκ.

Ο Βανλανγκεντόνκ διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Στόλτενμπεργκ είναι σοβαρές και η βελγική νομοθεσία προβλέπει τη δυνατότητα ισόβιας κάθειρξης για τέτοια εγκλήματα, αφού η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στη χώρα.

Σημείωσε επίσης ότι οποιοδήποτε άτομο ή οργάνωση επηρεάζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να συμμετάσχει στην έρευνα.

Η αγωγή εναντίον του Στόλτενμπεργκ για συμμετοχή στο ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, απόπειρα ασφάλειας των κρατών του ΝΑΤΟ, εγκλήματα κατά της ειρήνης, πρόκληση βλάβης στη ζωή και την υγεία μιας ομάδας ανθρώπων κατατέθηκε στο δικαστήριο των Βρυξελλών στις 27 Σεπτεμβρίου και επί του παρόντος αναμένει την εξέτασή της.

Ο δικηγόρος τονίζει ότι οι ενέργειες του Στόλτενμπεργκ απείλησαν την ασφάλεια όλων των κρατών του ΝΑΤΟ και των πολιτών τους.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα