«Καλό είναι να ανοίγουμε κανένα βιβλίο»… Απάντηση Ντόρας Μπακογιάννη σε Γιώργο Τσίπρα για το «ανύπαρκτο» Αιγαίο στην UNCLOS

- Advertisement -

Kόντρα στον αέρα που κατέληξε σε … προτροπή από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη για … περισσότερο διάβασμα, είχε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, σχετεικά με το status quo στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως η Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) δεν αναφέρει το Αιγαίο προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κ. Μπακογιάννη.

Αναλυτικά ο διάλογος Τσίπρα με την Μπακογιάννη:

Γ. Τσίπρας: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διεθνής κοινότητα δεν έχει δείξει να έχει την ίδια αντίληψη με αυτή που έχει η ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, η UNCLOS, η σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, αναφέρεται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην Αραβική θάλασσα, τη θάλασσα της Κίνας κ.ο.κ. Η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο».

Ντ. Μπακογιάννη: «Τί λέει; Κύριε Τσίπρα, καλό είναι να μαθαίνουμε λιγάκι πριν μιλήσουμε, να ανοίξουμε κανένα βιβλίο»…

 

https://hellasjournal.com/2023/06/kalo-ine-na-anigoume-kanena-vivlio-apantisi-ntoras-bakogianni-se-giorgo-tsipra-gia-to-aniparkto-egeo-stin-unclos-video/

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά εδώ μιλάμε -αν μη τι άλλο-για πολλή αμάθεια. Δεν το αναφέρει -ας πούμε- ρητώς το , το εξαιρεί ρητώς ;;;
    Και τότε γιατί ανταλλάσσουμε από το 1975 επιστολές στον ΟΗΕ για το -ανύπαρκτο κατά τον εξάδελφο κ. Τσίπρα-Αιγαίο και γιατί συζητάμε για υπογραφή συνυποσχετικού προς δικαστικό ορισμό από το Δικαστήριο της Χάγης της υφαλοκρηπίδος και από το 1994 και της ΑΟΖ;;;.
    Συγκρατηθείτε μη και την προσεχή Κυριακή δεν συγκρατηθείτε στο 20% της 21ης Μαϊου.
    .

  2. Οι ξεφτίλες βλέπουν να χάνουν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την εξουσία και τώρα ανερυθρίαστα διαχωρίζουν την θέση των από την “ελληνική πλευρά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα