Η προέλευση του κορωνοϊού [ Η «συνωμοσία» του κορωνοϊού ]

- Advertisement -

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία,  Απριλίου 2020. (Με τον τίτλο: Η «συνωμοσία» του κορωνοϊού )

Στις 17 Μαρτίου 2020 δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Nature ένα άρθρο με τίτλο «The proximal origin of SARS-CoV-2». Να σημειώσω εδώ ότι αυτό είναι το όνομα του ιού. Το όνομα COVID-19, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως, είναι το όνομα της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός, όχι του ιδίου του ιού.

Η εργασία εκπονήθηκε από επιστημονκή ομάδα, η οποία αποτελείται από 3 Αμερικανούς, 1 Βρετανό και 1 Αυστραλό. Έπεσε στην αντίληψή μου από συνέντευξη στο Έθνος του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής στο ΑΠΘ. Στην εν λόγω εργασία γίνονται και 30 αναφορές σε αντίστοιχες προγενέστερες.

Το γονιδίωμα του ιού είναι RNA και όχι DNA, δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα της αναπαραγωγής. Πρέπει να προσκολήσει σε κάποιον «ξενιστή», όπως λέγεται, σε κάποιον άλλον οργανισμό δηλαδή. Συγκεκριμένα, προσκολλάται στο ένζυμο αγγειοτετσίνης 2 (ACE2) των ανθρώπινων κυττάρων.

Ο ιός αυτός είναι ο έβδομος της κατηγορίας των κορωνοϊών, κυρίως λόγω του σχήματος που έχει, δηλαδή με τις ακτίνες που προβάλλουν έξω από την κύρια μάζα του. Έχει όμως δύο μεγάλες διαφορές από τους προηγούμενους.

Πρώτον, η πρωτείνη της ακτίνας του είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική στην δέσμευση των ανθρώπινων κυττάρων, και δεύτερον η μοριακή του δομή μοιάζει με ιούς που έχουν ως ξενιστές νυχτερίδες και μυρμηγκοφάφους (παγκολίνοι της Μαλαισίας).

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά απορρίπτουν το σενάριο να πρόκειται για κατασκευασμένο ιό από τον άνθρωπο, δηλαδή με μεθόδους γενετικής μηχανικής. Η επιστημονική ομάδα θεωρεί ότι είτε ο ιός μεταλλάχθηκε σε κάποιο ζώο ώστε να γίνει παθογόνος στον άνθρωπο και αργότερα μεταπήδησε σε άνθρωπο, είτε πρώτα μεταπήδησε και μετά κατέστη παθογόνος.

Η πρώτη περίπωση είναι χειρότερη για τον άνθρωπο, διότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσουν νέοι ιοί από το ζωικό βασίλειο στους ανθρώπους στο μέλλον και νέες πανδημίες.

Από τη Φυσική γνωρίζουμε ότι δεχόμαστε κοσμική ακτινοβολία από το σύμπαν και αυτός είναι ο ένας τρόπος που οδηγεί σε γονιδιακές μεταλλάξεις ζωντανών οργανισμών και ιών. Ο άλλος τρόπος είναι κάποιο «λάθος» στην αντιγραφή του dna κατά την αναπαραγωγή του. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μεταλλάξεις είναι συνεχείς και τυχαίες.

Οι ιοί του ζωικού βασιλείου μας είναι άγνωστοι σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό. Στην περιοχή της Κίνας όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, υπάρχει η μεγαλύτερη ανοιχτή αγορά του κόσμου, όπου πωλούνται ταυτόχρονα ζωντανά ζώα, όπως και νεκρά προς βρώσιν. Εισάγονται δε παρανόμως και φολιδωτοί παγκολίνοι από τη νοτιοανατολική Ασία.

Όταν μία απλή θεωρία «σώζει τα φαινόμενα», όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, τότε είναι περιττό να υϊοθετούμε μία πιο πολύπλοκη ή μία θεωρία συνωμοσίας όπως ορισμένες που κυκλοφορούν σχετικά με τον εν λόγω ιό, πχ ότι κατασκευάστηκε από τους κινέζους ή από τους αμερικάνους, ή από ανθρώπους που θέλουν να επιβάλλουν μία παγκόσμια διακυβέρνηση ή με σκοπό να πλήξει συγκεκριμένα κράτη ή να επωφεληθούν διάφορες μεγάλες εταιρείες ή να μεταφερθούν λαθρομετανάστες στην Ελλαδική ενδοχώρα.

Πρόκειται πράγματι για αόρατο εχθρό, τον οποίον μάλιστα όσοι φέρουν δεν το γνωρίζουν τις πρώτες ημέρες και τον μεταδίδουν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία στους γύρω τους. Υπάρχουν 5 επιστημονικά άρθρα που υπολογίζουν το ρυθμό μετάδοσής τους από 2.2-4.5. Για σύγκριση, η ισπανική γρίπη του 1918 είχε αντίστοιχο ρυθμό εξάπλωσης σημαντικά μικρότερο, γύρω στο 1.8.

