.
Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο απεσταλμένος της Παλαιστινιακής Αρχής τη Δευτέρα στα τουρκικά ΜΜΕ.
.
Ο Φαγιέντ Μουσταφά (Faed Mustafa), «πρεσβευτής» των Παλαιστινίων στην Άγκυρα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να ακολουθήσει το μοντέλο του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία και να υπογράψει αντίστοιχο σύμφωνο.
.
«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα εμβάθυνσης των σχέσεών μας με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες», δήλωσε ο Μουσταφά στην εφημερίδα «Aydinlik» και αναδημοσιεύει το Middle East Eye.
.
«Έχουμε επίσης δικαιώματα στη Μεσόγειο.
.
»Η Παλαιστίνη έχει μερίδια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
.
»Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτούς τους τομείς με την Τουρκία και να υπογράψουμε μια συμφωνία».
.
Από που προκύπτει ΑΟΖ Παλαιστινίων; Από την παραλιακή Λωρίδα της Γάζας.
.
Ποιος ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας;
.
Η φιλοτουρκική ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος. Η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο το Ισραήλ.
.
Αλλά και να αναγνώριζε η Ελλάδα παλαιστινιακό κράτος, πώς θα έφτανε άραγε η ΑΟΖ της Γάζας μέχρι την Τουρκία;
.
Μεσολαβεί πρώτα η ισραηλινή ΑΟΖ και μετά η κυπριακή ΑΟΖ.
.
Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί, η ΑΟΖ της Γάζας είναι σαν μια «σφήνα» μεταξύ της αιγυπτιακής ΑΟΖ και της ισραηλινής ΑΟΖ.
.
Για αυτό και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι, η Τουρκία δεν σβήνει απλώς ολόκληρη την Κύπρο από τον χάρτη, αμφισβητεί και την ΑΟΖ του Ισραήλ.
.
Και βεβαίως για όποιον έχει «πρότυπο» την άκυρη ψευδοσυμφωνία Τουρκίας – Σαράτζ της Λιβύης, όλα… γίνονται. Μέχρι και με τη Μάλτα θα μπορούσε να ορίσει ΑΟΖ η Παλαιστίνη. Γιατί όχι και με την Κορσική;
.
Αυτό που ίσως δεν κατάλαβε ο Παλαιστίνιος «πρεσβευτής» στην Τουρκία είναι ότι η πρότασή του αυτή αποτελεί ευθεία εχθρική ενέργεια προς Ελλάδα και Κύπρο.
.
.
Το TRIBUNE είχε προειδοποιήσει από το 2014 για αυτή την εξέλιξη. Διαβάστε:
3 Αυγούστου 2014: Επιβεβαίωση tribune: «Ο πόλεμος στη Γάζα γίνεται για το φυσικό αέριο!»
Ο Στέφανος Μυτιληναίος είχε προειδοποιήσει επίσης με άρθρο του στις 29 Ιουλίου 2014:
“Και βεβαίως για όποιον έχει «πρότυπο» την άκυρη ψευδοσυμφωνία Τουρκίας – Σαράτζ της Λιβύης, όλα… γίνονται. Μέχρι και με τη Μάλτα θα μπορούσε να ορίσει ΑΟΖ η Παλαιστίνη. Γιατί όχι και με την Κορσική;”
Διότι Μάλτα και Κορσική είναι νησιά και, κατά την τουρκική ερμηνεία τού Διεθνούς Δικαίου τής Θαλάσσης, δεν έχουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ. Ποιος υπογράφει το παραπάνω κείμενο;
Εν πάση περιπτώσει, πολύ θα ήθελα να δω την Τουρκία ν’ αμφισβητεί ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ κι ΕΥΘΕΩΣ την ισραηλινή ΑΟΖ και να ορίζει δική της με τούς Παλαιστινίους…
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα διαψεύδει τα περί συμφωνίας με Τουρκία για ΑΟΖ