Βασικό στοιχείο της είναι ότι το κράτος αποτελεί μια ξέχωρη κατάσταση απο τον πολίτη του. Το κράτος μισεί τον πολίτη και ο πολίτης, έχοντας επίγνωση ότι το κράτος του δεν τον θέλει, το μισεί και αυτός.
Μια μεταβαλλόμενη, αναλόγως των εποχών, κάστα χωρίς συνείδηση συλλογικής ύπαρξης, επικάθεται κατά καιρούς στην κεντρική εξουσία και την νέμεται απολύτως.
Αποτέλεσμα του διαχρονικού μενταλιτέ του θεσμού που καταλαμβάνει η κάστα είναι ότι αυτό που ονομάστηκε Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα του κράτους. Οι υπόλοιπες περιοχές, αποτελούν ενδοχώρα της πρωτεύουσας και χώρο ή πληθυσμούς προς αποικιοκρατικού τύπου εκμετάλλευση.
Ό,τι μπορεί να γίνει ως υποδομή και απασχόληση πρέπει να εξαντλείται στα όρια της πρωτεύουσας. Και, μόνο, αν οι λοιποί βρουν μπάρμπα στην Κορώνη θα τύχουν κάποιας ευνοιοκρατικής μεταχείρισης.
Αυτό συνέβαινε πάντα αυτό θα συμβεί και τώρα με το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο θα εξαντληθεί-και πάλι- στα γνωστά γεωγραφικά όρια.
Έχω απόλυτη συνείδηση πως εκτός Αθηνών η κατάσταση αυτή δεν ενδιαφέρει κανέναν. Με αφήνει αδιάφορο. Η μόνη απόλυτη αξία που αναγνωρίζω είναι η ελευθερία. Και η έκφραση.
Το ολοκληρωτικής εσωτερικής μορφής αυτό σύστημα έχει συνείδηση αυτοπροστασίας.
Χωρίς να είναι διατεθειμένο να δώσει μάχη μέχρι τέλους, στο βαθμό που δεν θα απειληθεί ή χάσει τον έλεγχο της κατάστασης είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει την εδαφική επικράτεια της χώρας που λέγεται Ελλάδα και την οποία εκμεταλλεύεται.
Άρα και όσους δεν βρίσκονται στον στενό πυρήνα του. Το μέχρι που είναι συζητήσιμο.
Αυτός είναι ένας κοινός τόπος κέντρου και περιφέρειας. Ίσως ο μόνος.
Το ερώτημα είναι πως θα επιτευχθεί αυτή η προστασία.
Το ίδιο το κράτος φρόντισε να είναι γυμνό. Δεν χρειάζεται σε βάθος γνώση για να γίνει αντιληπτή αυτή η ανεπάρκεια σε ζητήματα ασφάλειας.
Υπάρχουν δύο θεσμοί που, ελάχιστα, έστω, παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας.
Στον οικονομικό τομέα η Ε.Ε. και στον αμυντικό το ΝΑΤΟ. Όσο και αν διαφωνείτε, η ασφάλεια που παρέχουν αυτοί οι θεσμοί στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη απο της Αθήνας.
Το αθηναϊκό σύστημα έφτασε στο παραπέντε να βγάλει τη χώρα απο τον πυρήνα της Ε.Ε. Οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Για όλους μας, ως λαού. Όχι για το σύστημα. Αυτό, θα έβρισκε τρόπο να επιβιώσει. Άλλωστε, την κρίσιμη περίοδο έβγαλε τα χρήματά του ΟΛΑ στο εξωτερικό. Και είναι τόσο απεχθές, που κατηγορεί τους ελάχιστους που έφεραν χρήματα απο έξω, μέσα. Εκείνος που θα εξαθλιωνόταν ήταν ο λαός. Σημειωτέον ότι το σύστημα δεν έχει ιδεολογία. Η ιδεολογία του είναι ο αθηναϊσμός. Όλα τα κόμματα συγκλίνουν σ αυτό.
Αυτή, λοιπόν, η Ε.Ε. με τον σκληρό τρόπο που επέλεξε κράτησε σε μια ρότα την χώρα.
Αυτή θα διανείμει και τώρα κάποια ποσά για ανάκαμψη. Αυτή έχει τη δύναμη να διαπραγματευθεί ισορροπίες γεωπολιτικές ή οικονομικές. Το αθηναϊκό κράτος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Δεν ξέρω αν μπορεί.
Η μόνη ελπίδα να ξεφύγει η ελληνική περιφέρεια απο τον αυταρχικό και ολοκληρωτικό αποικιοκρατικό έλεγχο της Αθήνας είναι μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη, στην οποία η χώρα και το ελληνικό έθνος θα λειτουργούν, όπως και όλα τα άλλα έθνη ως δημοκρατία. Και θα βασίζεται στις περιφέρειές της.Όχι στις πρωτεύουσες. Δεν θα υπάρχουν πρωτεύουσες δημοκρατιών. Ή, αν θα υπάρχουν θα έχουν έναν πολύδιαφορετικό ρόλο.
Μια τέτοια Ευρώπη χρειάζεται μεταρρύθμιση στις δομές και στις λειτουργίες της. Να μην μπορεί κάθε αθηναίος επαρχιώτης κλειδοκράτορας να επιβάλλει τον ολοκληρωτικό έλεγχο στο τσιφλίκι του.
Αυτό το βαυαρικής κοπής αθηναϊκό κράτος δεν μπορεί να παράσχει ούτε καν ασφάλεια στους “πολίτες” του.
Η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ μπορεί να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ελλήνων, να έχει αρνητικό ιστορικό προηγούμενο, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να εκτονώσει μια ελληνοτουρκική κρίση, πριν οι δυο χώρες περάσουν τον Ρουβίκωνα.
Και όχι ενός τυχαίου ΝΑΤΟ. Αλλά ενός αμερικανοκρατούμενου ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να παράσχει κάποια ασφάλεια αν θελήσουν, στις χώρες μέλη.
Γίνεται πολλή συζήτηση για το αν θελήσουν. Ναι, γίνεται. Αλλά για λόγους δικού τους συμφέροντος μπορεί και να το κάνουν. Στοιχειώδης γεωπολιτική ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα πως στην κρίσιμη στιγμή είναι πιθανότερο να παρέμβουν. Δεν τις συμφέρει μια αντιπαράθεση στην περιοχή. Δύσκολα, μετά απο αυτήν, θα αποκατασταθεί η επιθυμητή ισορροπία.
Βεβαίως, το ΝΑΤΟ βαρύνεται με κολάσιμα αμαρτήματα. Τρομερά κολάσιμα.
Αλλά γειτονιές των Αγγέλων υπάρχουν στον επουράνιο και για όσους θέλουν να έχουν ψευδαισθήσεις, στα τραγούδια του Θεοδωράκη.
Και το ΝΑΤΟ επιχειρεί να αλλάξει το δόγμα του. Αλλά και εδώ το αθηναϊκό κράτος θα είναι εκκωφαντικά απών. Δεν έχει άποψη ούτε για την μεταρρύθμιση της Ε.Ε. ούτε για του ΝΑΤΟ. Γιατί κάθε αλλαγή απειλεί την επαρχιακή κυριαρχία του.
Δεν χρειάζεται, επίσης, κανένας ευρωπαίκός στρατός με την υπάρχουσα δομή της Ε.Ε.
Βεβαίως, να υπάρξει ευρωπαϊκός στρατός που θα υποστηρίζει τα σύνορα μιας Ομοσπονδιακής Ευρώπης η οποία θα λειτουργεί ως ομοσπονδιακό κράτος. Ένας τέτοιος στρατός, ναι, χρειάζεται και είναι ευκταίος.
Σήμερα, με τον τρόπο που είναι δομημένη η Ευρώπη και με τον τρόπο που λειτουργεί δεν χρειάζεται. Δεν θα κάνει τίποτε αν τον έχουμε ανάγκη. Εδώ, για να εξασφαλίσει μια κοινή δήλωση στη σύνοδο κορυφής ο υπουργός εξωτερικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πασχίζουν για μήνες να πείσουν φιλότουρκες δυνάμεις μιας αποσυντιθεμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μιλάμε για δήλωση. Θα ενεργοποιηθεί ευρωπαϊκός στρατός;
Εν κατακλείδι οι θέσεις μας:
Ναι σε ό,τι αποδομεί τον ολοκληρωτικό, αποικιοκρατικό συγκεντρωτισμό του αθηναϊκού κράτους, προς όφελος του ελληνικού κράτους. Η διάκριση είναι εμφανής.
Ναι στην μεταρρύθμιση της Ε.Ε. προς ομοσπονδιακές δομές.
Ναι στην μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ που θα εξασφαλίζει την προστασία των μελών του απο οπουδήποτε και αν προέρχεται η απειλή. Ακόμη και απο απειλές χώρας μέλους κατά χώρας μέλους.
Η κυβέρνηση έχει θέσεις γι αυτά;
ΠΑΝ.ΣΑΒ
Σημαντικό-για να μη πω μνημειώδες (είμαι φειδωλός στους επαίνους) το σημερινό κείμενό σας ,αγαπητέ κ.Σαββίδη (το αρχειοθέτησα) και σημειώνω ότι και αυτό και τα άλλα πρόσφατα άρθρα σας ,γράφονται από τότε που ”απετάξατε τον Σατανά” -την διαχρονική Αριστερά- που περιορίζει ολωνών τον ορίζοντα γιατί θέλει την ισόβια στήριξή της με τα ανεγκέφαλα και αντιδημοκρατικά στην Μεταπολίτευση συνθήματά της ”για να μην έρθει η Δεξιά ”και τώρα πάλι ΠΑΣΟΚ ”, ”απόψε πεθαίνει η Δεξιά” και ”δεν περνάει ο φασισμός” ,που ακούγεται εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια και θα ακουστεί δυστυχώς από όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς στις προσεχείς εκλογές ,για να να ξαναδιαβουκοληθεί ο ελληνικός λαός ,που πειθαναγκάζεται να εκλέγει να τον τον διαφεντεύουν μικροελλαδίτες και διχαστικοί πολιτικοί από την επομένη της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, κατοικοεδρεύοντες στην” ένδοξη Αττικοβοιωτία”-η οποία δεν εξέλεξε ούτε βουλευτή τον Ελευθέριο Βενιζέλο-, ή, προερχόμενοι από την Μεγαλόνησο ,ή, την Πελοπόννησο.
Τα κάποια διαλείμματα της πρωθυπουργίας του Επτανησίου Μεταξά και των Μακεδόνων Καραμανλήδων είναι τιμητικές εξαιρέσεις του κονόνος και ”πλήγωσαν” βαθιά τους ”χρησικτήστες και επικαρπωτές ” του πρώτου ελληνικού κράτους από το 1822-1912.
ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ .
1.- Η Ομοσπονδιακή Ευρώπη- άμποτε γίνει-θα στηριχθεί σε όλη την έκτασή της σε Περιφέρειες (στην Βόρειο Ελλάδα θα έχουμε,
α/ την Ενιαία Μακεδονία με πρώτη πόλη την Θεσσαλονίκη
β/,την Ενιαία Θράκη ,με πρώτη πόλη την Αλεξανδρούπολη και
γ/την Ενιαία Ιλλυρία , ή, Ήπειρο ) με πρώτη πόλη τα Ιωάννινα ,οπότε θα ”εξαφανιστούν” τα κράτη Ελλάς, Αλβανία, Βουλγαρία και η λεγόμενη Βόρεια Μακεδονία -αν δεν έχει διαλυθεί ενωρίτερα- από την έγνοιά τους γιαυτές τις περιοχές ,που θα είναι ευρωπαικές Περιφέρειες,. χωρίς αλυτρωτισμούς και βαλκανικής κοπής κουτοπονηριές ,-όπως είπε προ ημερών ο κ.Κώστας Καραμανλής-του τύπου Τσάμηδες και Σλαβο-βουλγαρο-μακεδόνες .
2.-Συτήν την η Ε.Ε. θα έχει προνομιακή θέση το ΝΑΤΟ , -που θα ενσωματώσει τον Ευρωστρατό -και με τις θαλασσοκράτειρες πρώην Βρετανία και τώρα ΗΠΑ θα ”κατευθύνουν” γεωπολιτικά την θέση της έναντι της Ρωσίας και Κίνας, οι οποίες -αν κάνουμε τον γύρο του κόσμου- είναι αποκλεισμένες από θαλάσσης με την πλειάδα των ναυτικών βάσεων τους .
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ .
ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ,Ή, ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ,Ή, ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ -ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ .
Αυτό ήταν το δόγμα της Μεγάλης Βρετανίας από το 1828 μετά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο , που επέσπευσε και την κρατική μας υπόσταση του πρώτου νεοελληνικού κράτους μας με την Συνθήκη του Λονδίνου και δεν στήριξε τον ”Ρωσόφιλο” Ι . Καποδίστρια.
Υ.Γ Τούτων ένεκα , ”μας παίρνει να είμαστε- ηγεσία και λαός- ”ρωσόφιλοι” και να επιβιώνουμε με αξιώσεις ;;;
Εξ΄άλλου δεν είδαμε και κανένα καλό από το ”ξανθό γένος” ,ιδιαίτερα μετά το 1870.