Αντίβαρο – http://www.antibaro.gr/article/26548

===Επιπλέον σημειώσεις====

Σημείωση 1. Τα πέντε επιστημονικά άρθρα που υπολογίζουν την εξάπλωση του συγκεκριμένου ιού, δηλαδή του βασικού αριθμού αναπαραγωγής (basic reproduction number) ή R0.. Άρθρο 1: 2.2, άρθρο 2: 2.2, άρθρο 3: 4.4-4.5, 2.28, άρθρο 4: 3.11, άρθρο 5: 2.28). Ο Έμπολα στην Αφρική είχε τιμές 1.51, 1.59 και 2.3 στις τρεις χώρες που χτύπησε περισσότερο (άρθρο 6). Ο ιός της Ισπανικής γρίπης το 1918 είχε αριθμό 1.7-1.8 (άρθρο 7). Ένα ενδιαφέρον βίντεο που εξηγεί τα μαθηματικά μοντέλα στον σύνδεσμο 8 και μία σχετική επιστημονική εργασία στον σύνδεσμο 9. Για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του εν λόγω ιού, υπάρχουν αναφορές ότι ακόμα και άνθρωποι που θεραπεύτηκαν από τον ιό, παρουσίασαν μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων κατά 20-30% (άρθρο 10).

[1] Early Transmission Dynamics in Wuhan, China, of Novel Coronavirus–Infected Pneumonia, The New England Journal of Medicine, 26 March 2020 –
https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2001316

[2] Pattern of Early Human-To-Human Transmission of Wuhan 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV), December 2019 to January 2020, Jan 2020 – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32019669/

[3] Time-varying transmission dynamics of Novel Coronavirus Pneumonia in China
13 Feb 2020, R0 = 4.4 and 4.5 (in two different regions in China) – https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.25.919787v2

[4] Νovel coronavirus 2019-nCoV: early estimation of epidemiological parameters and epidemic predictions, 28 Jan 2020, https://www.medrxiv.org/conte…/10.1101/2020.01.23.20018549v2

[5] Estimation of the reproductive number of novel coronavirus (COVID-19) and the probable outbreak size on the Diamond Princess cruise ship: A data-driven analysis
22 Feb 2020 – https://www.ijidonline.com/a…/S1201-9712(20)30091-6/fulltext

[6] Estimating the Reproduction Number of Ebola Virus (EBOV) During the 2014 Outbreak in West Africa
Sep 2015
http://currents.plos.org/outbreaks/index.html%3Fp=40381.html

[7] Strategies for mitigating an influenza pandemic, April 2016 – https://www.nature.com/articles/nature04795

[8] https://www.khanacademy.org/science/health-and-medicine/current-issues-in-health-and-medicine/ebola-outbreak/v/understanding-r-nought

[9] Notes On R0, James Holland Jones, Department of Anthropological Sciences, Stanford University
May 1, 2007 – https://web.stanford.edu/~jhj1/teachingdocs/Jones-on-R0.pdf

[10] Those Who Recover From Coronavirus Can Be Left With Reduced Lung Function, Say Doctors
14 March 2020, https://www.sciencealert.com/even-those-who-recover-from-co…

Σημείωση 2. Βίντεο σχετικά με τν αγορά του Γιουχάν στην Κίνα

  • Ρεπορτάζ του CNN, 19.1.2020 – https://www.youtube.com/watch?v=Je0_U2ym_r0 
  • Βίντεο της αγοράς, 30.1.2020 – https://www.youtube.com/watch?v=ajXTNXZ-KSA
  • Κινέζοι τρώνε νυχτερίδες, 31.1.2020 – https://www.youtube.com/watch?v=1_yRuOho-PY 
  • Το παζάρι του Γιουχάν, 7.9.2019 – https://www.youtube.com/watch?v=lBDqkWMGYlQ
  • Επίσης, κυκλοφορεί ένα πολύ δημοφιλές βίντεο υποτίθεται από την αγορά του Γιουχάν, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται στην Ινδονησία. Δείτε εδώ την αποκάλυψη ότι βρίσκεται στην Ινδονησία. Βίντεο που το παρουσιάζουν στο Γιουχάν εδώεδώ. Ενώ, το αρχικό βίντεο που το παρουσιάζει στην Ινδονησία βρίσκεται εδώ από το Ιούλιο του 2019. Η ουσία είναι ότι σε πολλά μέρη της Ασίας πωλούνται ζωντανά ζώα, θαλασσινά και κρέας ταυτόχρονα, και αυτό συμβαίνει και στη διάσημη αγορά του Γιουχάν, όπως δείχνουν και τα πρώτα βίντεο αυτού του σημειώματος. Αυτά είναι αρκετά για το ξεπήδημα ιών των ζώων στον άνθρωπο.

Σημείωση 3.

Επειδή αρκετοί συγκρίνουν με τους θανάτους από τη γρίπη κλπ, η άποψή μου είναι η εξής. Η κατάσταση δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ίδια ή παρόμοια με οτιδήποτε άλλο έχει γίνει σε καιρό ειρήνης μεταπολεμικά. Τα συστήματα υγείας δεν ήρθαν ποτέ αντιμέτωπα με τέτοιες καταστάσεις, να μην έχουν κρεβάτια, να απορρίπτουν ασθενείς λόγω ηλικίας και να τους στέλνουν στο σπίτι ή να τους αρνούνται κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να χτίζουν ή να διαμορφώνουν χώρους άλλους ως προσωρινά νοσοκομεία, να ξοδεύουν τα κράτη υπέρογκα ποσά (1 τρις δολλάρια οι ΗΠΑ, 650 δις λίρες το ΗΒ) για να ενισχύουν όσους χάνουν, προσωρινά ή μόνιμα, τη δουλειά τους. Και όλα αυτά, εν μέσω απομόνωσης. Φαναστείτε δηλαδή πόσο θα είχε εξαπλωθεί αν δεν υπήρχε απομόνωση.

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα