Καμία αναφορά της έννοιας «Έθνος» στις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη: «Όσο πιο αριστερά τόσο πιο καλά»

- Advertisement -

Υιοθετεί το δόγμα της Αριστεράς από το 1974 και μετά περί… κοινωνικών και πολιτικών αγώνων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το Περιστέρι προκειμένου να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στις δηλώσεις του δεν έκανε καμία αναφορά στον ανυπέρβλητο αγώνα των Ελλήνων, αλλά μετέτρεψε το εθνικό «ΟΧΙ» σε αριστερού τύπου αφήγηση περί δημοκρατικού πολιτεύματος και πολιτικής ευπρέπειας!

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται δεν υπήρξαν η ναζιστική Γερμανία, η Κατοχή, ο πόλεμος ενώ δεν ανέφερε ούτε μία φορά την λέξη «Έθνος» υιοθετώντας έτσι το δόγμα της Αριστεράς από το 1974 και μετά περί… κοινωνικών και πολιτικών αγώνων!

Μάλιστα είπε σε όλους τους Έλληνες, την γνωστή προσφώνηση που έχει εντέχνως επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στις εθνικές εορτές, δηλαδή, «χρόνια πολλά», αντί της μόνης αρμόζουσας που είναι ζήτω το «Έθνος»!

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη νέα γενιά και είπε ότι πρέπει να θυμούνται ότι «η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή, χρειάζεται πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο, γιατί μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μάθουμε να συνυπάρχουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία παρά τις διαφορές μας, και τελικά να προοδεύσουμε και να προχωράμε μπροστά».

Μόνο που η Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό εορτασμό στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να υπενθυμίζει στους νέους ότι για την προστασία του Έθνους μπορεί να χρειαστεί να δώσουν και τις ζωές τους.

Να σημειώσουμε μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στον άνθρωπο που είπε το «ΟΧΙ», δηλαδή στον Ιωάννη Μεταξά τον οποίο μάλιστα σήμερα κατά την διάρκεια της μετάδοσης της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη τον ακούσαμε να αποκαλείται από τον παρουσιαστή της ΕΡΤ ως… Ιωάννης Μεταξόπουλος!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης
«Η 28η Οκτωβρίου είναι πάντοτε μια ημέρα τιμής αναστοχασμού. Θυμόμαστε αυτούς που πριν από 84 χρόνια θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορέσουμε εμείς σήμερα να είμαστε ελευθέροι.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα διεξάγεται η μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας σήμερα είναι ισχυρή με Ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας, όπως κι εδώ στο Περιστέρι, παρελαύνουν μαθητές μας από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Είναι η επομένη γενιά, αυτοί είναι η δύναμη της χώρας, και χρέος μας είναι να μπορέσουμε σε αυτά τα παιδιά να εξασφαλίσουμε τα επαρκή εφόδια έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από αυτή των γονιών τους.

Αλλά να θυμούνται πάντα ότι η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή, χρειάζεται πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο, γιατί μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μάθουμε να συνυπάρχουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία παρά τις διαφορές μας, και τελικά να προοδεύσουμε και να προχωράμε μπροστά.

Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης, χρόνια πολλά».

https://www.pronews.gr/

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. – Ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε «μαθητής» του Word Economic Forum .
    In January 2003 he was nominated by the World Economic Forum
    as a Global Leader of Tomorrow.
    Πηγές:
    https://2017.delphiforum.gr/speakers/kyriakos-mitsotakis
    https://www.weforum.org/people/kyriakos-mitsotakis/
    – Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε στη σύσκεψη της λέσχης
    Μπίλντεμπεργκ του 2018.
    Πηγή:
    https://bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2018/participants-2018

  2. Σιγά που δεν θα εύρισκαν κάτι να του προσάψουν ”του γιου του εφιάλτη” οι διυλίζοντες τον κώνωπα ”δημοκράτες και ψυχωμένοι όπως ισχυρίζονται Έλληνες.
    Μάλλον δεν άκουσαν τα υπόλοιπα ,τα πολύ πατριωτικά, που άκουσαν και χάρηκαν οι υπόλοιποι -πολλοί -Έλληνες. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα