Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει (ο κ. Ευ. Βενιζέλος)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Χρήστου Μπολώση

Το ψέμα, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Στην περίπτωση της Μεταπολιτεύσεως των αντιστασιακών και γενικώς των «ηρωικών μορφών», που «στέριωσαν» την έρμη τη δημοκρατία στην Ελλάδα μας, τα ποδάρια του ψέματος υπερέβησαν κάθε προσδοκία, αφού 50 χρόνια τώρα, αντί να κονταίνουν, ψηλώνουν.

Όμως και επειδή το άδικον ουκ ευλογείται (ευτυχώς από παροιμίες πάμε καλά και έχουμε για όλα τα γούστα και για όλες τις περιστάσεις), γι’ αυτό δειλά δειλά (μα πολύ δειλά δειλά) μερικές αλήθειες αρχίζουν να βγαίνουν με το σταγονόμετρο μεν, αλλά βγαίνουν.

Και επειδή το ρίξαμε πολύ στα μυστήρια, γίνομαι πιο σαφής.

Διαβάζω στις «Μικρές Ιστορίες»  της «κυριακάτικης δημοκρατίας» της 2ας Ιουνίου ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέδριο κύκλου ιδεών κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι «ρισκάρισε τη θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή, με την έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το ’74, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Παπανδρέου που δεν τόλμησε και ας το είχε ρίξει στο μπλα μπλα γι’ αυτό» (θυμάστε το «φεύγουν οι βάσεις που μένουν» του Χάρρυ Κλυνν;).

Τι θέλει άραγε να πει ο κ. Βενιζέλος;

Μήπως κάτι για το FIR, μήπως για κάτι άλλο;

Πάντως, κάτι θέλει να πει. Ε, ας το πει επιτέλους και να μη μας κρατάει σε αγωνία…

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει (ο κ. Ευ. Βενιζέλος)

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως-μάλλον δηλαδή- ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να κοντύνει τον υψηλό στο δέμας και τον πανύψηλο στις πρωθυπουργικές του θητείες αείμνηστο Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή , για να ”ανεβάσει ” τον Ανδρέα , ο οποίος -πέραν των πολλών άλλων – μας δημιούργησε το κράτος και την κοινωνία που τώρα βρίζουμε και οικτίρουμε ;;;.
    Να θυμίσουμε ότι το 1985 σε ηλικία κάτω των 30 ετών ο κ. Βενιζέλος δογμάτισε ότι ήταν συνταγματικώς επιτρεπτή η ψήφος του ασκούντος καθήκοντα και Προέδρου της Δημοκρατίας-μετά την παραίτηση του Καραμανλή- μακαρίτη Αλευρά, σε αντίθεση με σχεδόν όλους τους συνταγματολόγους και κυρίως με τον αναγνωριζόμενο ως πρύτανη των συνταγματολόγων δημοκράτη και αντιστασιακό -παραιτήθηκε μαζί με τον συνάδελφο του στο ΑΠΘ Δημήτριο Ευρυγένη Αριστόβουλο Μάνεση την επομένη της 21 Απριλίου 1967-, ο οποίος υποστήριζε ότι η ψήφος Αλευρά δεν έπρεπε να υπολογισθεί στις 180 ψήφους με τις οποίος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σαρτζετάκης .
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΗΡΑΣ (ΔΙΣΑΚΙ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ. (Ευχαριστούμε παππού Αίσωπε )

    • Τα ελληνικά σου είναι προβληματικά.

      “υψηλό στο δέμας”
      το δεμας, όχι στο

      “ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΗΡΑΣ (ΔΙΣΑΚΙ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ”

      Μήπως θέλεις να πεις “και κανείς δεν βλέπει το ….”;

      Αν επιρέπεται, τι τάξη πηγαίνεις;

      • Αν πράγματι είστε φιλόλογος ”κόψτε μου” δύο βαθμούς για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
        Το περιεχόμενο όμως δεν το βαθμολογήσατε σχολιάζοντας ,άρα είναι είναι άριστο .
        Έπεσα σε δημοκρατικό (που μισεί ό,τι δεξιό ) φιλόλογο , ο οποίος για το περιεχόμενο -που δεν του άρεσε- ”έψαξε και βρήκε ” δύο λαθάκια γραμματικά .
        Το έκαναν μετά το 1981 πολλοί φιλόλογοι στους μαθητές που διαφοροποιούνταν στις πάγιες απόψεις τους για το Πολυτεχνείο -ιδίως- και για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην 10ετία του 1980 επί Πασοκοκρατίας.
        Δεν είναι προσβλητική η τελευταία φράση σας για μένα;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα