Ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στην Κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα Κύπρο,  μετά την εκλογή του ως πρόεδρος.

 Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν μετά την επίσκεψή του στο Κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Τον Πρόεδρο Ερντογάν υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Ερτζάν ο πρόεδρος Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και η σύζυγός του  Σιμπέλ Τατάρ, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ψευδοκράτους Ζορλού Τόρε, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ και ο πρέσβης της Τουρκίας στη Λευκωσία Μετίν Φεϊζίογλου και άλλοι αξιωματούχοι.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Γιασάρ Γκιουλέρ,  ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν και άλλοι αξιωματούχοι, συνόδευσαν τον Τούρκο πρόεδρο στη Λευκωσία.

Κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Κατεχόμενη Κύπρο θα ανταλλαχθούν απόψεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις και θα συζητηθούν διεξοδικά οι εξελίξεις στο νησί με τις περιφερειακές και παγκόσμιες διαστάσεις τους, σημειώνει το Anadolu.

The Hellenic Information Team

 Η πρώτη επίσκεψη Ερντογάν μετά τις εκλογές στην Κατεχόμενη Κύπρο